Jump to content

ManonSpijkhoven

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Veenendaal
 1. @peter Leuk hoor! Bij ons op het complex bijna alleen maar ouderen maar dat mag de pret niet drukken haha
 2. Bedankt! Ik had ze gewoon buiten, zowel de galia als de watermeloen. Ging heel erg goed maar de zomer werkte natuurlijk ook mee qua temperatuur. Zoals ik hierboven al zei heb ik wel een kap die ik er overheen kan trekken mocht het deze zomer minder warm worden. Je moet ze wel goed snoeien (lange ranken er af knippen) en de vruchten goed uitdunnen (5 a 6 aanhouden per plant)
 3. Yeeyy ik ben dus niet de enige van die leeftijd die tuinieren leuk vind
 4. Hi! Watermeloen is heel eenvoudig, groeit als komkommer maar je moet de vruchten wel uitdunnen, max 5 of 6 vruchten per plant aanhouden en vol in de zon, dat ging perfect, ik heb eventueel wel een kap voor het geval dat deze zomer niet zo warm wordt als de vorige (maar ik verwacht van wel)
 5. Hallo allemaal! Ik ben 21 jaar oud en woon in het midden van het land, ik werk bij een fruitboomkweker en tuincentrum met het grootste aanbod oude fruitrassen en weet dus het een en ander van fruit. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn paard bezig of anders in mijn moestuin. Ik heb eigenlijk bijna een fruittuin en geen moestuin, ik teel qua groente alleen een paar paprika, komkommer, tomaat en rabarberplanten (en veel wortelen voor paardlief). Verder alleen maar fruit wat voornamelijk bestaat uit kleinfruit zoals frambozen, aardbeien en bosbessen, rode en zwarte bessen, kiwi en kiwibessen. Ook heb ik een aantal meloensoorten die ik dit jaar ga planten (twee soorten had ik vorig jaar ook al). En ik ga dit jaar proberen Luffa (sponskomkommer) te telen. En niet onbelangrijk, ik zaai altijd een stukje bloemenmengsel voor bijen en vlinders, natuurlijk voor de bestuiving maar ook omdat ik het belangrijk vind dat zij ook eten kunnen vinden op de moestuin. Groetjes! Op de foto's één pluk frambozen, een bruchtbeginsen van een watermeloen, bijna volgroeide watermeloen en een bijna rijpe galiameloen.
 6. Hi! Ik ben nieuw hier en zou graag weten hoe je een luffa kunt drogen, ik ben ze nu aan het voorzaaien maar ben benieuwd of iemand er ervaring mee heeft

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...