Jump to content

Even mezelf voorstellen


ManonSpijkhoven

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

Ik ben 21 jaar oud en woon in het midden van het land, ik werk bij een fruitboomkweker en tuincentrum met het grootste aanbod oude fruitrassen en weet dus het een en ander van fruit. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn paard bezig of anders in mijn moestuin.

 

Ik heb eigenlijk bijna een fruittuin en geen moestuin, ik teel qua groente alleen een paar paprika, komkommer, tomaat en rabarberplanten (en veel wortelen voor paardlief). Verder alleen maar fruit wat voornamelijk bestaat uit kleinfruit zoals frambozen, aardbeien en bosbessen, rode en zwarte bessen, kiwi en kiwibessen.

 

Ook heb ik een aantal meloensoorten die ik dit jaar ga planten (twee soorten had ik vorig jaar ook al). En ik ga dit jaar proberen Luffa (sponskomkommer) te telen.

 

En niet onbelangrijk, ik zaai altijd een stukje bloemenmengsel voor bijen en vlinders, natuurlijk voor de bestuiving maar ook omdat ik het belangrijk vind dat zij ook eten kunnen vinden op de moestuin.

 

Groetjes!

 

Op de foto's één pluk frambozen, een bruchtbeginsen van een watermeloen, bijna volgroeide watermeloen en een bijna rijpe galiameloen.

P80730-15574445931555261221.jpg

 

2018071514543711821555261140.jpg2018070220055835401555261125.jpgP81007-16424817551555261084.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hoi Manon

 

Welkom hier. Die frambozen zien er erg lekker uit.

Leuk om meloen te kweken. Is dat moeilijk?

 

Groetjes Saskia

 

Hi! Watermeloen is heel eenvoudig, groeit als komkommer maar je moet de vruchten wel uitdunnen, max 5 of 6 vruchten per plant aanhouden en vol in de zon, dat ging perfect, ik heb eventueel wel een kap voor het geval dat deze zomer niet zo warm wordt als de vorige (maar ik verwacht van wel)

Link to comment
Share on other sites

Welkom Manon! Staan de meloenen gewoon buiten? Of in een kas? Wel erg leuk om te proberen....kijken of ik nog een plekje heb.

 

Bedankt! Ik had ze gewoon buiten, zowel de galia als de watermeloen. Ging heel erg goed maar de zomer werkte natuurlijk ook mee qua temperatuur. Zoals ik hierboven al zei heb ik wel een kap die ik er overheen kan trekken mocht het deze zomer minder warm worden. Je moet ze wel goed snoeien (lange ranken er af knippen) en de vruchten goed uitdunnen (5 a 6 aanhouden per plant)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...