Jump to content

deafbakker

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht
 1. Ook ik heb een vraag over de paprika's! Ben dit jaar verhuisd en heb een voortuintje op het zuiden. Ik dacht, tuintje op het zuiden, ideaal voor de paprikaplantjes. Maar, omringd door veel gebouwen dus weinig wind en bloedheet, ook nu (10 april) al bijna niet uit te houden in de volle zon. Nu begin ik me zorgen te maken over of het niet té warm voor ze wordt van de zomer als ik ze buiten zet. Ik lees namelijk dat boven de 25 graden niet echt goed is. De achtertuin is op het noorden en heeft echt bijna geen zon helaas, dus ze ergens anders neerzetten gaat niet werken. Hoe kan ik ze nu het beste verzorgen? Wel buiten in de volle zon straks? Helpt een parasol hier nog voor of krijgen ze dan juist weer te weinig direct zonlicht? Of wellicht andere tips om ze toch goed te kunnen kweken?
 2. Hoi allemaal, Wij hebben sinds kort een huurhuisje met een klein tuintje bemachtigd. Helaas met (hoogstwaarschijnlijk) zwaar vervuilde grond. Een straat verder is dit gemeten. Wijzelf gaan geen bodemonderzoek laten doen (te duur, geen idee hoelang we hier blijven wonen, etc). Wel willen we graag wat gaan moestuinieren. Nu had ik bedacht om stukken waar we groenten en bessen willen kweken de grond een stukje (ongeveer 30cm) af te graven en daar een worteldoek in te leggen (volledig, dus op de bodem en de zijkanten tot aan de oppervlakte) met daarin schone grond. Ik kom overal tegen dat dat worteldoek ONDERIN voldoende bescherming biedt. Maar, nu vraag ik mij af: biedt dat worteldoek ook voldoende bescherming tegen de vervuilde grond aan de zijkanten van mijn afgegraven stuk? Bijvoorbeeld regenwater loopt wellicht vanaf de zijkanten (vervuilde grond) door het worteldoek heen naar de schone grond. Kan dit kwaad? Onderin maakt inderdaad niets uit want water loopt immers niet omhoog vanuit de vervuilde grond de schone grond in. Wellicht moet ik ook iets verzinnen om de zijkanten dan mee af te sluiten, maar vind het lastig om daar een goede (goedkope) oplossing voor de verzinnen. Kan iemand mij verder op weg helpen?
 3. Hoi, Ik heb al een tijdje zitten google'en maar vind maar geen eenduidig antwoord. Kan ik Pokon Planten Voeding Bio (voor huis-, terras- en balkonplanten) ook gebruiken voor mijn basilicum, tomatenplanten, e.d.? Ik begrijp dat er ook moestuinvoeding is en dat de samenstelling daarvan beter zou zijn, maar is het wel mogelijk om de plantenvoeding die ik in huis heb te gebruiken qua gezondheid als ik de kruiden/groenten eet? De samenstelling hiervan is: NK 4+6 4,0% stikstof (N) totaal (3,5% organische stikstof en 0,5% nitraatstikstof) 6,0% kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water. Ik hoop dat één van jullie verstand van deze dingen heeft!
×
×
 • Create New...