Ga naar inhoud

vegetable_girl

Members
  • Aantal items

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    België

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ik besloot dit jaar de brandnetels in de tuin niet zomaar weg te gooien, maar er een aftreksel van te maken tegen bladluis zoals ik al vaak gelezen had. Nu zag ik bij het oogsten van die brandnetels gisteren dat ze verheven zaten van.. jawel, bladluis. Zijn die nu met mij aan het lachen?? 😅 Maakt begieten met een aftreksel van brandnetel dan wel iets uit eigenlijk? Hebben jullie hier ervaring mee? Nog tips? (Ik weet dat zeep oplossing helpt, maar gezien ze het op mijn sla gemunt hebben lijkt me dat niet zo smakelijk.)
  2. Ik krijg honger van je post te lezen! 🤤 Dat is een hele waslijst aan groenten zeg! Van Russische bladkool(scheuten) had ik nog nooit gehoord ; wat voor smaak hebben die?
  3. Venkel en broccoli gezaaid. Verder ook nog wat extra rode bieten en rode kool. Alles wel nog in potjes in de serre vanwege de lichte nachtvorst. Benieuwd of het zal lukken - ik ben nog een newbie op vlak van zaaien..
  4. Hier wordt de serre gevuld met allerlei soorten tomaten, en met zoete puntpaprika. Nu ik de truc door heb van die laatste een stuk meer water te geven dan de tomaten, gaan die echt hard! En de smaak is - naar onze mening - overheerljik.
  5. Wat een heerlijke moestuin plek heb je daar; zeker met die bijenkasten erbij!
  6. vegetable_girl

    Spruiten

    Dat is snel! Zo spannend toch; die nieuwe zaailingen boven zien komen!
  7. Het begon met een bak nieuw-zeelandse spinazie. Toen het seizoen ten einde was liet ik ze rustig staan als dekentje voor het groentenbed - en wellicht ook een piepklein beetje uit nalatigheid. 🤭 Toen ik het volgend moestuinseizoen overspoeld werd met nieuwe spinazieplantjes die vanzelf uitgezaaid waren, kwam de nieuwsgierigheid in mij naar boven: met welke plantjes zou dit nog lukken?? En dus liet ik vorig jaar een aantal plantjes hun eigen gang gaan en naar hartelust doorschieten. Het nieuwe plantgoed dat nu vanzelf tevoorschijn komt lijkt een stuk vroeger en vooral ook sterker dan mijn eigen met zorg gezaaide zaailingen - al kan dát natuurlijk ook aan mijn voorlopig nog sterk onderontwikkelde zaaikunsten liggen.. 😏 Ziehier de vroege vogels die al lang voor de lente begon voor het eerst kwamen piepen.. Peterselie. Een aantal plantjes had ik alvast in potjes in de kas gezet omdat ik nooit dacht dat het jonge plantgoed een paar nachten vorst zou overleven. Voorlopig zien de plantjes buiten (linker foto) er echter steviger en gezonder uit dan deze in pot (rechts) - die hoog opgeschoten lijken en wellicht dus zwakker? Ik wacht nog even voor ik ze verhuis naar hun nieuwe bestemming. Al heel snel was in de serre een veld vol sla te zien. Ik vond het zo mooi om zien dat ik het niet direct over mijn hart kreeg om uit te dunnen. Dat werd al snel afgestraft met bladluis 😬, gelukkig opgelost nu ik er eens met de grove borstel door geweest ben. Overal waar toevallig water valt in de serre komt een nieuw plantje piepen - dat geeft ons weer wat tijd eer de volgende klaar is, voor we in konijnen veranderen! 😄 Ook een paar helpers komen hier en daar boven; de tabaksplant om witte vlieg in de kas te helpen bestrijden, en de afrikaantjes tegen ongewenste beestjes - heb ik me laten vertellen. Vergeef me mijn enthousiasme - voor mij is dit allemaal nieuw en spannend!! 😄
  8. Dat blad van de bloemkool lijkt er wel heel erg op! Al is dat blad iets minder gekarteld zou ik denken. Wellicht is het ook logischer dat er eerder zaad van koolzaad toevallig in mijn serre terechtkomt , dan zaad van bloemkool (die had ik twee jaar geleden staan maar vorig jaar niet). Ik zal het nog even laten staan uit nieuwsgierigheid waarschijnlijk m, tot het in de weg komt te staan voor de tomaten. 😊
  9. Tijdens het onkruid wieden tussen de sla in de serre besloot ik een paar van deze plantjes even door te laten groeien, omdat het er precies niet echt onkruid uit ziet. Iemand die weet wat dit is? Of ben ik nu toch een onkruidje vrij spel aan het geven..? 😊
  10. Wauw, dat is nog eens een klaar en duidelijke uitleg, @Vinky, bedankt!! Ik heb er zeker voldoende om eens te proberen; ik zal eens aan de slag gaan met de dikste.
  11. @Mellie het is soms moeilijk te oordelen via een paar detailfoto’s he. Ik heb die tomatenplaag nog nooit in het echt gezien maar zou dat liefst ook zo houden. 😅
  12. Ok, bedankt!
  13. Dit is ongetwijfeld een echt beginnersvraagje maar ik vind er nergens iets over: wanneer is zomerprei nu klaar om te oogsten? Ik lees overal wel dat ze een stuk minder dik wordt dan winterprei, maar hoe dik is dat dan? Wanneer zijn ze dik genoeg om te oogsten? Of in welke periode hoor je ze te oogsten?
  14. Als ik hier het schadebeeld van opzoek lijkt het inderdaad veel meer op wat ik op mijn plant zag dan de plaag. Ik hoop dat het waar is; het zou in elk geval minder slecht nieuws zijn voor mijn andere tomatenplanten. Nu nog die vervelende witte vlieg onder controle krijgen.. Bedankt, sluipwesp! Misschien moet ik toch maar overwegen je naamgenoten te bestellen voor in mijn serre, alleen jammer dat je direct zo'n grote hoeveelheid moet bestellen gezien mijn relatief kleine serre.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...