Jump to content

akkien

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  rotterdam
 1. Helaas dit jaar nauwelijks appels kunnen oogsten uit beide boompjes. Dit maakt de keuze om ze te verwijderen wel makkelijker. Helaas!
 2. Bedankt voor je reactie! Ik geef hem nog 1 jaar om te kijken wat er gebeurt. Wel ga ik aan het einde van de winter op een droge dag proberen zoveel mogelijk van de aangetaste takken te verwijderen. Ik zal jullie dit jaar proberen op de hoogte te houden.
 3. Bedankt voor jullie reacties! Ik heb nog eens goed gekeken. Bij geen van de bomen zie ik zwammen gelukkig. Wel gaat het om laagstam bomen. Als ik het goed zie, zit de ent heel laag bij de grond. Klopt dat? Bij één van de bomen lijkt ook op die plek wat aantasting te zijn. Waarschijnlijk zal ik die dus beter kunnen verwijderen begrijp ik? Of zou ik hem nog een kans kunnen geven.? (zie foto) Ik twijfel nog over de beste periode om bij de overige bomen de plekken weg te snijden. Ik kom op internet ook tegen dat het advies is de plekken zo snel mogelijk te verwijderen. Of gaat dat niet op nu de winter vlak voor de deur staat en de kans op vocht/vorstschade te groot is? Ik zal jullie op de hoogte houden de komende tijd.
 4. Ik ben nieuw hier op het forum. Recent hebben wij een huis gekocht met een flink moestuin en 5 appelbomen. 3 daarvan staan in de moestuin en 2 in de achtertuin. Tot nu toe heeft de focus op het huis gelegen, maar toen ik deze week de appelbomen grondig bekeek zag ik dat er meerdere ziek zijn. De 3 bomen in de moestuin hebben last van schurft, dus ik heb netjes alle blaadjes en valappels weggeharkt en ga de kruin goed open snoeien in de hoop dat ik hier volgend jaar dan minder last van zal hebben. De appelbomen in de achtertuin maak ik me meer zorgen over, Deze lijken beide aangetast door vruchtboomkanker als ik het goed zie. De boom die op het oog het ergste is aangetast gaf dit jaar de beste oogst. [img-rotate=][/img-rotate][img-rotate=][/img-rotate][img-rotate=][/img-rotate][img-rotate=][/img-rotate][img-rotate=][/img-rotate] Het zijn allemaal laagstam appelbomen die al behoorlijk oud zijn. Ras is mij onbekend. Ik ben benieuwd naar jullie advies. Is hier nog redden aan door de aangetaste plekken weg te knippen/snijden? Of moet ik deze bomen als verloren beschouwen Overigens wil ik bewust alleen biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, gif is geen optie. Bedankt alvast!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...