Jump to content

Bala

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Leiden
  1. In juni 3 weken zonder regen, kan droogte zijn of bladeren door harde wind weggewaaid. Of mol.
  2. Er zijn twee soorten kaki’s, astringent en non astringent. In NL non astringent word verkocht onder naam sharonfruit meestal komen zij uit Israël en Israëlieten hebben hun eigen naam gegeven terwijl dit is gewoon soort Fyuy als de rest van de wereld kent. En zo genaamd sharon is dus echt fruit uit de boom die niet verwerkt wordt ( omdat t niet nodig is ) Wat in meeste supermarkten word verkocht vanaf begin october is Roho briljante, soort uit Spanje en dat is ASTRINGENT soort. Dat is heel lekkere fruit als jij hem op de boom lat goed rijpen en zacht gaat plukken en dan verliest hij die wrange smaak op natuurlijke manier. Maar in Spanje zij worden niet rijp geplukt dus. Wanner zij worden net een beetje oranje zij worden geplukt en naar barokamera gebracht waar zij onder druk met CO2 gas 25 uur lang worden verwerk om die zo genaam ASTRINGENT “ wrang” smaak eruit te halen. En dat word gedaan om die zielige fruit transportabel te maken, want dan heeft ei geen wrange smaak meer en hard als een Appel en dus transportabel! Op deze manier dankzij die klote technologie spanjejarden hebben wereld veroverd met hun verwerkte kaki’s. Want echte goede en rijpen kaki’s zijn niet meer transportabel en geen grote supermarkt zal zij in verkoop nemen. Ik hoop dat ooit wij zullen onze Nederlandse kaki’s telen. Alleen er is nog heel weinig kennis erover in bevolking. En wat betreft NON astringent soorten zo als “sharon” fuyuy klein of groot zij hebben hoge suiker percentage, en dat is een kwestie van smaak. Naar mij smaak ik vind kaki’s met wrange soort lekkerder wanner zij goed rijp zijn, er zit minder suiker en ze zijn hemels lekker! En 1 soort kan anders smeken dan een ander. Net als appels. En non astringent soorten worden moeilijker geteld en zij zijn dus durder om te telen. En soort roho briliante past heeeeel goed in Spaanse klimaat en grond goed risested geten ziektes en is een hoge producent. Vandaar kan je in seizoen voor een euro twee Spaanse kaki’s kopen. Plus in Spanje werken veel arbeiders uit zuid Amerika voor 3 euro per uur dus die kaki’s kosten bijna niks. Maar wat betreft smaak van Spaanse fruit het is te vroeg geboren kindje, de smaakt is 3 keer niks!
  3. Nikitas gift in een pot. Bijna rijp.
  4. Hallo, heeft iemand ervaring met kaki boom in de pot? Kan dat? Gr
  5. Als ik naar boombladeren kijk dan lijk het op kaki soort Virginia. Zo eentje heb ik thuis.
×
×
  • Create New...