Jump to content

Ons genoegen katwijk robin

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hierbij even dit topic met jullie allen delen. Afgelopen week heb ik even eigenwijs geƫxperimenteerd met een druppelslang en ibc tank. Het 1000 liter vat ibc tank staat op een hoogte van 1.20 hoogte, 1 meter van de boogkas. Dit zal niet een hele hoge druk geven maar voldoende voor de rainbird druppelslang. In mijn boogkas heb ik een gesloten systeem van druppelslangen gemaakt en er wordt in 30 min tijd voldoende water gegeven. Zo'n 30 liter per vak. Hieronder even een foto inpressie. Ps. Zorg wel voor een goed tussenfilter. En maak die om de 2 dagen schoon.
 2. Goedenmorgen, de munt soorten die ik momenteel heb staan zijn ; - afther eight munt - peper munt - marokaanse munt - bonte appelmunt - aardbeien munt - berry and cream munt ( forrest fruit)
 3. Goedenmorgen allen, als 28 jarige katwijker heb ik al 9 jaar een moestuin. Dit wil ik uiterraard met jullie delen. expertise is munt! Veel hobby plezier allen .
 4. Hierbij de foto's en schijnbedriegd de sprong in het diepe genomen. Druppelslang rainbird op ibc tank werkt perfect. Zie foto's!
 5. Super gaaf gert, Zelf zit ik op tuin 73, 76 en 79 Momenteel heb ik toch maar gekozen voor een drukgecompenseerde druppelslang. Deze slang zorgt namelijk bij 0.6 bar voor 500 ml water per druppelaar. En teven mijn ibc tank staat op 1.20 hoogte en zal geen 0.6 bar leveren maar. Hoogstens 0.2 bar wat hoostens 100 ml water per druppelaar wat ik al voldoende vindt bij sochtends en savonds druppelen. Ik kom graag een keertje een kijkje bij je nemen alleen weet ik jou tuin nummer nog niet!
 6. Super gaaf. Een pe leiding is eigenlijk precies het zelfde als rainbird. Ik zie zo op de foto dat het wel heel goed werkt. Zit er tussen de tank en de leiding wel een druk verhoger of zoiets? Blumat is ook een super gaaf systeem alleen moet je dat in het najaar weer weg halen en opnieuw aansluiten. + wel een hoop nodig als ik voor blumat zou gaan. En blumat is meer handig voor potten en niet handig voor de volle grond. Ik hou jullie op de hoogte!!
 7. Ik dacht 1000 liter geeft op de grond 0.01 bar en op een hoogte van gemiddeld 1 meter. 1 bar ongeveer! Ik kan ernaast zitten. Wat waarschijnlijk ook zo is.
 8. Goedenavond allen, Hierbij even een vraag die mij al een lange tijd achtervolgt. Voordat er kosten worden gemaakt. De kas is 6 meter lang en 3.5 meter breed met een pad breedte in het midden van 60cm. En aan beiden kanten 2 vakken van 1.45 breed. Hierin had ik de gedachten op daar 2 gesloten druppelslangen. In rasterweergave in te leggen. De ibc tank staat op 1.20 meter hoogte en bevat 1000 liter. En staat 1 meter van kas af. Uiteindelijk gaat het via een slang vanaf de tank in de kas en verbonden aan de 2 rasters. Hierbij de vraag enof ervaring van anderen. Is dit mogelijk ? Extra info. De rainbird druppelslangen hebben een minimale druk nodig van 0.6 bar .
×
×
 • Create New...