Jump to content

Isabela

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noord Beveland
 • Hobbies
  Haken en tuinieren
 • OCCUPATION
  Docent verpleegkunde
 1. Dank je wel Robo, Vond ik ook dus toch grond laten storten. Én laten kruien. Was dure grap maar ik zag het mezelf echt niet doen. Het is natuurlijk veel te laat in het jaar maar heb toch wat sla gezaaid, we zien wel wat er van komt. Ik verheug me op volgend jaar! Overigens bleek de bak een volle 5 meter lang, een meter breed en een volle meter diep. Er zit 5,5 kuub in. Zon valt wat tegen. Komt er op vanaf 11 uur (zomertijd) maar is eerder weg dan ik dacht, door de schutting. Haal denk ik van voorjaar wat planken van de schutting weg. Volgend jaar stuur ik jullie fotoos van de resultaten!
 2. Dank jullie wel Fre3ke en HenkG! De vijver is al leeg, er zit folie in, die ga ik er toch maar uithalen. Vijver of zwembadje wil ik niet, en al helemaal niet van plastic. Nee voor mij zit de keus tussen afbreken of moestuin maken. Ik wist eerst niet of ik voldoende zon had voor een moestuin, maar dat is meer dan genoeg. De tuin ligt pal op het zuiden, vanaf 11 uur (zomertijd) ligt de bak vol in de zon en uit de wind. Ik heb de exacte maten nog niet maar de bak isdieper dan het muurtje, er is nog een stukje uitgegraven. Hij is ook iets breder dan lijkt want de bovenste stenen steken iets over naar binnen. Maar het zou zomaar kunnen dat het geen hele meter is (breed en diep) maar dat komt wel goed. Patrijs had een heel goede tip, de gratis grond bij Vlissingen in de buurt. Dat zou prima aan te rijden zijn. Maar ik heb geen karretje en geen kruiwagen en ik ben 60. En om nou voor de hele klus van alles te huren (spullen en mensen) vind ik toch ook wel weer wat. Ik ben bang dat het toch zakken moeten worden, al baal ik van dat plastic. Dat het wat duurder is, is niet anders,maar die zakken krijg ik op mn gemakje met een karretje wel van voor het huis naar de bak. Dus op dit moment staat de stand op puin onderin en daarop een mengsel van tuinaarde met iets. Maar ik heb nog twee weken, eerst wat witten in het huis en daarna komt de tuin aan de beurt. Ik verwacht dat ik dit jaar niet veel meer kan kweken maar het idee is stokbonen, misschien wat paksoi, sla, en wat andere groenten uitproberen, en misschien een klein fruitboompje. Fruitstruiken staan al in andere bakken in de tuin. Ik vind het super dat jullie meedenken en nog meer gedachten en ideeën zijn meer dan welkom. Langzaam vormt zich in mijn hoofd een plan.
 3. Dank je wel Patrijs! Die grond ligt er over 2 weken ws niet meer, maar het is een hele goede tip!
 4. Dankjewel Veldjesgraaf, Als ik de bak helemaal opvul met grond, zou dat dan bemeste tuinaarde gemengd met compost moeten zijn? Of vermiculiet daarbij? Weet je ook hoeveel vermiculiet dat zou moeten zijn?
 5. De foto is sochtends genomen, in de zomer heeft de bak van 12 tot 20-21 uur zon.
 6. De vorige bewoners van mijn huis hadden een vijver, zie foto. Deze is bij benadering 4 meter lang, een kleine meter breed en diep. Ik wil daar graag een moestuin in gaan maken. Volgens mij hoeft de laag grond voor een moestuin geen meter diep te zijn dus ben ik aan het nadenken over het opvullen van het onderste deel. Dat zou kunnen met bijvoorbeeld stapels stoeptegels met daarop planken van waarschijnlijk geïnpregneerd hout? Zo dan een veel hogere bodem bouwen en daarop aarde storten, 50 cm? Hoe lang zal dat houden voor het instort? 15 jaar? Of korter? Hebben jullie betere ideeën? We hebben ook gedacht aan half volstorten met zand, is ophoogzand dan geschikt? Of moet het zand goed doorlaatbaar zijn? Ik vind het leuk als jullie meedenken, alvastbedankt voor tips en ideeën.
×
×
 • Create New...