Jump to content

AartVV

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AartVV

 1. Mijn eerste, van één van de twee planten die ik buiten in een emmer heb staan. 23,9 cm. Hoera! Op de moestuin heb ik 3 planten staan. Daar beginnen zich nu pas de eerste komkommertjes te vormen….
 2. Ik koop de 100 liter zakken bij Pull Rhenen. Bij mij in de buurt. Ik meng perliet met name door de potgrond in mijn voorzaai mix. Het wordt er iets luchtiger door.
 3. Op 19 maart heb ik dit topic gestart. Toen met een foto waarin ik de vraag stelde of mijn herfstframboos (Heritage) overleden was.... Jullie adviezen om nog even geduld te hebben, heb ik opgevolgd. Zie onderstaand resultaat van vanmiddag. Volop in leven 😀
 4. Wij willen bij Dave Storm een kas aanschaffen. 2,50 breed, 3,00 lang. Dat is de maximale maat die ik met goed fatsoen kwijt kan. Ligging NO/ZW De vragen: - Hoeveel luchtramen moet ik laten plaatsen? - Welke mix automatisch/manueel? Ik heb me inmiddels al suf gelezen op o.a. dit forum maar kom er toch niet echt uit....
 5. Moestuinweetjes heeft nog een aantal maten trays van hard plastic en met fatsoenlijke gaten op voorraad. Ze leveren over het algemeen snel.
 6. Het is inderdaad een herfstframboos. Ik zal er morgen ook eens een klein stukje vanaf knippen 😅
 7. Ik heb een maand geleden deze jonge framboos (Heritage) geplant, samen met wat blauwe bessenstruikjes, aalbes en kruisbes. Deze laatsten doen het allemaal prima. Alleen deze framboos ziet er niet echt groeizaam uit? Geen enkel knopje in zicht. Wat te doen? Afscheid van nemen en een nieuwe kopen? Nog even wachten? Ik sta op zandgrond. Bij het aanplanten heb ik de aarde goed gemengd met hoogwaardige potgrond. Ik heb steeds afdoende water gegeven.
 8. Ik doe ook mee! Nog zo groen als gras, maar ik ga dit project alle mogelijke liefde geven 😀
 9. Ik zit met dezelfde vraag. Ik wil één bed (mag niet meer van vrouwlief) van 2,5 x 1,1m voorzien van aardbeien. Ik heb gisteren talloze posts gelezen op dit forum. Onvoorstelbaar hoeveel soorten, smaken en meningen... Per saldo denk ik aan: 1 rijtje Evie II (doordragend) 1 rijtje Elianny (vroeg) 1 rijtje Malwina (laat) Eerdaags bestellen bij Duivenvoorden. Alleen nog even bepalen hoeveel plantjes. Plantafstand circa 35 cm?
 10. Hoog tijd om mezelf voor te stellen. Ik lees inmiddels al heel wat maanden mee.... De midlifecrisis ligt achter me. Ik heb afscheid genomen van diverse spannende en ruige hobbies. Ik zoek nu de rust... Afgelopen najaar hebben we ons stukje moestuin in ontvangst mogen nemen. Kleine 100 m2. Klein complex. Relaxte eigenaar. Geen lastige huisregels. De afgelopen maanden besteed aan het onkruidvrij maken. 12 bedden met randen 1,1x2,5m voorbereid (no dig systeem). Veel mooie groencompost opgebracht. Daarna twee koude bakken gemaakt, idem compostbakken (ik werk graag met hout). Veel te mooi maar het oog wil ook wat. Komende weken het hekwerk vervangen. Oude palen waren doorgerot. Alles stond op instorten. Wellicht in de loop van dit jaar een kleine kas plaatsen. Qua “hardware” zal het dus wel gaan lukken.... Inmiddels thuis op een koele slaapkamer een verrijdbare stellingkast gemaakt, 3 planken 60x120 cm voorzien van high lumen ledpanelen 6000K. Zaaien onder meer volgens de zaaikalender van Diana. Eerste zaailingen doen het uitstekend. Ondertussen heel veel lezen, video’s kijken van de vele moestuingoeroe’s en met de buurmannen en buurdames op de moestuin bijpraten.... Nog hééél veel te leren maar het begin is er!
×
×
 • Create New...