Dit is mijn eigen recept dat ik altijd gebruik voor pastasaus. Als je iets verrassends zoekt kan je het ook met limoncello en merguez worstjes proberen.
Ingrediënten:
300 gram gehakt
4 verse tomaten
2 teentjes knoflook
1 ui
100ml rode wijn
250ml runderbouillon
Olijfolie om te bakken
Worcester sauce
Peper
Bereiding
Ontvel de tomaten. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de gehakt rul in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de ui en knoflook toe. Mocht je nog extra groente aan de pastasaus willen toevoegen dan kan dat nu. Zelf deed ik er wortel en rode paprika bij.
Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met runderbouillon de rode wijn ook toe aan de de pan. Kook de saus in tot een mooie dikte. Omdat er verse tomaten worden gebruikt kan dit wel iets langer duren.
Als de saus de gewenste dikte heeft maak je hem op smaak met peper en wat worcester sauce (zout vind ik persoonlijk niet nodig). Et voila, de pastasaus met gehakt en verse tomaten is klaar. Enjoy!