RoosDeTuinier Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Iemand die toevallig een heerlijk recept voor pastasaus heeft? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Spaghettisaus (basis recept, aanpassen naar smaak) 2 Kg tomaten 1 blikje tomaten puree 1 El suiker 1 tak rozemarijn 4 Salie bladeren 1 El tijm Zout/ peper 1 El basilicum 4 Uien Olijfolie Om meer vulling te krijgen kan je er nog courgette, paprika en/of wortel aan toevoegen  Snipper de uien en fruit deze Voeg de rest toe met uitzondering van de basilicum. Doorkoken, basilicum toevoegen en pureren   Hot curry ketchup saus 1 kg tomaten 3 tenen knoflook 1 geroosterde paprika 1 grote gesnipperde ui 1 El gemberpoeder 5 El azijn 4 El bruine bastaardsuiker 1 laurierblad 1El sambal oelek 1 El currypoeder 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kruidnagel 1 El Maizena  Bak alles behalve de (tomaten/azijn/suiker) 15 min zachtjes. zout/peper erbij en proeven!! Tomaten erbij, circa 45 min koken Azijn en suiker erbij en op smaak brengen. Op dikte brengen door in te koken of door een maïzena papje toe te voegen   1 Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaelizabeth Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 11/2 kilo tomaten, grote ui, balsamico , rode biet, olijfolie, zout eventueel een pepertje gemalen venkelzaad en gemalen kaneel oven op 160 graden, biet in alufolie en in de oven poffen tomaten harde stukjes verwijderen en in parten, ui in grove stukken,optioneel een half pepertje zonder pitten i stukken, grote scheut olijfolie, scheut balsamico, eventueel ook wat crema, zout op een bakplaat met bakpapier alles lekker door elkaar husselen als de biet 3 kwartier in de oven zit, oven op 200 graden bakplaat met tomaat erbij na een half uur alles van de plaat in een grote pan schuiven biet pellen en in stukjes erbij pureren met de staafmixer puriteinen zeven nu de schilletjes en pitten eruit koffielepel venkel erbij en idem kaneel (of geen gemalen kaneel maar stokje dadelijk meekoken inkoken tot gewenste dikte in potjes blijft het jaren goed 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
receptenninja Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Dit is mijn eigen recept dat ik altijd gebruik voor pastasaus. Als je iets verrassends zoekt kan je het ook met limoncello en merguez worstjes proberen.  Ingrediënten: 300 gram gehakt 4 verse tomaten 2 teentjes knoflook 1 ui 100ml rode wijn 250ml runderbouillon Olijfolie om te bakken Worcester sauce Peper Bereiding Ontvel de tomaten. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de gehakt rul in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de ui en knoflook toe. Mocht je nog extra groente aan de pastasaus willen toevoegen dan kan dat nu. Zelf deed ik er wortel en rode paprika bij. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met runderbouillon de rode wijn ook toe aan de de pan. Kook de saus in tot een mooie dikte. Omdat er verse tomaten worden gebruikt kan dit wel iets langer duren. Als de saus de gewenste dikte heeft maak je hem op smaak met peper en wat worcester sauce (zout vind ik persoonlijk niet nodig). Et voila, de pastasaus met gehakt en verse tomaten is klaar. Enjoy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 als de recepten hierboven maar een paar uur heul zachtjes laten pruttelen of 90 graden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Ja dat is haast wel de beste tip,RobO! 1 Quote wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.