Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pastasaus recept gevraagd 😊


RoosDeTuinier

Recommended Posts

Spaghettisaus

(basis recept, aanpassen naar smaak)

2 Kg tomaten

1 blikje tomaten puree

1 El suiker

1 tak rozemarijn

4 Salie bladeren

1 El tijm

Zout/ peper

1 El basilicum

4 Uien

Olijfolie

Om meer vulling te krijgen kan je er nog courgette, paprika en/of wortel aan toevoegen

 

Snipper de uien en fruit deze

Voeg de rest toe met uitzondering van de basilicum.

Doorkoken, basilicum toevoegen en pureren

 

 

Hot curry ketchup saus

1 kg  tomaten

3 tenen knoflook

1 geroosterde paprika

1 grote gesnipperde ui

1 El gemberpoeder

5 El azijn

4 El bruine bastaardsuiker

1 laurierblad

1El sambal oelek

1 El currypoeder

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl kruidnagel

1 El Maizena

 

Bak alles behalve de (tomaten/azijn/suiker) 15 min zachtjes. zout/peper erbij en proeven!!

Tomaten erbij, circa 45 min koken 

Azijn en suiker erbij en op smaak brengen.

Op dikte brengen door in te koken of door een maïzena papje toe te voegen

 

 

  • Thanks 1

Groetjes,

Bram

Link to comment
Share on other sites

11/2 kilo tomaten, grote ui, balsamico , rode biet, olijfolie, zout eventueel een pepertje

gemalen venkelzaad en gemalen kaneel

oven op 160 graden, biet in alufolie en in de oven poffen

tomaten harde stukjes verwijderen en in parten, ui in grove stukken,optioneel een half pepertje zonder pitten i stukken, grote scheut olijfolie, scheut balsamico, eventueel ook wat crema, zout op een bakplaat met bakpapier alles lekker door elkaar husselen

als de biet 3 kwartier in de oven zit, oven op 200 graden bakplaat met tomaat erbij

na een half uur alles van de plaat in een grote pan schuiven

biet pellen en in stukjes erbij

pureren met de staafmixer

puriteinen zeven nu de schilletjes en pitten eruit

koffielepel venkel erbij en idem kaneel (of geen gemalen kaneel maar stokje dadelijk meekoken

inkoken tot gewenste dikte

in potjes blijft het jaren goed

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Dit is mijn eigen recept dat ik altijd gebruik voor pastasaus. Als je iets verrassends zoekt kan je het ook met limoncello en merguez worstjes proberen.

 

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt

  • 4 verse tomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 100ml rode wijn

  • 250ml runderbouillon

  • Olijfolie om te bakken

  • Worcester sauce

  • Peper

Bereiding

  • Ontvel de tomaten. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de gehakt rul in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de ui en knoflook toe. Mocht je nog extra groente aan de pastasaus willen toevoegen dan kan dat nu. Zelf deed ik er wortel en rode paprika bij.
  • Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met runderbouillon de rode wijn ook toe aan de de pan. Kook de saus in tot een mooie dikte. Omdat er verse tomaten worden gebruikt kan dit wel iets langer duren.
  • Als de saus de gewenste dikte heeft maak je hem op smaak met peper en wat worcester sauce (zout vind ik persoonlijk niet nodig). Et voila, de pastasaus met gehakt en verse tomaten is klaar. Enjoy!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...