Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Pastasaus recept gevraagd 😊


RoosDeTuinier

Aanbevolen berichten

Spaghettisaus

(basis recept, aanpassen naar smaak)

2 Kg tomaten

1 blikje tomaten puree

1 El suiker

1 tak rozemarijn

4 Salie bladeren

1 El tijm

Zout/ peper

1 El basilicum

4 Uien

Olijfolie

Om meer vulling te krijgen kan je er nog courgette, paprika en/of wortel aan toevoegen

 

Snipper de uien en fruit deze

Voeg de rest toe met uitzondering van de basilicum.

Doorkoken, basilicum toevoegen en pureren

 

 

Hot curry ketchup saus

1 kg  tomaten

3 tenen knoflook

1 geroosterde paprika

1 grote gesnipperde ui

1 El gemberpoeder

5 El azijn

4 El bruine bastaardsuiker

1 laurierblad

1El sambal oelek

1 El currypoeder

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl kruidnagel

1 El Maizena

 

Bak alles behalve de (tomaten/azijn/suiker) 15 min zachtjes. zout/peper erbij en proeven!!

Tomaten erbij, circa 45 min koken 

Azijn en suiker erbij en op smaak brengen.

Op dikte brengen door in te koken of door een maïzena papje toe te voegen

 

 

  • Thanks 1

Groetjes,

Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites

11/2 kilo tomaten, grote ui, balsamico , rode biet, olijfolie, zout eventueel een pepertje

gemalen venkelzaad en gemalen kaneel

oven op 160 graden, biet in alufolie en in de oven poffen

tomaten harde stukjes verwijderen en in parten, ui in grove stukken,optioneel een half pepertje zonder pitten i stukken, grote scheut olijfolie, scheut balsamico, eventueel ook wat crema, zout op een bakplaat met bakpapier alles lekker door elkaar husselen

als de biet 3 kwartier in de oven zit, oven op 200 graden bakplaat met tomaat erbij

na een half uur alles van de plaat in een grote pan schuiven

biet pellen en in stukjes erbij

pureren met de staafmixer

puriteinen zeven nu de schilletjes en pitten eruit

koffielepel venkel erbij en idem kaneel (of geen gemalen kaneel maar stokje dadelijk meekoken

inkoken tot gewenste dikte

in potjes blijft het jaren goed

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Dit is mijn eigen recept dat ik altijd gebruik voor pastasaus. Als je iets verrassends zoekt kan je het ook met limoncello en merguez worstjes proberen.

 

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt

  • 4 verse tomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 100ml rode wijn

  • 250ml runderbouillon

  • Olijfolie om te bakken

  • Worcester sauce

  • Peper

Bereiding

  • Ontvel de tomaten. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de gehakt rul in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de ui en knoflook toe. Mocht je nog extra groente aan de pastasaus willen toevoegen dan kan dat nu. Zelf deed ik er wortel en rode paprika bij.
  • Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met runderbouillon de rode wijn ook toe aan de de pan. Kook de saus in tot een mooie dikte. Omdat er verse tomaten worden gebruikt kan dit wel iets langer duren.
  • Als de saus de gewenste dikte heeft maak je hem op smaak met peper en wat worcester sauce (zout vind ik persoonlijk niet nodig). Et voila, de pastasaus met gehakt en verse tomaten is klaar. Enjoy!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...