Jump to content

Marmoes

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Klopt, moestuinbakken op de gewone grond. In die grond heb ik voorheen ook wel wat groente verbouwd. Maar was niet zo goede opbrengst als op ons volkstuincomplex waar we eerder een tuintje hadden.
  2. Welke soort aarde kan ik op dit moment in het jaar het beste in mijn moestuinbakken doen? Heb ca 5 kuub nodig. Kom verschillende soorten tegen. Moestuingrond, verrijkte teelaarde, gezeefde teelaarde, gewone tuingrond etc etc. Verkopers adviseren de duurdere speciale moestuingrond. Ben benieuwd wat jullie als ervaren moestuinders adviseren. Bedankt!
  3. Mijn man en ik hebben moestuinbakken gemaakt. 3 meter x 1,25, 6 stuks. Hiervoor hebben we twee planken van 15 cm op elkaar geplaatst, dus hoogte is 30 cm. We willen deze gaan vullen met teelaarde, ca 20-25 cm. Is het verstandig om de naden/ kieren tussen de planken te dichten? Op welke manier zouden we dat kunnen doen? Onder in de bak gebruiken we geen worteldoek, zodat wortels ook in de grond eronder kunnen. Zijn er nog tips over wat we het beste met de bakken kunnen doen in het najaar/ de winter? Moeten we de bakken afdekken? Groenbemester erin? We willen in ieder geval aardbeienplanten, sla en andijvie erin zetten. Andere tips wat nu nog gezaaid/ geplant kan worden zijn welkom! Bedankt voor de reacties!
×
×
  • Create New...