Jump to content

Glenns-Peppers

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Personal Information

  • LOCATION
    Almere
  1. @ Infinite, je zou zeggen dat het niet goed is inderdaad. Maar in tegendeel. Zet er ''te'' voor en ja alles is slecht. Te veel brocolli eten is ook niet goed voor je. Ik doe dit zeker niet iedere dag. En ook niet iedere week. Dus af en toe kan geen kwaad. En voorderest eet ik de sauzen wekelijks. De meeste sauzen en dan noem ik : Mayonaise, Curry etc. zijn allemaal dik makers en ook niet echt goed voor je. Nouw geld ook het ''te'' verhaal. Maar deze sauzen zitten vaak bomvol met E nummers. De meeste hot sauces, pittige sausjes.. Die bevatten pure groenten. Daarom vergelijk ik het wel eens met een ingekookte peper soep. En dat trekt mij wel. Saus die puur is en niks aan is toegevoegd. @ Eva, dat klopt de Butch T is inderdaad een die nog pittiger is. Alleen nog niet officieel. De Morouga heeft al lab testen ondergaan en heeft zelfs al een aanvraag voor de Guinnes Book of Record. Welke ik van de Butch T nog niet gezien heb. In het Guinnes Book staat de Naga Jolokia nog steeds op nummer 1, terwijl echte chili headz wel beter weten! hehe @ Bubbels, dan werkt het wel goed haha. Dat is een mooi effect wat het filmpje kan doen opspelen. Thanks! Ik heb trouwens weer een eigen sauzen batch die nu officieel word! Dus binnekort is er : Glenns Peppers saus te koop. Mvg
  2. @ Sokrates, hahaha bedankt! Dat vind ik tof om te horen. En het erge voorruitzicht is, dit ga ik ook doen met een hele peper van de Trinidad Scorpion Morouga. Dat is de pittigste peper ter wereld, vorig jaar verkozen. 1.4 miljoen scoville. De rode cayenne (spaanse chili peper) red soms de 60.000 scoville en een madamme jeannette 325.000 scoville. Dus dan kan je na gaan hoe pittig die is. Het zweet breekt me nu al uit als ik denk aan een smaaktest filmpje met die peper! Maar toch ga ik het doen haha. Zie je trouwens de ''Mad Dog Revenge''? Dat zwartige flesje met etiket? Dit is een peper extract en bevat 1 miljoen scoville. Dit is zeg maar om sauzen nog iets mee op te spicen. Daar komt ook nog een filmpje van haha. Mvg
  3. Hey Dennis en Rubo, Hebben jullie ooit het wortel verhaal gehoord? De wortels die wij nu hebben en oranje zijn. Zijn toen der tijd voor Willem van Orangje vereedelt. Je kant dat ook doen door middel van met bepaalde stofjes te spelen. Maar deze bloemkool is gewoon te koop in de duitse zaden handel. En die duitser denk niet echt aan Oranje met EK dus vaak ook niet aan het commerciele gedeelte. Nu denk ik kwa kolen ook niet commercieel. Aangezien me pepers dat soort tak van sport is. Gr
  4. Beste Jeannette! Hier ben ik weer. Ik had heb het wat drukker gekregen en aangezien ik op meerdere fora's zit, kom ik soms niet toe aan de andere. Maar ja ik eet de saus nog bijna dagelijks. En heb daarom ook dagelijks een probleem na het drinken van koffie in de ochtend Maar de smaak is echt heel lekker. Ik zelf ga binnenkort een sauzen lijn uit brengen, hoe binnenkort binnenkort is weet ik ook nog niet. Maar ze komen er aan. En deze sauzen lijn zal lekker gevarieerd worden van lekker mild tot vurig extreem pittig! @ Ruitertje, Waarschijnlijk doe je niks verkeerd. Veel peper kwekers laten hun zaadjes eerst 24 uur weken in een glas water. Dit doen ze zodat het zaad makkelijk openbreekt zodra de eerste wortel eruit wilt komen. Als je een chinense soort hebt dan is het helemaal niet gek dat je zo lang moet wachten. Op sommige soorten heb ik wel 3 tot 4 weken gewacht. Terwijl de annuum soorten meestal na 1 a 2 weken zeker wel op komen. Voorbeeld van Chinense : Adjoema, Madamme Jeannette, Voorbeeld van Annuum : Paprika, Cayenne, Dus waarschijnlijk nog even geduld! Ook heb ik weer een hele reeks aan foto's hier zijn ze! 25 April : Paprika Golden Summer, volop in de bloei!! Maakt echt enorm veel paprika's aan. Paprika Banana, het zelfde verhaal. Bloeit ook super hard met vele vruchten. Een Rode Cayenne bloem. De Rode Cayenne die nog groen is. Overzicht, alle annuum's zijn verhuist. Vrijdags komen de chinense aan de beurt! EK Oranje bloemkool!! Mad Dog's Revenge!! 1.000.000 Scoville extract. Had ik gekocht om sauzen mee aan te scherpen. En het werkt super! Hier ga ik vrijdag ook een smaaktest filmpje van maken. 29 April : Inca Red drop plantjes, hele mooie en compacte plantjes! Madamme Jeannette vrucht. Hungarian Yellow Wax vruchten. Infinity peper plantjes. Een rijtje met Capsicum Annuum. Bahamian Goat en 7-Pod SR Strain Bhut Jolokia bloemen. Bird Eye Demon vrucht met zwarte verkleuring. Orius in de fles! Overzicht, hier en daar nog wat ruimte. Dus ga weer bij zaaien! Romanesco bloemkool, erg mooie kolen! 9 Mei : Lemon Drop beauty! Echt een mooie plant, mooi groei wijze en mooie bloemen! Ben erg benieuwd hoe deze weer gaat smaken. Cayenne, beetje misvormd door de trips die er toen nog in zat. Maar in de saus zie je daar niks van terug! Hungarian Yellow Wax, dit pepertje heb ik gister geplukt om te kijken hoe de zaden eruit zagen. En ja hoor het is bijna zo ver! Wat een lekker smaak. Mooie dunne vruchtewand die volgends mij perfect is om gerookt te worden. Hier zijn de Trinidad Scorpion Morouga! ze gaan erg lekker Trinidad Scorpion is vorig jaar verkozen tot nieuwe pittigste peper ter wereld! Als het goed is word dit een madamme jeannette, heb nog een raar 50/50 gevoel. Maar volgends de leverancier moet dit hem echt zijn. De rook-ton! Ik ga hem nog wat bij schuren zodat het roest een beetje weg is. Maar voor de rest een prima ding die super werkt. Ook ga ik de Hungarian Yellow Wax pepers inmaken. En daarna in azijn-suiker-water in potjes doen. Deze komen uiteraard ook in de webshop te staan! Mocht iemand nog goeie tips of ideen hebben hoor ik ze graag. Mvg Glenns Peppers
  5. Beste Jolanda, Welkom op het forum! Wij gaan dit jaar ook voor het eerst asperges kweken. Maar doen dit gewoon in potgrond. Niet van de praxis of intratuin want die potgrond is vaak van slechte kwaliteit en enorm compact (niet luchtig). En kunnen zelfs beestjes inzitten. Goed luchtige potgrond waardoor de asperge net als in zand makkelijk ze weg kan maken. Maar omdat er in potgrond meer voeding zit dan in zand (zand = z.g.a. geen voeding) kan je als hobbyist dus beter gaan voor een potgrond. Veel plezier op het forum en emt de kweek! Gr Glenns Peppers
  6. Hehe Erny, zeg nooit nooit! Als je iets echt wilt, zal het je ook echt lukken ook. Mischien wel met vallen en op staan, maar het zal lukken!!! Ik had zelf ook nooit verwacht dat ik pepers zou gaan kweken op dit formaat. Maar nu gebeurd het echt wat ik opzich best spannend vind haha.. Mja even over de plantjes!! De pepers, paprika's, aubergines en courgette staan erg goed in bloei! Overal zijn bloemen te zien erg mooi. De tripsen zijn eruit maar hebben een aardige schade achter gelaten. Vooral bij de paprika's. Ook heb ik vrijdag de planten van de kas naar de nieuwe verwarmde tunnel verplaatst. Omdat er in de kas op die plek deze week rozen komen te staan. Als de nacht tempraturen wat hoger worden dan kunnen de plantjes naar de peper tunnel. Naja hier zijn weer wat foto's van de pepers! Fatalii Lemon Drop Bhut Jolokia De Adoptie Jalapeno Bulgarian Carrot Een rode cayenne bloem! Encarsia biologische bestrijding (je ziet de eitjes op de foto in het rondje van het kaartje) Een overzicht, 2 x 46 meter. Tot snel! Glenns Peppers
  7. Oke dan! Ik zie het wel verschijnen. Zodra ik het ontvangen heb hoor je het van me en zal ik het opsturen. Mvg Glenn
  8. @ Geedee, ja ik had je berichtje ontvangen en ook al beantwoord. Had je mijn berichtje ontvangen? Of ik begrijp niet echt hoe het werkt of het werkt niet echt lekker, die prive berichten versturen. @ Erny, bedankt voor je enthousiasme! Leuk dat je dat eens gaat proberen wat Noekepoek heeft gedaan. Ik ben erg benieuwd hoe het jouw lukt! En de Chili-focus die kan je vooral op internet vinden ja. Ik heb eigenlijk nog geen winkel als Tuinland/Welkoop met deze voeding gezien. Het filmpje is inderdaad een soort don't try this at home advies. Er staat ook duidelijk op de fles one drop at the time (dat vergeet ik in het filmpje te melden). Deze saus bevat peper extract, welke tot wel 5 mljn scoville word verkocht! Ook ga ik zulke filmpjes van sommige pepers maken. En dan met namen van de extreem pittige pepers. Want ik ben van mening dat ik moet weten wat ik verkoop. Als ik niet weet hoe pittig het echt is en wat de smaak van die peper is kan ik er weinig over vertellen. Dus dat word flink branden binnenkort De Bird Eye saus ken ik maar al te goed! Hehe Hij is heel erg lekker en inderdaad heel pittig. Bird Eye Demon pepertjes kunnen tot wel 225.000 scoville worden. Dit betekend dat die pepertjes bijna net zo pittig als madamme jeanettes zijn! Ik heb er vorig jaar ook saus van gemaakt die ik met kom in de kas aan verschillende personen heb laten proeven. En de meeste vonden de saus veel lekkerder als die uit de winkel. Dus ik zal binnekort als we weer sauzen gaan maken wat test flesjes weg geven. Omdat ik zelf ook richting de sauzen makerij wil gaan. Ik heb er zin in, ik heb nog veel te doen.. Maar dat komt allemaal goed. Ik heb de plantjes vanmiddag verhuist. Aangezien er in die kas weer rozen komen binnekort. En over een week of 2 gaan de plantjes naar de officiele peper tunnel, maar de officiele peper tunnel is niet verwarmd. En de nacht tempraturen zijn nog te fris voor vele soorten. Dus nog even wachten. En dan kan het feest beginnen! Mvg, Glenns Peppers
  9. Nee hoor. Dat zeker niet. Je kan voeden met wat jij wilt. Alleen is het de vraag, vraagt de plant die voeding? Bijvoorbeeld Courgette's houden niet van rozen voeding. Dan trekt die zijn bladleeg. Dus voor betere vrucht afzetting en groei houw ik er zelf rekening mee en neem ik dus andere voeding. Wat tegenwoordig ook kan, is plagron bio supermix. Alleen kan je dit per 25 liter kopen en is het erg duur. Plus dat je dan nog niet iets specifieks hebt. Maar nee je hebt niet voor elke andere plant een andere voeding nodig. Alleen wil je het beste is dat ook wel het beste. Bijv. de chilifocus voeding is goed uitgemeten voor een gemiddelde peper plant. Zou ik dit gaan geven aan bloemkolen zie je grote verschillen opduiken bijv voedings te kort of juist overschot etc. Maar alsnog blijft de keuze bij jouw. Ik ken zelfs mensen die zijn een uur bezig met voeding mengen, EC/PH meten etc.. Voor maar 10 plantjes in de tuin. Maar worden zijn kiemblaadjes ooit geel? Nee nooit. Deze vallen er nooit af en blijven tip top groen. De meeste planten geven aan de eerste blaadjes een te kort of overschot mee (dus is het daar vaak het eerst zichtbaar als het een tekort of overschot is). Ik heb vaak ervaren toen ik nog op me vensterbank kweekte dat de kiemblaadjes als eerst geel werden en langzaam de hele onderkant. Want hij trekt die bladeren leeg om de nieuwe te kunnen voeden. En dat willen we het liefst niet. Gr Glenns Peppers
  10. @ Geedee, had je mijn berichtje nog ontvangen? Want je kan van mij de chilifocus krijgen. Aangezien ik tegenwoordig werk met vloeibare elementen, kan ik zelf me voeding mengen. Als je even een prive bericht stuurt met je adress enzo. Alleen vraag ik wel om de verzendkosten te vergoeden. Dan komt het gelijk naar jouw toe! @ Emy, water werkt ook wel. Voor de eerste paar weekjes. Je zal al snel gaan ervaren dat de plant achter uitgaat en dat de buffer van je potgrond totaal verdwijnt en zelfs te base word. Want water zijn PH ligt rond de 7 tot 8 en gemiddeld heeft een plantje tussen de 6.5 en 5.5 nodig. In het begin is dat niet erg aangezien de potgrond je water iets verzuurd en dus richting de 6.0 stuurt. Maar naar mate je voor de 10de keer water gaat geven verdwijnt dat buffer en zal je grond verzadigt raken met je water zijn PH. Waardoor dus wortel haartjes kunnen verbranden en geen voeding meer kunnen opnemen. Ook wil ik wat met jullie delen! Ik heb een batch Hot Sauces binne gekregen vanuit America etc.. En dacht, nu moet ik een filmpje maken om mensen te laten zien hoe pittig hij kan zijn! Dit is mijn eerste filmpje, dus geef flink wat commentaar dan kan ik bij het volgende filmpje rekening houden met eventuele foutjes! Hier is hij: En houd de webshop in de gaten, want de sauzen komen binnekort in de verkoop. Waarvan de eerste 10 klanten 2 zakjes gedroogde pepers gratis krijgen!!!! Glenns Peppers
  11. Ten eerste, bedankt voor de toffe reacties! En leuk dat jullie het logo ook leuk vinden, dat doet me goed. Ik zal even een paar vragen beantwoorden. @ Geedee, Heb je hem overpot naar een grotere pot met verse grond? Zoniet, vaak zit er in potgrond maar voor 3 weken voeding. Dus die kan de plant al helemaal leeg hebben getrokken. Als dat het niet is, kan het idd bij voeden zijn. In mijn tunnel doen we dat met ''kunst-mest''. Er komt iedere 3 weken een lab-mannetje langs en die neemt grond monsters van iedere kas/tunnel. Uit deze resultaten voeden wij bij of juist af. We gebruiken hiervoor zakken met bijv. Potassium nitrate, Magnesium, Kalium nitrate etc etc.. Deze mengen we in bakken. Maar ik heb nog ChiliFocus staan, dus ik kan je een cola flesje van dat spul toesturen. Ik noem dat maar hobby voeding, deze gebruik ik zelf voor de pepers die ik thuis heb staan. Het kan ook een vorm van stress zijn, alleen dat geloof ik niet aangezien ik een aantal peper planten vorig jaar wel 4 x heb overgepot. En over concurrentie maak ik me niet heel druk. Ik wil ook geen grote partijen voor winkels etc gaan leveren. Ik wil de consument zelf raken. Ik zie veel mensen om mij heen die zich steeds vaker afvragen van ''waar komt dit product vandaan''. Vooral omdat ze in landen als Spanje nog steeds met middelen spuiten die hier allang zwaar verboden zijn. En wij in Nederland al zover zijn dat we bijna geen middelen in de groente meer gebruiken om plagen te doden. Want ook de consument krijgt gif naar binnen, en nou is dat aantal redelijk te verwaarlozen. Maar ik zelf heb het liever niet. Gelukkig wonen we in de buurt van A'Dam, een stad die ruim 1 milj inwoners telt. Waarvan 17 % bereidt is om geld neer te leggen voor exclusieve, goed en eerlijk geteelde producten. (Maar houw ik nu even over op want ik kan hier hele topics mee vullen haha) @ Hansm en DennisLP, Ik moet jullie mededelen dat dit geen steenwol is. Wij kweken ook aardbeien voor consumenten die spaanse aardbeien niet meer durven te kopen (want hoe gek het ook is, we verkopen alles wat we kweken gewoon aan huis, en we komen ieder jaar weer wat te kort omdat de groep steeds groter word die het kopen wil). Bij deze aardbeien hadden we vorig jaar een test draaie, witte bakjes (die je ook aan je balkon zou kunnen hangen, of aan de schutting) met zelf samengestelde pot grond en daarover de wittefolie om onkruid groei tegen tegaan. Want de cocos slabs/matten die wij gebruikte voorheen hadden een te groot gat waardoor er veel onkruid in kwam. Dit werkte zo goed, dat ik dit idee nu ook gebruikt heb voor mijn peper planten of eigenlijke elke plant die in de kas staat. En ik ben begonnen met zaaien eind januarie 2012. Maar aangezien we ook tros rozen kweken konde ze even onder de 600watters staan aangezien het heeeel koud was. Maar volgend jaar wil ik nog eerder zijn! En mischien wel de peper tunnel van nu, verwarmd maken. In iedergeval nog heeeel veel werk te doen. Er is nog zoveel niet klaar. Plus dat er deze week Kom in de Kas is, waar ik in Almere onze ''home-town'' een standje zal hebben. Naja ik houw het weer voor gezien! Glenns Peppers
  12. Bedankt allemaal! Ik heb even wat foto's geupload, hier de links Vierkante meter tuintjes topic Peper kweek topic (met de paprika's, aubergines en courgettes)!! Mvg Glenns Peppers
  13. Een goede morgen! Op pepers, paprika's, aubergine en courgette na kweek ik ook in groente bakken samen met mijn schoon ouders. Wij gebruiken hiervoor rozen compost. Gelukkig hebben we een redelijke grote compost hoop waarmee we de onderkant van de bakken kunnne vullen, voor een lekker rijk en voedzame grond! In iedergeval zijn we nu flink bezig met het maken van nieuwe groente bakken. We hebben meer ruimte gekregen in de tuin, dus knallen maar met die hap. Hier wat foto's : De moestuin (''vierkante''meter bakken) Hier boven staan er aardappel planten in. En die stonden er al vanaf eind januarie! We hadden er plastic folie over heen gedaan en een verwarming in gezet om de boel voorst vrij te houden. Is goed gelukt! Hier staat in, Sla, Radijs, Kool Rabi en nog wat peentjes. De totale moestuin. Prei, die al geoogst kan worden. Ziet er triest uit, maar je kan zeggen dat het zo hoort haha. Wat komt er nog : Daar moet ik even een lijstje van maken, want dat is best veel. In iedergeval gaan we ook de strijd aan met de Atlantic Giant, deze komt op het veld wat naast mijn peper tunnel ligt. Hopelijk krijgen we die pompoen zo groot mogelijk haha. Naja dit was het voor nu, tot snel! Glenns Peppers
  14. Een goede morgen mede forummers! Ik had jullie belooft wat foto's te laten zien van wat wij doen thuis. Mijn schoonouders hebben een tros rozen kwekerij in Almere ( Tros rozen kwekerij Goudriaan ). En hebben daarom behoorlijk wat ruimte om je eigen groenten te kweken. Wat ik hier ga laten zien is de peper (paprika, aubergine en courgette) kweek. Deze kweek is uit eindelijk bestemd voor de consument. Aangezien ik verse pepers en dus de genoemde groenten wil gaan aanbieden. Ik vind supermarkt groenten maar niks, en het assortiment is te klein. Ik heb bijv. in de supermarkt nooit gele courgette gezien, die andere landen toch als standaard word aangenomen (Turkije etc). Naja in iedergeval even genoeg gepraat, over tot de foto's : Bhut Jolokia, Ghost pepper. Groeit erg goed en sommige ervan bloeien al. Madamme Jeanette, groeit ook goed en laat ook al wat bloei zien. Een bloemetje van een paprika plant. De rode cayenne peper, groeit heel mooi en bloeit ook al volop! Een gele courgette en zijn bloem. Bird Eye Demon stekken, groeien enorm goed en bloeien nu ook vlink. Black Cherry tomaat, had ik vorig jaar ook en de tomaatjes vond ik heeeel lekker! Sfeer foto van een aantal paprika's en op de achtergrond pas geplante jonge rozen plantjes. Dit is de peper tunnel, die hebben we vrijdags klaar gemaakt. Alleen moet de zijkant nog met een hoge druk bewerkt worden. Er zit zoveel alg op de zijkant dat het gewoon een schaduw plek creert. Nog een foto van de peper tunnel in de lengte... En natuurlijk zal ik zelf heel wat gaan afsnoepen van deze heerlijke pepers en overige groenten. Ook lijkt het me een keer leuk om een groente tuin meeting te houden en mischien een bbqtje erbij zodat we met onze eigen groenten heerlijk kunnen koken en kletsen. Maar eerst wil ik even goed kennis maken met het forum! Nu maar weer hopen op een zonnige dag! Mvg Glenns Peppers (Ps, het logo van Glenns Peppers laat ik alleen in dit topic terug komen, aangezien ik de foto's van mijn peper kweek wil beschermen en het logo vast staat als merk logo)
  15. Een goede avond/nacht. Ik ben Glenn van Beekum, ofterwijl Glenns Peppers. Van Glenns-Peppers.nl Ik ga dit jaar beginnen met de verkoop van verse pepers en groenten. En heb ook een webshop die nu nog online staat voor de test, maar waar je binnekort ook daadwerkelijk verse producten kan gaan bestellen. In iedergeval dat ter zeide heb ik voor de hobby ook nog vierkante meter tuintjes. En dat is wat ik vooral wil gaan delen op dit forum. Het lijkt me leuk om andere mensen mischien hier en daar wat bij te staan met wat nuttige info. En ook zal ik veel met jullie mee kijken! Af en toe zal ik een foto voorbij laten komen van de tunnel kweek met chili pepers, paprika's, aubergines en courgette. Ook gaan we binnekort nog pompoenen planten op het veld waarvan er 2 Atlantic Giants zullen zijn. Ik zal snel foto's maken van de kweek die nu al draait en deze in mijn topic zetten. Groeten, Glenns Peppers

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...