Jump to content

Jurgen

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Gullegem (Belgie)
 • OCCUPATION
  Arbeider

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jurgen

  Serre keuze

  Heb de orion 3800 nu wat langer dan een jaar en ben er supertevreden van. De profielen zien er licht uit, maar eens gemonteerd is de serre héél stevig. Niets op aan te merken eigenlijk. Met een hoge nokhoogte en de gebogen zijruitjes kan je overal mooi recht staan. Hij is bovendien water en wind dicht. Ik kan het je enkel maar aanraden. Wel kiezen voor veiligheidsglas anders zit je met glas van 60x60cm en met kieren en spleten waar het overlapt. Mocht ik het opnieuw moeten doen kocht ik precies dezelfde
 2. Bwaaa, geld moet rollen zeg ik altijd. Nog geen lijkwagen gezien met aanhangwagen.
 3. bij het wieden blijft er altijd restant achter. Al was het maar een stukje wortel. Bij het branden gaat de plant 100% dood. Dus blijf je langer onkruid vrij. Bovendien is het pakken minder arbeidsintensief, wat weer tijdswinst geeft. Zo werd me het toch verteld.
 4. Iemand ervaring met een electrische onkruidbrander? Ik kwam namelijk deze tegen: http://www.tuinslang-expert.be/berthoud-green-power-elektrische-onkruidbrander
 5. Idd interessant om die meermaals te meten. Goeie tip.
 6. Tuurlijk niet. Ik probeer op die manier gewoon de nood aan kalk of voeding te bepalen. Zo was de geleiding 40 microsiemens. Maar heb geen flauw benul of dat goed is of niet.
 7. Heb idd ondertussen via fb gelezen dat je 1/10 moet hanteren. Dan kom ik op 6,89 Niet zooooveel verschil dus. Maarde theorie klopt dus? Ik mag daarop vertrouwen?(mits een goeie meting uiteraard)
 8. Het is alom geweten dat goedkope pH meters onbetrouwbaar zijn om goed te gebruiken. Nu las ik een andere methode om de pH nauwkeurig te bepalen.(klik) Door 1 deel grond en 2 delen demi water te mengen en daarvan de pH te meten. Toevallig heb ik ook een aquarium waar ik een pH electrode in zitten heb die meet van pH 1-14 met een nauwkeurigheid tot 0.01. Dit heb ik gedaan volgens de beschreven methode en kwam op pH 6.76 uit. Kan dat zowat kloppen? Heb dit voorjaar goed bekalkt en nog niet bemest. Zijn er mensen die ook ervaring hebben met deze methode?
 9. Jurgen

  Serre keuze

  het wordt de Orion 3800 met fundering en veiligheidsglas. Ik gaa voor de ALU versie aangezien die goedkoper is dan de gepoederlakte versie. Ik vermoed dat er kwalitatief geen verschil is. Zoals gezegd is de versie met veiligheidsglas zonder koude voegen. Ik overweeg om er ook meteen en automatische raamopener bij te nemen. Werkt zoiets goed?
 10. Jurgen

  Serre keuze

  Ben in communicatie met de betreffende verkoper. Ik kijk nu naar de Orion 3800. Maar de raampjes staan ook daar koud op elkaar. Maar naar het schijnt zijn de ramen met veiligheidsglas groter. Ben afwachtend op antwoord.
 11. Jurgen

  Serre keuze

  Komt dan op hetzelfde neer als deze? http://www.tuinserres.com/Webwinkel-Product-5646587/Tunnelserre-Splendid-Breedte-3-m-Lengte-15-m-Versterkte-folie-met-lange-levensduur.html
 12. Jurgen

  Serre keuze

  Volgens hun site is de kleinste neptune 2,57x2,58m. Dus dat gaat het net worden. Heb hen een mail gestuurd. Wie weet hebben ze nog andere die niet op de site staan.
 13. Jurgen

  Serre keuze

  Ideaal is 1,5x2m. Andere links zijn welkom.
 14. Jurgen

  Serre keuze

  Heb eens de site bekeken. De enige serre die in aanmerking kan komen is de Venus 2500. Maar die is van dezelfde makelei als de kaskraker van acd die ik afgeraden werd door meerdere instanties. Dus blijft de vraag of dit echt zo slecht is als men beweert? Andere modellen zijn simpelweg te groot. Polycarbonaat is geen optie omdat dit bealgd langs de binnenkant. Ook door meerdere mensen op gewezen.
 15. Jurgen

  Serre keuze

  Heb nu een budget/starter mini serre van acd. (http://www.acd-serres.be/nl-8911-4842-9006-lage-tunnels-tunnelserre-florus.html) Maar na 2 jaar is het beste er al af. Dus tegen eind deze zomer wil ik een nieuwe serre die ook in de winter kan blijven staan zonder meer. Heb verschillende opties bekeken. Zo zag ik de ACD piccolo(http://www.acd-serres.be/nl-9475-5335-9034-acd-prestige-piccolo-acd-prestige-piccolo-in-veiligheidsglas.html) Maar 1000€ voor een serre van dergelijke omvang vind ik best duur. Dus was dit geen optie. Nu had ik op de website van ACD de kaskraker serres gezien. Die vielen best mee in prijs. Voor een 500€ had je er eentje met funderingen incluis. (http://www.acd-serres.be/nl-8847-4817-6971-serres-met-rechte-wanden--kaskrakers-serre-kaskraker-31m.html) Maar deze werden me afgeraden wegens de slechte kwaliteit er van. Ze zijn niet zo degelijk, de profielen zijn dunner, het glas is slechts 3mm, het glas zit zonder profielen koud tegen elkaar waardoor ze bij veel wind tegen elkaar kletteren en dus ook sneller stuk gaan,... Deze serres zijn dan ook niet gemaakt door acd, maar aangekocht door acd. Deze info werd bevestigd door acd en een online shop. De onlineshop bood me een alternatief aan. Met name een folieserre van acd. De Splendid 3x1,5m. Deze valt ongeveer in dezelfde prijs als de kaskraker, maar is van professionele kwaliteit. (http://www.filclairserren.be/pages/tunnelshobby_splendid.html) (http://www.tuinserres.com/Webwinkel-Product-5646587/Tunnelserre-Splendid-Breedte-3-m-Lengte-15-m-Versterkte-folie-met-lange-levensduur.html) Het verbaasde me dat een folieserre steviger kon zijn dan een alu serre met glas. Al twijfel ik natuurlijk niet aan hun expertise. Wat is jullie mening? Lijk die laatste serre wat? Of raden jullie iets anders aan?
×
×
 • Create New...