Jump to content

avalon

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by avalon

 1. Ik heb vandaag een grote yaconplant gekocht bij ranzijn tuin en dier. Hij was wel prijzig, 12 euro. Ik hoop te kunnen oogsten en een paar nieuwe planten te kunnen opkweken.
 2. avalon

  nieuwe tuinder

  Ik heb wel een weblog, niet helemaal bijgewerkt maar toch... www.kruidjeboompjebeestje.nl
 3. avalon

  nieuwe tuinder

  Ow letsa, wat een super-idee! Ik zie het weer helemaal zitten. Wat fijn trouwens om te merken dat dit een actief forum is!
 4. avalon

  nieuwe tuinder

  Hallo mensen van dit forum, Ik ben Joke, 54 jaar en ik heb een volkstuintje van 200 m2 met kas. Ik heb dit altijd al gewild en sinds 2010 ben ik dan echt aan de slag. Inmiddels heb ik een cursus ecologisch tuinieren gevolgd en door de jaren heen heb ik er veel over gelezen. Mijn speciale interesse gaat uit naar permacultuur. Dat is niet voor niks. Vanuit permacultuur bewerk je de bodem haast niet, en pas je mulchen toe. Dat betekent: licht werk! Mijn conditie was niet echt goed en ik hoopte door tuinieren dit te verbeteren. Helaas is dit niet het geval. Integendeel: ik krijg steeds meer last van artrose. Het principe van permacultuur geeft een rommelige tuin en daardoor krijg ik steeds meer opmerkingen van tuinierders die denken dat ik het niet aan kan. En dat is ook zo... Ik probeer nu in mijn omgeving mensen te vinden die mij willen helpen. Dan gaat het vooral om toch wat gedeeltes om te spitten omdat de tuin erg aan het vergrassen is. Ik heb ook accu gereedschap gekocht (trimmer en heggenschaar) om dat in ieder geval te kunnen bijhouden, dan is de ATV tevreden! Ondertussen ga ik vrolijk verder en geniet ik van mijn plekje. Vooral op zondagochtend om 9 uur!!! Heerlijk! Foto's volgen.
×
×
 • Create New...