Jump to content

Aukje

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland
 1. Sorry dat ik nu pas antwoord,want ik ben een paar keer in Zuidlaren geweest op de Noordshow(konijnen/pluimvee tentoonstelling). Ik had zelf niets ingestuurd,maar heb dus wel weer "nieuw"bloed aangekocht Alleen de prijzen daar werd je niet goed van. De prijzen varieerden van 15 tot 95 euro Daar zakt toch je broek vanaf.Oke een hobby mag geld kosten,maar dit is echt van de zotte. Nee de Baardagamen zitten prins heerlijk onder de warmtelampen.Die gasten hebben het gehele jaar dezelfde temperatuur,en zitten niet net als ik in de winter te kou kleumen ondanks dat de kachel op vol staat. Sommige mensen hebben hun Baardagamen wel eens buiten lopen aan een tuigje,maar ik ben hier niet zo'n fan van.
 2. Dank jullie wel voor het warme welkom. Ik heb op het ogenblik nog geen foto's van de tuin,maar zal die als de tuin weer beplant is plaatsen. Ja het is een beetje uit de kluiten gewassen tuin geworden,maar er is altijd een stuk met aardappelen(en 1 seizoen overslaan). Dat het een beetje aan de grote kant is geworden is uiteindelijk de schuld van het MKZ-jaar 2001.We mochten toen geen mest over de weg afvoeren,en de bult ligt op het einde van de tuin,en daarvoor moeten we over de weg.Dus de mest werd in dat jaar gewoon op de tuin gedeponeerd.En iedere keer als het geitenhok moest worden uitgemest werd er een stukje tuin omgespit.En ja zo eindig je met een beetje te grote moestuin. Mijn man fokt Vlaamse reuzen (Konijngrijs),en Franse hangoren (Konijngrijs).Ik zelf ben dit jaar weer begonnen met het fokken van dwergrexen in de kleur Castor (is heel donker bruin/rood),en dalmatiner. Hier voor hebben we verschillende rassen gefokt waaronder Klein Chinchilla,Nederlandse dwerghangoortjes blauw en zwart,Blauwe Weners. Onze konijnen krijgen niet alle soorten groenten.De echte koolsoorten mogen ze niet hebben i.v.m. gasvorming.Dus het blijft meestal bij wortelen,boerekool,en aardperen als we die verbouwen. Oh ja en altijd planten we peterselie,maar dit is meer als een konijn niet helemaal happy is,en zijn/haar eten niet wil eten. In de zomer krijgen de Waterschilpadden,en Baardagamen andijvie.En in de herfst komen voor de Baardagamen de rozebottels aan de beurt.Daar zijn de Baardagamen gek op.
 3. Aukje

  Hallo allemaal.....

  Hallo Ronnie, Ik lees meestal eerst het schrift van vorig jaar door,zodat ik weet wanneer ik wat moet voorzaaien,en hoelang het duurt voordat het opkomt.Ik maak dan een planning voor het aankomende seizoen waar wat moet staan.En wat ik het aankomende jaar wel ga planten ofniet.Het hangt een beetje van het succes af van voorgaande jaar. Ik sneup nog wel eens wat site's af,en lees zo nog wel eens leuke dingen die ik misschien ook dan wel eens wil uitproberen.
 4. Hallo allemaal, Ik ben Aukje en ben bijna 51 jaar.Ik en mijn man wonen in Friesland,en hebben al ettelijke jaren een moestuin. Het was meer uit nood geboren.Omdat we voorheen Stamboekgeiten fokten,en een steeds grotere mesthoop kregen hebben we op een keer besloten om een moestuin aan te leggen.Zo konden we de mest in iedergeval onder de grond werken. Ik moet er wel bij zeggen,dat het houden van een moestuin wel erg veel werk geeft.Onze moestuin is zo'n 70 lang en gemiddeld 8 meter breed. Omdat we maar met z'n twee├źn zijn hebben we meestal een fiks overschot aan groenten en aardappelen.Dus beide zuslieven proviteren er dan ook weer van. De geiten zijn er inmiddels niet meer,maar we hebben nu Stamboekkonijnen,en daar telen we dan ook weer groenten etc. voor. Ik zou eerst de moestuin aan de kant schuiven,en er een siertuin van maken,maar nu de tijden in mijn ogen een stuk duurder beginnen te worden houdt ik de moestuin toch maar aan,en ik vind het prettig,dat ik s'morgens even naar de tuin kan om groente te halen.Verser dan zo op tafel kan het niet. Er ligt nu al weer konijnenmest op de tuin die er starks weer ondergewerkt word.dus nu eerst maar even wachten tot de vorst uit de grond is,en dan weer aan de slag. Straks eerst weer wat voorzaaien,en ik kan niet wachten tot het moestuinseizoen weer aan de gang gaat. groetjes.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...