-
Aantal items
96 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Inhoudstype
Forums
Moestuin Seizoen
Wiki
Kalender
Alles dat geplaatst werd door Terra nullius
-
Vossebes "red candy" combineren onder een appelboom
Terra nullius reageerde op Chrones's topic in Fruit en noten
Verwant? Lingonberry is toch gewoon de Engelse naam voor vossenbes volgens mij? -
Vandaag de patatten gerooid. Die in de gevlochten mand zijn van het ras Eden en de andere Bionica.
-
Ik heb net mijn perceel met aardappelen gerooid en zou daar nu graag rode bieten zaaien. Is dat in functie van de wisselteelt een goed idee en gaat dat nog lukken om daar nog een oogst van te hebben?
-
Kersenboom van 100 jr oud. Hoe terugsnoeien?
Terra nullius reageerde op katr111's topic in Fruit en noten
Wat een mooie boom, had ik er zo maar een in de tuin! Zal waarschijnlijk ook massa's kersen geven. Njamie! -
Hoe smaken Jouw eigen gekweekte aardbeien
Terra nullius reageerde op Borsalino's topic in Fruit en noten
Heel tevreden van Elianny! Mooie en vooral lekkere vruchten met de 'echte' aardbeiensmaak. Gariguette vliegt er dan weer uit. Niet zozeer omwille van de smaak, maar de opbrengst is héél matig. -
Twee vraagjes i.v.m. de grond voor aardbeien in bakken: 1) Ik heb dit topic al vaak doorgelezen en ik zie dat de meesten een samenstelling van wit veen, zwart veen en/of coco-peat gebruiken, maar wat is nu dé beste en de meest ideale mix van grond voor aardbeien volgens jullie? Ik heb immers de indruk dat de grond en de raskeuze de meest bepalende factoren zijn voor een goede oogst (en het weer ook, maar dat hebben we niet in de hand). 2) In hoeverre kan het echt kwaad wanneer je universele potgrond gebruikt om aardbeienplantjes in te planten? (Dit wordt afgeraden omdat gewone potgrond bemest is en dus risico op wortelverbranding inhoudt, maar is dit in de praktijk ook effectief zo?)
-
Die rupsen zijn spanrupsen. De groene zijn vaak talrijker, maar je hebt er ook donkere zoals op je foto. Als het er echt veel zijn kan het een probleem worden, maar dat hij wat achterblijft in groei heeft hier niet veel mee te maken. Ik denk eerder aan een (te) kleine pot, teveel gesnoeid geweest, ... marreuh als het een boompje is dat je pas dit voorjaar geplant hebt zou ik me niet meteen zorgen maken.
-
De bladeren van mijn perenboom worden aangetast
Terra nullius reageerde op strijk's topic in Fruit en noten
De schuld van rupsjes. Kijk maar eens goed in de opgekrulde bladeren en langs de onderkant, dan vind je ze wel. Ze voeden zich met de bladeren en ook de bloemknoppen (grrrrr) en worden snel groter als ze veel eten. Wat je er tegen kan doen? Helaas niet veel meer dan ze stuk voor stuk doodknijpen of aan de kippen voeren. In deze tijd van het jaar check ik mijn bomen quasi dagelijks op rupsjes. -
Heb vandaag zo'n 20 aardbeiplantjes geplant, maar nu las ik ergens dat ik daar pas volgend jaar vruchten aan krijg? klopt dit?
-
Ik vermoed dat zij de schuldige zijn ja. Kleine, meestal groene rupsjes, maar soms ook gelig tot bruin. Ze kunnen zich ook aan een draadje laten vallen als een spin.
-
hommels die putten graven? denk dat ze eerder bestaande putjes gebruiken om te nestelen.
-
Merels? Nou, dan zitten er bij jullie merels van de goede soort want daar houden ze zich hier echt niet mee bezig. Zelfde geldt voor koolmezen, mussen, eksters, noem maar op, ... Die biologische bacteriën vallen misschien nog te overwegen, maar ik ga het eerst eens proberen met lijmband. Als ze zich niet meer kunnen voortplanten lost het probleem zich volgend jaar vanzelf wel op hoop ik.
-
...met de rupsen in mijn fruitbomen. Door het goede weer zijn ze er ineens MASSAAL en ze eten naast de bladeren ook de bloemknoppen op!!!! Deze herfst hang ik alle stammen vol met boomlijmband! Laatst lacht, best lacht!! Zo, dat moest ik ff kwijt... als er iemand nog goeie tips heeft om ze nu te bestrijden, steeds welkom (behalve spuiten).
-
Moeilijk te zeggen, maar waarschijnlijk één of andere virusziekte. De gaatjes in de bladeren lijken mij eerder het werk van slakken of insecten.
-
Als je het mij vraagt zet je ofwel alleen laagstammen ofwel twee halfstammen. Allemaal halfstammen komt echt niet goed op termijn. Maar zoals Persica duidelijk maakt hangt het eigenlijk meer af van de onderstam dan van laagstam vs halfstam.
-
mm lastig, het kan misschien net, maar zelf zou ik halfstammen toch nog liefst een meter extra geven. Voor laagstammen is dit zeker wel voldoende. Denk dat de plantputten ook iets breder mogen, maar dat hangt van het wortelgestel af. Alleszins zien dat je de wortels niet plooit bij het planten. De experts en kwekers hier kunnen je wellicht nog beter advies geven.
-
Oeps, ik bedoel uiteraard de luizen.
-
Kers 'Lapins', eerste bloeier onder de kersen hier Peer, ras onbekend Sierkerselaar
-
Ik denk dat hij het wat verdund en gewoon over de planten sproeit die aangetast zijn door de schimmel. Zal het nog wel eens vragen als ik hem zie.
-
Volgens mij zonder suiker. Hier staat het goed uitgelegd: http://www.tuinpraat.be/brandnetelgier-maken-en-gebruiken/
-
Hahaha je beschrijving van de smaak maakt me nog nieuwsgieriger. Ik vraag me wel af of de appel er wel zo uitziet als op de foto van de Boomgaardstichting. De foto's op de site van Esveld zien er toch wel wat anders uit vind ik. Die lijken meer op een gewone sierappel à la Red Sentinel. http://www.esveld.nl/htmldia/m/madolg.php Welke foto is nou het meest waarheidsgetrouw?
-
Zelf nog geen last van gehad gelukkig, maar een collega wel en die houdt het onder controle door de planten te behandelen met zelfgemaakte gier van brandnetels. Ecologisch en te proberen waard lijkt me.
-
Hey, Door struinen op het internet kwam ik de voor mij onbekende Malus Dolgo tegen. Het blijkt om een sierappel uit Denemarken te gaan, maar met grote, eetbare vruchten. Heeft er iemand ooit al eens zo appel geproefd? Zou willen weten of de vruchten naast eetbaar ook lekker zijn. Foto:
-
Ik doe helemaal niets om de frambozen binnen de perken te houden. Hier valt dat allemaal goed mee met het uitlopen. De scheuten die in de zomer soms wat verder in het gras opduiken maai ik gewoon af. Maar ook met de hand is dat gemakkelijk bij te houden. Je moet natuurlijk wel af en toe is naar je planten omkijken, als je het volledig zijn gang laat gaan krijg je wel wildernis-toestanden.
-
Bemesten van kersen doe ik nooit dus daar kan het niet aan liggen. Kalkgehalte zou misschien wel kunnen. Heb op dit moment geen exact idee van de zuurtegraad van de bodem hier. Heb wel zo'n goedkope tester, maar die werkt niet naar behoren volgens mij. Heb gisteren alvast uit voorzorg wat bijgekalkt rond de stam. Natte bodem is het hier ook niet. Zit op zandgrond en er staan enkel plassen in de tuin als het wekenlang hard regent.
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.