Jump to content

Forestier

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Personal Information

  • LOCATION
    Zuid-Limburg
  • OCCUPATION
    Herborist
  1. Binnen permacultuur is het heel gebruikelijk om autobanden te gebruiken. Of het ongezond is, daar verschillen de meningen nogal over. http://www.velt.be/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=1497&Itemid=347 Forestier
  2. In principe maakt het niet uit van welk materiaal je raster is gemaakt. Het is slechts een middel dat helpt om je bak zo optimaal mogelijk te gebruiken. Maak je raster wel zo zodat je het kunt optillen, dat is zo nu en dan wel handig. Mijn raster is gemaakt van geknoopt dik sisaltouw. Een regel die ikzelf gebruik is dat ik nooit hetzelfde gewas ga telen in een vak dat net is geleegd, je krijgt zo vanzelf wisselteelt. Forestier
  3. Een wat onbekendere lekkere muntsoort is Wollige Munt. Forestier
  4. Ken je deze methode? Aardappelen zonder graven of ophogen.
  5. Wat een warm welkom, dank jullie! Forestier
  6. Aardpeer die niks oplevert kan bijna niet, was de grond te vast? Alles wat van de plant nu nog boven de grond uitsteekt mag je wieden de kracht zit nu in de knollen die, hopelijk, een deze weken teken van leven laten zien. Forestier
  7. Hallo, Mijn naam is Patrick ben 42 en tuinier sinds een paar jaar. Mijn partner komt uit een familie waar ze al een moestuin hadden, die is zo'n 900 m2 groot. De tuin bestaat uit twee gedeeltes gedeeld door een pad, aan de ene kant worden de groenten verbouwd aan de andere (klein)fruit, noten en kruiden daar staat ook een tunnel voor de ├ęchte warmteliefhebbers. Dit wordt het tweede jaar dat wij de tuin zelf beheren, de oude lui zijn er mee gestopt en we zijn hem aan het 'ombouwen' naar een permacultuurtuin. Er stonden al een paar Walnoten, hazelnoten, bramen, frambozen, aalbessen, kruisbes dit jaar komen daar een paar oude rassen peren, pruimen en appels bij. Fruit zetten we vooral om in wijn en ander lekkers. Omdat we niet in de directe buurt van de tuin wonen verbouwen we op ons dakterras met een paar Makkelijke Moestuinbakken groenten en (keuken)kruiden. Sinds twee jaar volg ik een opleiding tot herborist/fytotherapeut, dit is prachtig te combineren met onze tuin. Omdat ik zonder werk zit ben ik bezig met het opzetten van een bedrijfje dat onze kennis deelt op het gebied van thuis moestuinieren ('stadstuinieren') en zelfvoorzienend leven. Zo geef ik workshops over (medicinale)kruidenbereiding, Makkelijke Bak (naar SFG en MM) en verkoop ik sinds een paar weken vermiculiet. Groetjes, Patrick

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...