Jump to content

helen

Members
 • Posts

  197
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Lienden - Betuwe
 • OCCUPATION
  Kinderopvang

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het heeft idd met de reikafstand te maken. Het is de bedoeling dat je nooit een voet in je bak hoeft te zetten, zodat het lekker luchtig blijft. Ik heb bijvoorbeeld een hele grote U bak voor de afrasteringen van mijn tuin langs van overal 60 cm diep. Ik heb ook wel iets gespeeld met de hoogte van de bak, zo kunnen de groentes iets dieper wortelen maar blijft de grond vooral in mijn bak. En niet tussen mijn siersplit
 2. Op mijn moestuinseizoen kun je zien dat ik een flinke bak heb in een U vorm. Maar heb hem zeker niet volledig benut dit jaar Door de koude start van het jaar en gezondheidsproblemen heb ik veel kansen gemist. Hoop op een betere gezondheid tijdens aankomend zaai seizoen. Toch nog wel aardig kunnen oogsten. - 6 flespompoenen (Aanrader! Heel lekker!) - 3 vakken ui (3 soorten) - veel rucola - veel peterselie - goede aardappeloogst - 1 bloemkool - 1 spitskool - 1 aubergine - 4 x patisson - 1 kg tomaten (3 planten) - ontelbaar veel komkommers van maar 1 plant - heel veel pepers - 1 paprika - best veel aardbeien - 1 vak pastinaken - 3 vakken wortels (3 soorten) - Bieslook trekt nu pas weer bij... was te overschaduwd - Niet te vergeten de grootste oogst van de Borlotti - 1 courgette - 8 kroppen sla edit: - behoorlijk wat knoflook! - Veel verse munt - bakje vol annanaskers - handje vol frambozen (1e seizoen) Dit was het denk ik... heb het ook niet bijgehouden.. Maar er moet veel meer uit mijn vakken te halen zijn, er zijn er best veel leeg gebleven....
 3. - Het peperplantje proberen over te houden - Knoflook nog poten deze maand! - Aardbeien meer ruimte geven - Raam maken voor koudebak! - Aardappels weer in drie bakken, krielaardappels uit de winkel gingen super goed! En lekker - Courgette op tijd zaaien - Druk aan de slag met kruiden! Te weinig gedaan dit seizoen. - Sperziebonen en snijbonen gaan zetten! genoeg ook voor in de vriezer. - Nieuw tomaten rasje zoeken?? Bijv balkonstar. - Prei, lente ui en uien buiten zaaien - Komkommer weer 1 plant - Al vroeg rucola en radijs buiten zaaien - Palmkool nog een keer proberen - Artisjok nog een keer proberen, 1 zaadje in een potje - Witlofwortels kweken?
 4. Het moestuin seizoen 2013 stond vol van nieuw, leren, keuzes, tegenvallers en wondertjes. Successen - Paprika (wel eerder voorzaaien) - Komkommer (gekregen op mtfd) - Aardbeien (maar hebben meer ruimte nodig) - Pompoen butternut - Peterselie - Rucola - Droogboon - Patison Niet meer - Bloemkool (te veel plek) - Spitskool (te veel plek) - Pastinaak (duurt lang) - Sla (niet schoon te krijgen!) - Wortels (duurt te lang en geen fan) - Bieten (duurt lang) - Grote tomaten planten ( kleine variëteiten zoeken en eerder zaaien) - Zelf gewonnen paprika zaad (niet bestand tegen klimaat) - Plant uien (zinloos) Mislukt - Courgette (kiemde maar niet, hierna te laat voor goede oogst) - Artisjok - Bosaardbei (mooie planten geworden maar geen vrucht gezien door de buren) - Prei en lente ui (voorzaaien geen succes) - Te laat met kruiden door gezondheidsproblemen
 5. Kattenpoep geruimd uit de voortuin, de katten van de buurman denken dat het een toilet is en mijn katten zitten er naar te kijken Een laatste paprika geoogst en rasters verwijderd voor de winter. Onkruid weg geplukt en diverse groente planten in de kliko gedumpt. Alles even aangeharkt en de koude bak weer terug geplaatst.
 6. Ik had dit jaar 6 hele flinke flessen aan één plant.
 7. Ik doe ook graag mee met de wedstrijd!!
 8. Verse patatjes van de rode kriel De vroege aardappels zijn nog steeds goed te bewaren! Vorige week voor het eerst een eigen pompoen in soep veranderd, was heerlijk!
 9. Ik heb ook een hoop spiralen verspreid door mijn bak staan. Voor de komkommer, tomaten en bonen. Op het begin ging dit erg goed, maar naarmate er grote vruchten kwamen ging het bij enkele nog wel eens omver..
 10. Sorry Bit Iedereen bedankt voor de felicitaties!!
 11. Zo zag mijn bonenstaak er uit, druk groeiend richting de hemel..... Het gewicht van het bakje is 55 gram zoals je ziet 263 gr - 55 gr van het bakje = 208 gr bonen van 1 plant.
 12. Over de vak indeling kun je alles vinden in het boek. Ik merk zelf dat je met het zaaien en het planten van de groenten goed moet letten op de stand van de zon en de hoogte van de planten, omdat alles zo dicht op elkaar staat. Door daar rekening mee te houden krijgt alles genoeg zon. Over de meeste groentes, kruiden en klein fruit staat er ook informatie in het boek.
 13. Mijn bak ligt achter in de tuin, waardoor ik gemakkelijk water kan geven met de tuinslang. Heb het vorig jaar geprobeerd met emmers en plastic bekers om bij de wortels water te geven... maar mijn bak is daar echt te groot voor... Ik geef alleen 's avonds water, omdat ik 's morgens simpelweg nog in dromenland ben.... De zon staat van opkomst tot ondergang op de plantjes zo in de zomerzon... Mijn tuin ligt op het Noorden maar is vrij diep, vandaar de vele zon.
×
×
 • Create New...