Jump to content

terrestrial

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Betuwe
 1. Wat heb je aan die informatie als ik vragen mag. Werk jij voor die toko? Bovendien vind ik het wel erg uit elkaar lopende keuzes.
 2. Ik ben wel te spreken over de moestuintjes, Ik heb gehad: -Courgette -Watermeloen -Wortel -Venkel De courgette waren 2 zaadjes, waarvan 2 zijn opgekomen maar eentje heeft het maar gered en is in de volkstuin beland. De plant is ruim 1,5 bij 1,5 Mtr geworden en daar zijn wel 25 courgettes af gekomen en er komen nog steeds nieuwe aan. Hele buurt heeft courgettes gehad. De Wortel is wel opgekomen maar heeft het niet gered. De venkel is ook opgekomen, duurde wel erg lang allemaal, ook een grote plant geworden in de tuin maar niet echt een bol gevormd. Ding staat er nog en ik heb geen idee wat ik er mee moet. De watermeloen ging ook extreem langzaam is erg laat in een klein plastic tunneltje gezet. En warempel er is een meloentje aangekomen. Ongeveer 15 cm groot. Aangezien we geen idee hadden wanneer die goed was hebben we deze er pas afgehaald. Ik ben benieuwd hoe die gaat smaken.
 3. Ik sluit mij deels aan bij de rest. In het begin kost een moestuin alleen maar geld. Je moet overal investeren en niet alles lukt meteen. Het kost een professionele teler ook jaren om het maximale uit zijn gewas te halen en die pakken het een stuk professioneler aan dan jij ooit zal kunnen. Tuurlijk kun je wel wat aan een moestuin verdienen maar verwacht de komende jaren geen maandelijks salaris. Gewoon klein beginnen met wat je overhoud voor een laag bedragje te verkopen als mensen het willen hebben tenminste. Je bouwt zo wat klandizie op. Je kunt inderdaad kalebassen planten die misschien ook wat opleveren, streekproducten maken, etc. Je zult heus wel wat verdienen maar de tijd die er in gaat zitten telt natuurlijk ook mee. Je had die tijd ook in ander werk kunnen steken en waarschijnlijk meer verdiend. Aan de andere kant als jij dit leuker vind moet je het gewoon proberen. Niemand houd je tegen.
 4. Ik zeg maar 1 ding... AUW MIJN OGEN! Serieus wie heeft dit kleuren schema bedacht?
 5. Ik kom er binnenkort op terug. Ik laat de blaadjes eerst nog wat beter drogen. Bij nader inzien toch even een foto genomen want ziet er toch wel heel anders uit dan bovenstaande plaatje...
 6. Ik heb ergens maart/april (?) dit jaar een laurier struikje gekocht bij het tuincentrum. Op het etiket staat laurus nobilis. Alleen hij staat sindsdien in de tuin op een beschut plekje en hij groeit goed alleen ik heb er een paar blaadjes afgehaald om te drogen maar ik ruik er niks aan. Dus ik vraag me af dit wel de echte laurier is of diegene die er op lijkt. Hoe kun je dit zien?
 7. Ik heb een Doyenne de comice perenboompje in een grote metselkuip staan met 1 deels volgroeit peertje er aan. Alleen tot onze verbazing gaat de boom nu midden in de zomer opnieuw bloesem vormen en aanzienlijke meer dan in de lente. Wat veroorzaakt dit en hoe er mee om gaan?
 8. Inmiddels zijn de peertjes rijp of oost klaar en vallen ze van de boom. We hebben ze geproefd, ook al eerder toen ze nog niet 100% rijp waren maar de smaak is niet erg lekker. Ze zijn iets zoetig maar erg melig maar ook stug en zanderig. Als dit een nashi peer moet voorstellen kan ik me niet indenken waarom je die zou willen telen. Maar goed dat is wellicht persoonlijk. We gaan er ook een paar stoven gewoon om te zien of ze uit elkaar vallen zoals wordt gesuggereerd bij een Nashi peer. Ben benieuwd wat jullie er van denken...
 9. Er is iemand van het tuincentrum langs geweest en die had een nashi peer bij zich. Volgens mij zo'n shinsezu en dat lijkt toch ook niet echt. Hij kon ook niet vertellen wat voor soort het dan wel is. En we mogen de boom in het najaar ruilen dus netjes opgelost. Maar zou het ook een zoete Brederode kunnen zijn gezien de rode blos en dat die ook rond achtig zijn. Het blijft afwachten tot ze rijp zijn denk ik.
 10. Duidelijk dat ziet er dus heel anders uit. Bedankt iedereen!
 11. Ik wacht wel af wat er van de vruchten terecht komt maar het lijkt me vanzelfsprekend dat ik hier niet blij mee ben. We hebben maar een klein tuintje en als ik dan een bepaalde soort perenboom en kersenboom uitzoek wil ik ook wel dat ik die soort krijg, daar betaal ik ook voor. Bovendien hebben we deze op aanraden van een medewerker gekocht. Ik mag toch aannemen dat ze zelf verstand hebben van de soorten die ze verkopen.
 12. Jullie weten zeker dat het geen charneux is? Anders ga ik terug naar het tuincentrum, want dit is dan de 2e boom die ze verkocht hebben met een compleet verkeerd label.
 13. Ja maar daar konden we het niet over eens worden. Ik hoop dat de expertise van het moestuinforum duidelijkheid kan geven.
 14. Dit jaar een perenboompje gekocht bij het tuincentrum. Het label geeft aan dat het een pyrus c. Charneux moet zijn. In de volksmond ook wel Charneux Legipont genoemd. Maar het lijkt niet echt op het plaatje van het label dus vraag me af is het wel een peer gezien de vorm meer op een appel lijkt en behoorlijk klein zijn nog. Er staat een gieser wildeman naast en die zijn veel groter.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...