Jump to content

Deborah

Members
 • Posts

  787
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Veghel
 • OCCUPATION
  Levensmiddelentechnoloog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vorig jaar had ik nog verse kruiden in de tuin met de kerst, dus als het weer zo'n slappe winter wordt kun je gewoon door gaan met moestuinieren Je kunt je ook binnen wagen aan hydrocultuur, zoals IKEA ons doet laten geloven met: krydda en vaxer systeem
 2. Je kunt ook een kas maken op basis van een geodetische koepel:
 3. Appels en peren hebben doorgaans tijd nodig om na het plukken op smaak te komen. Als ze hard zijn, kun je ze dus beter nog een tijdje bewaren voordat je ze kunt eten.
 4. Ons oog is vvoorlopig gevallen op dit verblijf: Woodland Ark 1 Het is niet onze bedoeling om de toekomstige kippen 24/7 in de ren te houden, ze mogen ook scharrelen in (een deel) van de tuin. Heeft iemand ervaring met dit merk? Heeft iemand bedenkingen bij dit model?
 5. kardinaalsmuts is gemakkelijk te herkennen: zitten oranje zaadjes in 4 stuks. Zeker niet eetbaar en significante kans dat hij vol rupsen heeft gezeten van de spinselmot.
 6. De foto is een beetje vaag, Zou het een Cornus Kousa kunnen zijn? De vruchten van diverse kornoeljes zijn eetbaar, waaronder die van cornus kousa chinensis.
 7. Moeilijk te zeggen afgaande op 1 foto van alleen de appel. Ik heb er geen verstand van, heeft iets weg van Notarisappel. Is er een pomologische vereniging in de buurt die kan helpen?
 8. Mijn Nashipeer waarvan ik dacht dat het een nijiseiki was (volgens de leverancier), maar de vruchten zijn nu al rijp. Moet ik er nu van uit gaan dat het een ander ras is? (Mijn Benita peer was overigens ook al rijp en de Williams ook),
 9. Welkom hier! Verschillende IQ's hoeft geen belemmering te zijn om lekker te moestuinieren. Ik denk dat een goede informatiebron Diana's mooie moestuin zou kunnen zijn: http://www.mooiemoestuin.nl/ (geliefde site voor velen hier). Gezien de verschillende IQ's, zou ik gaan voor een overzichtelijke moestuin (geen permacultuur, maar rechte vlakken met monocultuur). Zorg dat de bodemgesteldheid goed genoeg is voor het kweken van groente. Houd een administratie bij van de vakken in de moestuin i.v.m. vruchtwisseling (http://www.mooiemoestuin.nl/moestuin/vruchtwisseling/) Je zou vakken kunnen aanduiden met bordjes met plaatjes erop. Je hoeft niet tot volgend voorjaar te wachten om al vast wat uit te proberen. Nu kun je al aarbeien planten, diverse kolen zaaien, sla zaaien die winterhard is, spinazie zaaien, etc. Het is ook leuk als er naast groente, fruit en kruiden, ook (snij)bloemen een eetbare bloemen bij staan.
 10. Het is mij nog niet duidelijk of met het onkruid wat geidentificeerd dient te worden de plantjes of het mos wordt bedoeld. De plantjes heb je er snel uit getrokken, het mos is wat meer werk. Ik heb dat soort mos ook in de tuin en verwijder het met de hand,
 11. Soep van courgette, pompoen en tomaat met champignons en kipfilet. Ook al rijpe Williams peertjes uit eigen tuin! Eetbaar recht van de boom.
 12. Deel 1 van de groene beukenhaag, dat mocht zo langzamerhand wel, we wonen hier sinds mei 2014....
 13. Ze worden toch vanzelf wel rijp ook al zijn ze niet perfect van vorm?
 14. Via een pomologische vereniging moet dat lukken. Zie ook: http://www.fruitpluktuin.nl/fruit/Determineren/determineren Hij lijkt een beetje op jonagold, maar ik ben maar een (enorme) leek.
×
×
 • Create New...