Jump to content

kraakzaad

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boxmeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hierbij de foto's ! Gekregen pepers aan het drogen. De ruimte waar de groentes gekweekt worden, er moet nog veel ingericht worden maar het begin is er. De werkbank die ik afgelopen vrijdag heb gemaakt. (snack) komkommers doen het heel erg goed, groeien een paar centimeter per dag. De grootste krijgt nu de eerste bloemen. 27 soorten pepers zaaien in de mini kasjes. De minikasjes voor het raam, nu wachten. veel tomatenstekjes en andere leuke groentes. Wie kan me helpen met meer leuke groentezaden ?
 2. @ Moestuin.nl Bedankt voor uw reactie ! Komend weekend ga ik foto's maken van de ruimte en zal ze posten. Ik ben opzoek naar zaden die vooral in poten gekweekt kunnen worden, zo heb ik dit moment o.a. snackkomkommers, paprika's, verschillende pepers, pluksla, salademix, radijs, bosui en wat sierplanten. Eigenlijk ben ik van plan om zoveel mogelijk verschillende soorten groenten in een etalage op te kweken en tonen aan de stad met posters erboven dat ieder met een zonnige vensterbank of balkon dat ook kan doen. Dus eigenlijk vele soorten groenten zijn goed, de ruimte is iets van 20m2 en is heel zonnig. Het zal echt leuk zijn als u wat soorten groentenzaden wil opsturen. Het pand is gekraakt, we hebben goed contact met de eigenaar die het zelfs leuk vindt dat wij het tijdelijk gebruiken ! Wanneer de eigenaar een nieuwe huurder heb zullen we ook vrijwillig vertrekken. Ja, zo kan kraken ook gaan ! P.S. Als iemand over kraken wil discussiëren ga dan naar het kraakforum, dit topic zal dan beschikbaar blijven voor het idee kraakzaad !
 3. Beste mede plantenliefhebbers, Graag wil ik me even voorstellen als nieuw forumlid; Ik ben Pieter (19 jaar) en woon en studeer in Utrecht. Sinds 1 Juni ben ik bezig het project 'Kraakzaad' op te zetten om mensen meer bewust te maken dat zelf groente verbouwen heel leerzaam, gezond, lekker en goedkoop is. Bovendien is het stukken beter voor het milieu als meer mensen eigen pepers, paprika's en andere groente thuis gaan kweken. Sinds 1 juni 2010 heb ik mooie zonnige ruimte beschikbaar in het autonoom center 'toekomstvisie' ( meer info http://indymedia.nl/nl/2010/06/68102.shtml ) te Wittevrouwensingel 76, Utrecht. De doelen van 'Kraakzaad' zijn; - Mensen bewust maken dat veel groenten gewoon thuis voor het raam kunnen groeien. - Een plek waar mensen zaden en stekjes kunnen brengen, halen(gratis) of ruilen. - Een niet commerciële plek waar plantenliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en rustig een bakje thee of koffie kunnen drinken. Op dit moment 14 juni heb ik iets van 40 plantjes in de etalage staan waaronder madame Jeanettes, witte pepers, groene pepers, snackkomkommers, tomatenplanten, pluksalade, radijs, spinazie. (foto's wil a.s. weekend gaan maken) Ik ben op zoek naar plantenliefhebbers die willen helpen doormiddel van ideeën of ter beschikking stellen van zaden. Mijn mailadres is [email protected] Groetjes, Pieter

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...