Jump to content

johancabliau

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gent, Belgie
 1. ook ruilen via het forum houd risico's in net zoals met de zadenbib kan je zaden krijgen waar kruisbestuiving mee gebeurt is. denk dat de zadenbib net zoals het forum of onderlinge ruiling allemaal gebaseerd is op beetje vertrouwen hebben in elkaar. onze grote sterkte van de bib is tevens ook de sponsering van diverse zadenhandelaars, wat jullie persoonlijk dan weer niet meteen lukt vrees ik. en waar we dan weer zekerheid hebben van de zaden. uiteraard kunnen we niet eindeloos putten uit de goedheid van deze shops en daarom zijn we uiteraard ook zelf en met enkele andere bevriende en betrouwbare moestuiniers enorm veel bezig met het kweken op moestuinen zelf voor het winnen van zaden. zoals u ziet is het niet zomaar een ruilhandeltje he.
 2. persoonlijk gooi ik nadat alle overige groen uit de tuin verwijderd is een laag bladeren van de bomen over de compost, het houd het geheel luchtig en dekt tevens het groenafval wat af.
 3. de zadenbib is een non profit doel het houd in dat mensen die intresse hebben in een bepaald soort zaad kunnen zoals een bibliotheek doet uitlenen, wat dan weer inhoud dat we uw gegevens opslaan en u het bewuste zaad meegeven, waarna we dan op het einde vragen om na oogst ook terug de zaadjes terug te bezorgen die u bij ons ontleende, vb hiervan is heel simpel; u kreeg van ons 10 zaadjes voor pompoen na uw oogst van pompoenen heeft u massaal zaden uit de pompoen en is het de bedoeling dat u ons gewoon de 10 zaadjes terug bezorgd. net zoals bij een bibliotheek dienen de gegevens enkel ter info en om te zien wie wel of niet de zaadjes terug bezorgd wat dan weer kan lijden tot het wel of niet meer bezorgen van andere zaden. dit is wat de zadenbib inhoud en uiteraard staan we hier ook in voor het promoten van ruilhandel onder de moestuin liefhebbers. dit gaat zoals hier ook op het forum gewoon met de post of voor wie in de buurt woont zelfs aan huis. tevens gaan we met de zadenbib ook alle grote tuincentra's, zadenshops en zelfs online shops voor zaden aanspreken voor donaties en/of sponsering. zoals u ziet is het meer dan alleen maar een ruilhandeltje.
 4. ja ondertussen al gezien en ook meteen gemeld wat er in voorraad is
 5. Hallo, Voor onze zadenbib zijn we nog volop aan het zoeken naar mensen die zaadjes wensen te ruilen, en of doneren. hoe meer zaadjes we ter onze beschikking krijgen des te leuker het voor iedereen word om te komen ruilen. alles is welkom zowel groenten als van bloemen. zelf hebben we momenteel diverse zakjes zaad van; paprika zonnebloem pompoen butternut pompoen sierpompoen "boule de sam" stokslabonen "overvloed" afrikaantje je kan ons ook contacteren via mijn facebook pagina of via de groep. https://www.facebook.com/groups/moestuintjee/ http://www.mijntuin.org/bibliotheek/seeds of via mail; [email protected] of telefonisch zoals u op volgend visitekaartje kan zien.
 6. hallo, zal me even voorstellen de naam is johan cabliau en ben sinds iets meer dan een jaar met moestuin bezig samen met mijn zoon hebben we een faceboek pagina opgestart waar we iedereen verwelkomen die tips en ander zaken met ons wenst te delen wat betrefd de moestuin uiteraard. ook ben ik nu sinds enkele maanden een zadenbib opgestart voor regio mariakerke via http://www.mijntuin.org/ ben dus redelijk druk bezig en bezeten door de moestuin microbe zowel op het veld als er naast. uiteraard houd de zadenbib mij het meeste bezig in de wintermaanden omdat we dan allerlei zaden sorteren en binnen krijgen die we dan weer verdelen in zakjes en in de bib doen om daar dan weer dienst te doen als ruilmiddel voor andere moestuin liefhebbers. en ja hier gaan we zeer intens op zoek naar allerhande zaden voor, we contacteren zadenbedrijven, verenigingen en allerhande winkels om zoveel mogelijk variatie te verkrijgen in de bibliotheek. aarzel dus niet om mij te contacteren als u iets wenst te doneren of te ruilen. u vind mij dus op mijn faceboek pagina of groep of via mail; [email protected] tot zover de introductie mvg johan nog even enkele foto's van onze moestuin deze winter

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...