Jump to content

Agneskitchengarden

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland
 • OCCUPATION
  Eigenaar Kitchen Garden Shop, webshop voor liefhebbers van lekker koken en moestuinieren.
 1. 6 mei 2017 organiseer ik een ruilevenement voor planten en zaden in Leeuwarden, Ruiltuin! Als je in de buurt bent dan ben je van harte welkom! Groet, Agnes
 2. Deze winter heeft de snijbietplanten die ik in bakken had staan prima overleefd. Ik wil ze gaan verplaatsen en zo te lezen ga ik er dus nog even van genieten! Wat een gemakkelijk plant. En de afwisseling van groene en rode staat ook nog prachtig in de tuin.
 3. Ik heb zojuist flink wat zaden van grove bieslook geoogst. Ik heb de plant voluit laten bloeien (was prachtig), maar wil nog nieuwe bieslook zaaien voor consumptie. Kan ik deze verse zaden meteen gebruiken of kan ik ze beter voor volgend jaar bewaren?
 4. Citroenmelisse is ook een kruid dat het goed doet in schaduw. Je kunt dit kruid met citroensmaak lekker door salades heen doen en er thee van zetten. Verder zijn munt, bieslook en peterselie geschikt voor schaduwrijke plekken.
 5. Bedankt voor de tips, Ronde gele courgettes zijn ook leuk. Ik heb net de zaden voor de Gold Rush (gele) binnen gekregen. Ik ben benieuwd. Na een week nog geen plantje zichtbaar. Geduld!
 6. Hoeveel zon heeft een courgetteplant eigenlijk minimaal nodig? Kan het nog met 50% schaduw?
 7. Oh ja, het recept voor de steak & Guiness pie: voor zo'n 6 personen - fruit 2 uien in de pan - voeg na ongeveer 10 minuten terwijl je het vuur hoog zet 3 tenen knoflook (fijgehakt), 2 aardappelen, 1 pastinaak, 2 wortelen (allemaal in blokjes) toe. - roer het 1 minuutje door elkaar - voeg een eetlepel fijgehakte rozemarijn toe en wat peper en zout. - voeg 1 kilo runderlappen in blokjes gesneden toe, ongeveer 3 minuten bakken - giet er 1 blik Guiness bij (4,5 dl) en 2 eetlepels bloem - Laat het ongeveer 2 uren sudderen op het vuur tot het vlees lekker mals is -Vet een pasteivorm in met boter, leg op de bodem een stuk bladerdeeg dat over de rand valt. - Strijk over deze rand wat losgeklopte ei. Schep de vulling (van hierboven) in de pasteivorm en leg daaroverheen een ander stuk bladerdeeg als deksel. - Vouw nu de randen van de bladerdeeg over de deksel heen. Maak in de deksel een aantal inkepingen. Strijk nu ook over de deksel losgeklopte ei. - Doe het geheel in de over op 190 graden, 45 minuten lang En smullen maar!
 8. Ik heb de kiemtest ook opgestart, ben benieuwd! Lees ik het nu goed, moet je straks de bloei van de pastinaak eruit halen?
 9. Oh, ja! Ik heb ook het boekje moestuin in pot van Peter Bauwens. Snel even opgezocht. Inderdaad Bush baby wordt aanbevolen. Ik ga op zoek!
 10. Aha, het is dus inderdaad een probleem. Jammer, het leek me leuk en lekker de pastinaken te zaaien (voor mijn steak & Guiness Pie . Ik ga in ieder geval de kiemtest doen om te kijken of er nog leven in deze zaden zit!
 11. Ik heb net ergens gelezen dat pastinaak erg snel z'n kiemvermogen verliest en dat je het beste verse zaden kunt gebruiken i.p.v. die van vorig jaar. Wie heeft hier ervaring mee? Ik heb een gebruikt zakje van vorig jaar van een buurvrouw gekregen en twijfel nu of ik het zal zaaien.
 12. Ja, ik zet er eerst ook nog wat sla bij in, wanneer de courgetteplant dan te groot wordt haal ik de sla er weer uit. Dan heb ik sneller profijt van de plantenbak!
 13. Oh, dat gaat helemaal goed komen, bedankt voor de uitgebreide uitleg! Ik heb er al een perfecte bak voor in gedachte.
 14. Hoi, Dit jaar wil ik een courgette kweken in een pot/bak. Een courgetteplant wordt behoorlijk groot. Welke grootte bevelen jullie aan voor de pot/bak? En nog verdere tips? Alvast bedankt! Groet, Agnes

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...