Ga naar inhoud

Caatje

Members
  • Aantal items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Zeeland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. @driepinter Zo te zien is je plantje nog maar net boven. Ik zou nog een dag, of twee dagen, wachten totdat het net iets steviger is. Dan de vermiculiet rondom je zaailing met een plantenspuit goed nat maken, een potje met potgrond vast klaarzetten en vervolgens de zaailing aan de kiemblaadjes (niet aan het steeltje) heel rustig uit de vermiculiet trekken, verpotten en goed watergeven. Komt goed!
  2. Het is al jaren geleden dat ik bij 123 bestelde. Vanwege de slechte opkomst van vrijwel alle zaden heb ik er nooit opnieuw besteld. Kan toeval zijn hoor. Ik doe niet mee met de wedstrijd, maar mijn aubergines, weliswaar van een andere soort en leverancier, stonden na een goede week boven. Gezaaid in vermiculiet en op de verwarming gezet (overdag 19 graden in huis, 's nachts verwarming uit). Ze zijn ook nog een keer van de verwarming gevallen en weer willekeurig, samen met de paprika's en pepers, teruggeveegd in hun potjes, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dát het geheim is.
  3. Wat verdrietig. Heel veel sterkte voor Marco en naasten van Angela
  4. ♥️ Dank voor alles wat je voor het mtf hebt betekend, Angela. Liefs
  5. Oh wat jammer dat de meesten misgrepen. We zijn blijkbaar niet de enigen die blij worden van haar, bescheiden maar zo geweldige, aanbod. Hopelijk verkoopt ze volgend jaar weer.
  6. Diana heeft weer een kleine zadenlijst met tomaten-, paprika- en peperzaden geplaatst waaruit je kunt bestellen. https://www.mooiemoestuin.nl/winkel/
  7. Caatje

    Pepers 2024

    Weten jullie raad? Deze zomer kweekte ik prachtige Pimenta Lisa's, paper lanterns en five colours. Maar omdat ik op de peper uit het bamipakket na, nooit pepers gebruikte weet ik nu niet goed wat ik er het best mee kan doen. Wat raden jullie aan? Hoe te verwerken en in welke recepten kan ik ze het best verwerken? (En hoe kun je de foto draaien?)
  8. @Mellie, denk je dat je wellicht binnenkort tijd hebt om een kookboek te schrijven😁? Ik wacht er met smart op!
  9. Wat een hoop werk heb je al verzet, Vlietzicht. Het gaat vast niet lang meer duren voordat de tuin groen kleurt en het harde werken beloond wordt.
  10. Caatje

    Tomatentopic 2024

    @Gallox. Je plantjes staan inmiddels vast alweer binnen, maar ik raad je aan om jonge plantjes in de schaduw en bij hogere temperaturen te laten wennen om verbranding en schrik te voorkomen (behandel ze maar als pasgeboren baby's). Met het afharden hoef je pas één a twee weken voor het buitenplanten te starten.
  11. Caatje

    Tomatentopic 2024

    Blush 2.0 ken ik niet, maar Blush is zó lekker dat ik geen reden zie om in de toekomst voor een 2.0 te gaan.
  12. Jaaa, het is begonnen! Met de denomethode en in samenwerking met de cv-ketel heb ik de onderstaande soorten een start gegeven. Aubergine: Vera Pepers: Cherry bomb Piccanta a mazetti Tuinkabouter Paper lantern Pimenta Lisa Five color Paprika: Gypsy baron Mystic Violet mist White bullet
  13. Een flinke kar compost geleegd en verspreid over de tuin. Gelukkig dampte de compost nog en kon ik mijn handen daar heerlijk aan warmen.
  14. @Woldistel je bent een held! Maar ze heeft wel een paar van de állerlekkerste soorten😇. Ik ben van mening dat je nooooit teveel zaden kunt hebben, hooguit wat te weinig ruimte🙃
  15. Diana biedt dit jaar (alsnog) een kleine zadenlijst https://www.mooiemoestuin.nl/zadenlijst/ Zojuist met veel plezier nog wat tomaten en pepers besteld
×
×
  • Nieuwe aanmaken...