Jump to content

Anna3

Members
 • Content Count

  1,326
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Regio Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb laatst maar eens (zelf af te knippen) composteerbaar bakpapier (If you care) gekocht. Matjes van siliconen of ander spul geven toch andere resultaten dan papier vind ik. @Jorieke123 ik bak granola gewoon zo op een bakplaat, zonder papier oid. Werkt hier prima.
 2. Gisteren uit de vriezer: Vandaag pasta met bloemkool en broccoliroosjes en fruitsalade met kiwibessen:
 3. Kan ook met kaas erdoor. Ik maak 'm alleen niet te smeuig, dan vriest het beter in (denk ik).
 4. Van de week curry met deze salade van o.a. koolrabi, wortel en rode bessen. Vandaag noedels met sugar snaps en paksoi.
 5. Ik zou de kolomikta geen kalme groeier willen noemen. Mijn 3 planten staan tegen schutting op het westen, met een schuurtje op het zuiden ernaast, die op het heetst van de dag voor wat schaduw zorgt. Halverwege de middag komt de zon er wel op. De planten hangen helemaal vol vruchtjes ondanks dat de eerste serie bloemen compleet kapot gevroren was. Vorig jaar waren ze erg lekker, vergelijkbaar met goed rijpe groene kiwis. De nieuwe scheuten snoei ik met meters tegelijk waar ze in de weg zitten of te lang worden.. Katten weten de plant vooral in het voorjaar ook erg goed te vinden, het is nu wel wat minder lijkt het. De verkleuring vind ik wat tegenvallen, meeste blad is groen, hier en daar een witte punt en wat roze. Dat verschilt ook per jaar. Arguta zou ik ook niet vol in de zon zetten. Bij mijn vader staan er 3 aan een pergola op het zuiden en die vriezen elk jaar kapot en er is nog nooit een vrucht aangekomen in de zeker 5 jaar dat ze er staan (zandgrond).
 6. Anna3

  Vruggies

  Ik zal eens wat gaan proberen als ik genoeg kan oogsten voor jam tenminste. Heb kruisbessen wel eens gebruikt voor jam in een mix met allerlei andere bessen geloof ik, kan me niet herinneren dat dat vies was Verder eet ik ze gewoon rauw in de yoghurt, de kleine rode zijn erg lekker.
 7. Alle stamtomaten blijven doorgroeien (omhoog mits je ze steeds aan de stok bindt) tot je zelf de top uit de plant plant haalt, ook Coral Queen... Struiktomaten toppen zichzelf en blijven daarom lager.
 8. Wat een luxe hok zeg, erg mooi geworden! Handig hoor, zulk timmerpersoneel
 9. Rozemarijn drogen en fijn gehakte naaldjes in zout doen. Erg lekker over de aardappels.
 10. Lekker! Is de Belgische buit al binnen?
 11. Zie dit nieuwe topic voor inmaak van eindjes asperge en andere restjes.
 12. @RobO @appelvrouw Mocht je echt harde stukjes in de asperge tegenkomen kan je er nog wat afsnijden/schillen. Ik ben nog aan het uitproberen hoe ver je kan gaan, maar best ver lijkt het.
 13. Restjes groente, houtige eindjes van asperges, stengels van bloemkool, bietjes en broccoli e.d. zijn heel makkelijk te gebruiken voor snelle inmaak. Potjes steriliseren is niet nodig, inmaak moet in de koelkast bewaard worden en kan is ca. 2 weken houdbaar. 125ml wittewijnazijn, rijstwijnazijn, appelciderazijn of rode wijnazijn (afhankelijk van de groente of wat je lekker vindt) 250ml heet water 75g suiker 2 tl zout (de maatlepels, niet die om in de thee te roeren) 1 cup Fijn gesneden of dun geschaafde groente 1 tl kruiderij naar smaak of bijv. een paar plakjes gember, chilipeper, citroenschil of laurierblad Meng azijn, heet water, suiker en zout. Roer tot suiker en zout opgelost zijn. Dit kan in een pan op het vuur, maar als je kraanwater heet genoeg is ook gewoon in kom. Doe groente en kruiden in een azijnbestendig bakje of glas. Mix goed. Giet het hete azijnmengsel over de groente en laat minimaal 20 minuten staan. Als het is afgekoeld, afdekken en in de koelkast zetten. Ca. 2 weken houdbaar. Bijv. asperge-eindjes met laurierblad, plakjes radijs met mosterdaad en venkelzaad, stengels van bietjes in stukjes van 1 cm, koolstengel met tijm en peperkorrels, lenteui met gember, mini bloemkoolroosjes met schijfjes wortel en stukjes rode kool.
 14. https://www.mooiemoestuin.nl/tomaat/millefleur/ Tomaten kunnen allemaal op dezelfde afstand worden uitgeplant. Alleen in een kas of daarbuiten maakt uit en eventueel of het een struik- of en stamtomaat is, een struik wordt wat breder. In de kas plant ik ze op 40cm in een rij, 60 cm tussen de rijen. Buiten moet het iets verder uit elkaar, zodat de planten goed kunnen drogen na een regenbui (als we die ooit nog krijgen). Nu ik je avatar zie, ik heb pas jouw bananencake gemaakt, erg lekker!
 15. Ik heb net de cordial van rabarber, sinasappel, citroen en gember gemaakt, recept op mooiemoestuin.nl. Vind het als limonade erg lekker! @Charly past ook bij je citrusreceptenverzameling

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...