Jump to content

Anna3

Members
 • Posts

  1,403
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hamburgerbroodjes uit eigen oven met nepburgers, courgette en sla enzo. Bakte er afgelopen weekend voor ons buurtfeest 36 stuks waar ik er wijselijk al een paar van in de vriezer gestopt had.
 2. @appelvrouw, het zijn moeraseiken, maar natte of droge grond maakt ze niks uit
 3. Op de foto in het eerste bericht zie je een bloemetje op 31 mei. De bloei start wel iets eerder, maar mijn ervaring is dat afhangt van hoe koud het voorjaar is. Dit jaar waren ze erg laat, ook met blad. Ik heb de planten dit jaar ook enorm gesnoeid, waardoor er weinig en wat latere bloei was. Het eerste weekend van juni heb ik de planten nog meer toegetakeld wegens een verhuizing. Hopelijk overleven ze het, want het is niet echt ideaal om ze in juni te verplanten. @Goldfish, wat is jouw ervaring met de bloeitijd? @Bertus,de bladeren zien eruit als op de bovenste foto. Die onderste lijkt mij ook een andere plant.
 4. Asperges met munt en citroenboter. De gasten vonden het ook heerlijk. Met dank aan Jorieke
 5. Gefeliciteerd! Ik ben al over de helft zie ik Stiekem las ik 10 jaar geleden ook al wel mee, maar het duurde even voor ik me durfde aan te melden. Ik vond het forum toen best overweldigend groot vergeleken met het kleine tomatenforum waar ik eerst bij zat. Leuk te lezen dat je tuinieren veranderd is door het forum. Er is zoveel waardevolle informatie te vinden, echt fijn! Dat kan natuurlijk ook niet anders zonder allemaal leuke en kundige mensen. Kan het zijn dat een deel van de eau de vie ook een andere bestemming dan de fles heeft gehad?
 6. Yoghurt met rabarber-aardbeiprutje zonder suiker. Aardbeien vond ik nog in de vriezer, ze ruiken nog steeds enorm naar aardbei! Veel beter dan die dingen uit de winkel. @appelvrouw, je kunt toch ook crumble met minder suiker maken? Rabarber is sowieso zuurder dan appel, dus crumble smaakt dan ook minder zoet.
 7. Anna3

  De grote tuin.

  Je kan gerust zonder spitten! Ik doe het al jaren niet meer. In december een laag compost bovenop de teeltgrond en verder niks meer aan doen Op de zandgronden hier merk ik duidelijk verschil. Als je begint met een flink dikke laag compost (10-15 cm) en daarna elk jaar een paar cm erbij doet zie je duidelijk dat de bodem meer vocht vast kan houden. Het water blijft niet meer zo op het zand liggen als eerder. Ik ben begonnen met een paar bedden, omdat ik niet zoveel compost had om alles in een keer te doen. Beter een paar bedden een dikkere laag, dan alles een heel dun laagje, want dat verdwijnt gewoon in de grond. Dé voorvechter van het niet spitten (no dig) is Charles Dowding, op zijn site en youtube-kanaal geeft hij veel uitleg.
 8. Van de week ook al rabarbercrumble gemaakt en noedels met zeekool. En er staat nu een verjaardagsrabarbercake met marsepein in de oven voor Peter
 9. Ja dat kan goed! Heb het ook wel met ouzo gemaakt toen ik nog geen pastis had.
 10. Tarte tatin met venkel en appel, een favoriet hier!
 11. Eh, zijn die koeien ossen niet bedoeld als grasmaaiers? Jullie hebben dan wel geen snobbeesten, maar dit riekt wel naar luxeossen
 12. Haha, echt leuk! :D Zegt ook al wel wat dat ze zo goed voor de ontsnapte eenden zorgden. Hopelijk duurt de lentekolder van jullie eenden niet al te lang?
 13. De katten uit de hele buurt weten mijn Siberische kiwibesplanten alweer goed te vinden. De planten beginnen nu uit te lopen, dat ruikt vast heel aantrekkelijk. Of je heel blij moet zijn met de aantrekkingskracht op katten is de vraag, de katten slopen takjes en blad waar ze bij kunnen ook gerust. Ik heb daarom gaas rondom de stammetjes staan.
 14. Nou, dat klinkt als een mooi aanbod! Staat er ook een plantje in? Ik was dit jaar te laat met stekken, het enige takje dat ik nog kon knippen heeft het niet gered.. Hahaha, zo'n oud flesje staat hier ook al jaren stof te vangen. Volgens mij komt dat nog uit Peters studententijd
×
×
 • Create New...