Jump to content

Anna3

Members
  • Content Count

    1,259
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Regio Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @Goldfish, maar die Honingbes staat al lang te bloeien en kan de vorst hebben. Terwijl de Sib. kiwibes nog niet eens in bloei stond en al het blad kapot vriest. Ik lees over het klimaat van Siberië: In het begin van Siberische zomer kan het 's nachts vriezen en overdag 25 graden worden. Dan is er een periode van rond de 45 dagen die vorstvrij is, waarbij de nachttemperatuur 5-10gr is en het overdag 30gr kan zijn. Zou de Sib. kiwibes daar echt geen last van vorst hebben? Mijn planten overleven het wel, ze zijn eerdere jaren ook vaak bevroren geweest. Misschien komen er toch nog wel een paar bloemknoppen uit. De klimaatverandering baart me ook wel zorgen voor de voedselproductie. Moeten fruittelers overgaan op late rassen om nog normaal te kunnen oogsten? Komt ons fruit van eigen bodem dan steeds later?
  2. Hier inmiddels ook bevroren Kolomikta's, de eerste paar dagen ging het nog, maar toen het maar bleef aanhouden, elke nacht vorst gehad, vrees ik dat er weinig vruchten zullen komen. Zelfs de takken die beschut onder het overstek van de schuur groeiden zijn grotendeels kapot. En het zag er zo veelbelovend uit.. Waarom kan honingbesbloesem wel tegen vorst, maar de Siberische kiwibes niet? Ik vind dat maar raar..
  3. Pasta uit de oven met pompoen, overwinterde zomerprei en pompoenpitten van eigen oogst en blauwe goudse kaas van etenover.nl (We dachten dat we een stuk bestelde, maar kregen een wiel van ruim 4kg. Dooreten..)
  4. Meer water in je brood zien te krijgen, dat kan met een autolyse (meel en water alvast kort mengen en 20-45min afgedekt laten staan, daarna andere ingrediënten erbij doen en kneden) of zoals vaak bij spelt met een kookstuk: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2017/02/speltbrood-met-kookstuk.html
  5. Dat trage plaatsen van berichten heb ik hier ook vaak. Dacht eerst dat het aan m'n tablet lag.
  6. Anna3

    Klussen, binnen!

    Mooi werk Henk!
  7. Gisteren een groentequiche met bloemen van palmkool, boerenkool en flowersprouts, de eerste sprouting broccoli, zoete aardappel, rode ui en buffelkaas. Vandaag gratin van aardappel en pastinaak. Die laatste moeten echt hoognodig geoogst, begin van de harde kern komt er al in. Nog een kwart bed te gaan.. De aardappels zijn al wel allemaal geoogst. En niet te vergeten, rabarber uit de oven met zelfgemaakte yoghurt als toetje
  8. Mooi gezicht, al die bloemen! Die rabarber van jou is echt vroeg zeg. De planten die ik van je kreeg staan er hier ook al zo mooi bij. Toen ik vorige week al wat stengels had geoogst waren veel verbaasde en jaloerse blikken op het moestuincomplex
  9. Gisteren nog snel even 'Charlotte' gepoot en met een dubbele laag vliesdoek afgedekt. Je weet maar nooit wanneer we de deur niet meer uit mogen.. De poters zijn overgehouden van afgelopen oogst. Vriendlief is de naambordjes kwijtgeraakt en daarom kunnen het ook nog Anaïs zijn Het merendeel is voorgekiemd, een klein deel mocht zo de grond in, eens zien wat het verschil is. Ik wacht nog even met het poten van Agria en Texla.
  10. Leuk zeg! Jullie houden je wel keurig aan 1,5m afstand
  11. 130g ui snipperen op 350g meel. Gewoon meekneden, wel wat minder water/vocht gebruiken want die uien laten ook nog wat vocht los. (Orders opgevolgd )
  12. Goed bezig Jorieke! Hier ook sinds tijden weer eens broodjes gebakken. Uienbrood, met meel dat ook ruimschoots over de datum is. Gaat nog prima, zelfs als het meer dan een jaar is
  13. Helaas, maar wel een goed besluit. Gelukkig hoeven we, als de omstandigheden verbeteren, niet een heel jaar te wachten op de volgende MTFD
  14. Nou ik meld me gewoon nog aan, Peter komt ook

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...