Jump to content

Anna3

Members
 • Posts

  1,440
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lekker! Gebruik je hier geleisuiker?
 2. Het is wel wat off-topic, maar je kunt alle potjes gebruiken voor inmaken. Jampotten, groentenpotten, het maakt niet uit zolang alles maar heel en netjes is zodat de potten inmaak 'vacuüm' trekken en zo langer houdbaar blijft. Dus geen deuken, roest etc. in de deksels. Ik vind zelf alleen dat in potjes waar zuur of iets anders hartigs in gezeten heeft de geur zo ingetrokken is dat ik er geen jam in wil maken. Wat deksels betreft is aan een klikdeksel makkelijk te zien (en horen natuurlijk) of de pot ook echt vacuüm is getrokken en blijft gedurende het bewaren.
 3. @Mellie Het wordt gewoon jam, smeerbaar en al Ik heb het fruit in stukjes gesneden en eerst wat kapot gekookt, dan geleisuiker, citroenrasp en sap erbij gedaan. Kort de staafmixer erin, wat stukjes in de jam vind ik wel lekker. Dan de vlierbloesemschermen met de bloemen naar beneden wat in de fruitprut geduwd. De steeltjes wat uit laten steken is wel handig om de vlierbloesems na 10 minuten weer uit de jam te trekken. Er zijn ook recepten waar de bloemetjes erin kunnen blijven, maar dat heb ik dus niet gedaan.
 4. Na een qua inmaak heel mager 2021 begint de jam hier op te raken. Gisteren 14 potten aardbeienrabarbervlierbloesemjam gemaakt. Met een beetje zielige en (daarom goedkope) aardbeien uit de Franse supermarkt, rabarber van vorig jaar uit de vriezer en vlierbloesems vers uit eigen tuin. Heerlijke jam geworden en niet te zoet door de 3:1 geleisuiker.
 5. Ik zal wel bolletjes maken ipv een groot brood, dan hoeft niet iedereen met z'n vingers aan een heel brood te zitten.
 6. Heb je nog een stukje wit kattenkruid voor mij?
 7. Heb je nog wat knolselderij over?
 8. Ik heb wel interesse in een stuk of 5 emmers met deksel, een paar Witte van Ecohoeve en yakon van beide soorten 1 plantje? Zaad van raapsteel Namenia heb ik voor je en ook wat plantjes van meiknol Vroege platte Roodkop. Als je liever zaad hebt kan ook, alleen het is ruim 'over de datum' maar hier kiemt alles nog prima. Heb je ook interesse in Marokaanse munt?
 9. Mag ik bonte landkers en blauwe smeerwortel? Je zaden van de allergrootste cdb zijn goed gekiemd, die krijg je sowieso weer terug
 10. Grote kinderen lusten best chips hoor, vooral Franse chips Ik zal wel wat brood bakken. Volgens mij moet ik dat nog kunnen.
 11. Ik doe graag mee als dat nog kan?
 12. Wat een vervelend gedoe, sterkte Angela!
 13. Levientjes of appelvlaaitjes uit boek 2!
 14. Mooi, dan passen de kleine vershouddeksels die ik heb op de meeste potten. Zag dat er ook houten en siliconen deksels zijn van Unitwist. Moet wel nog wat ringen verzamelen, maar die zijn ook wel goedkoop bij glazen-en-potten.nl. Misschien wel goedkoper dan in Duitsland @fre3ke @appelvrouw Jorieke heeft 2 doosjes 290ml. Een voor jou, een voor mij?
×
×
 • Create New...