Jump to content

Anna3

Members
 • Content Count

  1,344
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Regio Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gelderland https://www.hessenhof.nl/ Biologische vasteplantenkwekerij in Ede. Ze 'maken' en verkopen er ook bladaarde! Utrecht https://www.kwekerijvanhoutum.nl/ Ook een biologische vasteplantenkwekerij in Doorn Ontwikkelaars van biocultura, biologische potgrond, tuinaarde en mestcompost. Limburg https://bastin.nl/ veel mediterrane planten, opgekweekt volgens biologische principes. Ze verkopen er ook fijne turfvrije potgrond.
 2. https://www.amsterfarm.nl/mps-certificering Hier staat dit:
 3. @jootje geen idee? Ander ras misschien? Ik heb de zaden een paar jaar terug bij de nieuwetuin gekocht. In de beschrijving staat dat het blad zoet is. Heb ze al vroeg in het voorjaar gezaaid, en het zijn nu enorme planten, maar bloeien doen ze nog steeds niet. De bloemhoofdjes schijnen ook lekker te zijn.
 4. @Jorieke123, die van die zaak met houtoven en ijs? Die zijn erg lekker! Van dat waterbuffelijs is hier inmiddels ook al een bak gesneuveld Hartige taart met geroosterde flespompoen en rode ui en met knoflook gestoofde spigariello (blad broccoli) en feta. De spigariello vonden we erg lekker, volgend jaar weer telen
 5. Interessant, daar heb ik er ook nog wel een stel van. Hoe bereid je ze en waar smaakt het naar?
 6. Haha, Peters geheugen laat hem in de steek. Golden relish is geloof ik niet te overtreffen. Die had je van de zomer ook open toch?
 7. Wij hebben een maand terug half gedroogde tomaatjes (oven) op zonnebloemolie gezet en op kamertemperatuur bewaard. Dat ging best goed totdat ik na een paar weken een plas olie ontdekte, toen de pot in de koelkast gezet, alwaar er ook weer wat olie uitlekte. Daar hebben we maar niks van gegeten.... Jammer Ik heb vrijwel nooit dat er iets gaat gisten ofzo, maar ik zet eigenlijk ook nooit dingen op olie, omdat het niet echt conserveert. Olie sluit alleen zuurstof af, maar daarom moet alles wat je onder de olie zet echt helemaal droog zijn, zoals Mellie terecht zegt.
 8. 7 potten courgette op zoetzuur, met ui, munt en chilivlokken à la Cornersmith.
 9. Gefeliciteerd Siemen! Het was een leuke wedstrijd, ben benieuwd naar de volgende Dank Huub voor de organisatie!
 10. Ook hier geen spectaculair lange pepers, integendeel. De langste is hier slechts 14,2 cm. Ik had 3 planten, maar vond ze geen van alle lijken op de Joe's Long Cayenne die ik zelf eerder teelde, die pepers waren allemaal minstens 2x zo lang als mijn oogst van deze Marie's Annuum die hetzelfde zou moeten zijn. Misschien is Marie's Anuum toch anders?
 11. Het zijn jouw druiven, dus blauw. Die kleur komt alleen door het tegenlicht, zwarte potjes zien er niet zo leuk uit op de foto
 12. @appelvrouw, toevallig zeg, ik heb vandaag ook druiven in rodewijnazijn gemaakt. Zonder gember, die was al genoeg ingetrokken in deze azijn, had nog over van een andere pickle. Mijn druiven gingen drijven en daarom moest ik er weer wat uit de pot halen, smaakte al goed. Op het plaatje in het boek lagen de druiven overigens mooi op de bodem. Wat doen jullie tegen drijvende groente of fruit? Heb er vaker last van, hoe strak ik de boel ook inpak..
 13. Overijssel Buffelsboerderij met heerlijke mozzarella en andere buffelproducten, ook online te koop tegenwoordig: https://www.buffalofarmtwente.nl/ Utrecht https://dehondspol.nl/ Zorgboerderij, met veel biologisch dynamisch gekweekte groente (ook ingekocht, citroen e.d.), (rauwmelkse) kaas en andere zuivel, brood van de Veldkeuken en soms wat inmaak. In Amelisweerd in Bunnik zit naast de Veldkeuken ook een tuinderij met winkel: https://www.amelishof.nl/ Ben ik zelf nog niet geweest. In de winkel bij restaurant Vroeg, ook in Bunnik, verkopen ze naast heerlijk brood ook veel streekproducten.
 14. Van het weekend 5 potten bramenjam en 3 potten kruisbessenjam gemaakt met dank aan appelvrouw @appelvrouwHeb je de 3:1 geleisuiker nog gebruikt voor de reineclaude met mirabellen? Mocht je het zelf nog eens willen kopen, bij Kaufland hebben ze het standaard in het assortiment, evenals de 2:1. Heb gisteren weer een mooie voorraad ingeslagen
 15. Volgens mij moet dat gewoon goed gaan @Jorieke123.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...