Jump to content

Anna3

Members
 • Posts

  1,416
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Volgende keer eens proberen, ziet er lekker uit! De ricotta is al op hier.
 2. Wij hadden in onze vorige tuin twee nestkasten, een voor pimpelmezen van hout en zo'n half open nestkast van houtbeton (voor o.a. roodborst, winterkoning, roodstaart). Pimpelmezen hadden we elk jaar, ondanks de concurrentie van wel vier huisjes op een rij bij de buren. In de ander nestkast werd hoogstens geschuild, maar is nooit in genesteld. Dat kan natuurlijk ook aan de omstandigheden liggen, te weinig of te veel begroeiing, te dicht bij andere nestkasten etc. Hier in het buitengebied hebben buren wel bewoonde kerkuil- en steenuilnestkasten. @redzebra Die vergrote opening kunnen mezen er ook zelf in gemaakt hebben. De pimpelmezen bij ons hakten zelf wat hout in en rond de opening weg bij het uitkiezen van de nestkast, niet omdat het gat te klein was. Het lijkt een soort markering, maar of dat is om een vrouwtje te imponeren of om aan te geven dat het huis bewoond is? Er bestaan overigens ook metalen beschermingsplaatjes voor de invliegopening, zodat er niet uitgehakt kan worden.
 3. Kort nadat ik het bericht van Arja las stond dit al op de website Landschapsbeheer Gelderland: "Het maximum aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich aanmelden voor de reservelijst. Eind januari hoort u of u kunt deelnemen. Onze adviseur neemt daarover contact met u op."
 4. Dat is best een verschil zeg! Dan was die ene batch toch minstens 35 graden geworden, dat scheelt weer Hier even de tijd vergeten...grmbl. Die kleine kaasjes hebben dik 8 uur in de pekel gezeten Hopelijk gaat het wat minder hard met de zoutopname bij 17 graden, vermoedelijk iets met een wens en een gedachte.
 5. Anna3

  Persoonlijkheden

  Mooie naambordjes hoor! Zijn rijen van noord naar zuid met een bepaalde reden? En die zigzagrij?
 6. Gisterenavond nog snel nieuwe pekel gemaakt. Vanmorgen was die precies 16 graden C, precies de juiste temperatuur voor de pekelweger: 20 graden Beaumé. Dat is iets minder dan ik normaal heb (23 graden), maar ik vond mijn kaasjes toch vaak te zout dus dit maar eens proberen. Ze staan inmiddels niet meer in de zon, dat was alleen even voor de foto De kaasdoek zorgt dat de bovenkant ook in contact blijft met de pekel. @Jorieke123 hoeveel wegen die van jou? Mijn niet-bijgevulde is 650g en die andere 720, de grote is 1137g. En hoe sterk is jouw pekel?
 7. Pasta met prei uit eigen tuin, kastanjechampignons, pesto van eigen basilicum (laatste beetje uit de vriezer) en verder zat er nog ricotta en zure room van eigen makelij bij. O en pijnboompitten, die zijn er pas na de foto op gegaan..
 8. Anna3

  Mijn tuinen

  Jammer van de bostuin, maar die nieuwe tuinen klinken ook als een leuke uitdaging! De ervaringen van de bostuin blijven natuurlijk. Ben benieuwd wat je daarvan in de nieuw tuinen kunt toepassen. Ook de opbouw van de fruittuinen lijkt me interessant om te zien. Leuk dat je dit met ons wil delen!
 9. Anna3

  Varkens

  Waar ons jaar eindigt met oliebollen, begint het nieuwjaar voor varkens ermee
 10. Zeker weten! Het was een productief dagje, met 34L melk is best veel te maken
 11. Leuke wedstrijd! Tof dat jullie voor biologisch zaad hebben gekozen! Ik heb vanaf 2011 elk jaar wel komkommers buiten geteeld (behalve afgelopen jaar, een moestuin en verhuizen in de zomer is niet zo handig). Meestal niet die saaie groene komkommers, maar wat kleinere komkommers zoals Chrystal Lemon, Dragon Egg, Miniature White. Dat ging prima, als het weer meewerkte was er een prima opbrengst. Voldoende om gewoon van te eten, niet zo enorm dat je geen komkommer meer kan zien. Precies goed toch? Als je komkommers niet oogst dan produceert de plant veel minder nieuwe vruchten. Ik ben daarom wel benieuwd naar het wedstrijddoel. Misschien is het nog een idee om in een bepaalde periode de oogst 'te meten' door het gewicht van alle komkommers van 1 plant op te tellen? Dan kun je zelf kiezen of je ze klein wil oogsten als ze nog lekker zijn om te eten of dat je ze wat dikker en groter laat groeien.
 12. Simpele curry met paprika's uit Joriekes tuin, zoete aardappel en minimais.
 13. Mooi wat fruitstruiken zeg! Wat jammer dat kruisbessenproeftuin ermee stopt, weet je toevallig wanneer ze sluiten?
 14. Hamburgerbroodjes uit eigen oven met nepburgers, courgette en sla enzo. Bakte er afgelopen weekend voor ons buurtfeest 36 stuks waar ik er wijselijk al een paar van in de vriezer gestopt had.
 15. @appelvrouw, het zijn moeraseiken, maar natte of droge grond maakt ze niks uit
×
×
 • Create New...