Jump to content

Cherryblossom

Members
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht
 1. Tijdens het spuiten heb ik vanzelf mn hele hand onder de luizenbrij zitten. Smerig klusje maar inderdaad ook vrij efficient. Spiritus halen en niet bijvoeden, top, dank je!
 2. Ik up dit topic want ik heb hetzelfde. Mijn kleine kersenboompje (1 jaar oud) zit heeeelemaal onder. Ik heb al 2x gespoten met water met wat Klok afwasmiddel erin, spiritus niet in huis, dan toch maar kopen? Vraag: helpt het om nu bij te mesten (kippenmestkorrels van de action en kamerplantenvoeding heb ik in huis) en om wat toppen eruit te knippen zodat er meer wind bij kan? Om zo hopelijk mijn boompje sterker te maken. Ik heb al een (ongebruikt) lieveheersbeestkastje in de buurt hangen en ga ook op zoek naar een bloempot voor de oorwurm (kan ik die ook vullen met opgerolde krant ofzo? Anders moet ik een heel pak hooi kopen voor 1 handje)
 3. Afgelopen herfst besloot ik al het tuinafval in 1 plantperk te laten liggen, het perkje met schaduw waar een magnolia, japanse esdoorn, hosta en nog wat klein grut staan. Het zonnige perkje gebruikte ik afgelopen jaar om eetbare plantjes te zetten en daarmee durfde ik niet te experimenteren. In februari dacht ik dat het "mulchen"(?) mislukt was, er is nauwelijks iets verteerd naar mijn idee. Vandaag ging ik eens met mijn cultivator aan het graven, en wat is de aarde eronder mooi zwart! Het ziet er super vruchtbaar uit! In tegenstelling tot het zonnige perkje waar ik droogte, onkruid en mos zie. Dus ik vind mijn experiment geslaagd, en ik had nog nooit van b2e gehoord, en magnoliatakken gewoon heel in het perkje/plantbed gegooid met wat bladafval enzo erbij. (Ik heb geen traditionele moestuin maar ik moestuinier in mijn gewone tuinbedden geïnspireerd door Alice Fowler, tussen de normale sierplanten staan van de vorige eigenaar, die langzaamaan verdwijnen door mijn schoffelkunsten)
 4. Deerhounder en simon, die zijn ook mooi! Bedankt! Super dat er zulke mooie herfstsoorten zijn!
 5. Hartelijk bedankt! Ik ben nog een newbie, ik had op pinterest gezocht naar oktober bloemen, misschien toch niet ze slimste zet, oeps. Weknow, wat een hoop informatie! Vaste planten lijkt mij ook slim op zich, alleen heb ik daar inderdaad weinig tijd voor tenzij ik al grotere planten koop. Qua budget helpt dat dan niet. Een tak kersenbloesem in het boeket verwerkt lijkt me heel mooi! Is dat er echter in oktober? Bit, tuberrose is heel mooi! Die ga ik zeker proberen. Je andere tips moet ik nog eens nader onderzoeken. Robo, bedankt voor je eucalyptus tip!
 6. Hallo, Eerst mijn leuke nieuws: ik ben verloofd! En daar ben ik helemaal blij mee! Omdat ik het leuk vind (en het hopelijk kosten bespaart) wil ik een aantal dingen zelf doen voor de bruiloft. Zoals de decoratie en bloemen. Het eerste idee was zelf wat bloemen kopen en er een boeket van maken (een beetje landelijk en dus losjes mag), maar eigenlijk is zelf dingen groeien nog leuker. Kan ik voor oktober nog wat dingen laten groeien is de grote vraag? Door danwel te zaaien danwel planten te kopen en in de tuin te zetten. Zonder ál te grote investeringen en gewoon lekker als hobby erbij. Ik dacht zelf aan eucalyptus en andere groene versierders, gipskruid, lelietje van dalen, fluitekruid, dahlia, anjer, ranonkel. (Disclaimer: ik zal rekening houden met mislukking en alsnog moeten kopen, en een mooie en bijvriendelijke tuin vind ik ook fijn)
 7. Bedankt voor je reactie, henkg, hij zat inderdaad voller. Al een paar keer leger gemaakt maar het wordt ook steeds meer. Vanochtend troffen we dit aan in de keuken Dit is het plafond. Het zit ook tegen de muur, kastjes, op de (massief eikenhouten!) vloer en het vloerkleed dat daar ter bescherming op ligt(voor spetteren bij de kraan, maar dus te klein voor ontploffende wijnflessen)
 8. Oh grappig, het is het seizoen he Jij ook succes! Als we appels hadden zou ik ook wel cider willen proberen! Bedankt voor je reactie, we hebben er weer wat uit gehaald, lijkt weer wat beter, staat te pruttelen nu
 9. Wij hebben gisteren een poging tot wijnmaken gedaan. We hadden een basiskit gekocht en gisteren onze druivenstok gesnoeid en geleegd. Behoorlijk wat blauwe druiven! Stappenplan gevolgd; gewassen, slechte er tussenuit, enz. Daarna moesten ze geperst worden. Wij hebben ze (een beetje eigenwijs) door de slowjuicer gehaald. Daarna in die glazen gistingsfles. Gist voor witte wijn erbij (want de schillen zijn gescheiden in de slowjuicer was het idee). Maar, 3 tot 4 keer te veel gist, want zoveel zat er in het zakje. Volgens mijn vriend, hobby-bierbrouwer, geen probleem. Hij was gisteren al overstroomd. Hebben we maar wat spul weggegooid om hem meer ruimte te geven. Vanochtend zagen we dat de kurk met waterslot eraf was gevallen. Weet iemand waar het mis ging? Of wat we kunnen doen om het succesvol te laten eindigen?
 10. Hoeveel soda moet er dan bij het kookwater? Het gebeurt me nogal eens dat ik flinke sodasporen op het glas overhoud. De laatste tijd doe ik beduidend minder soda in het water. Wat is er mis met wecken in sodawater? Het is een praktisch probleem: in dezelfde pan waarin ik de potten steriliseer, moet ik ook wecken. Op gas. Duurt takkelang voordat die ketel goed op stoom is. Als de uitgekookte potten niet te lang mogen afkoelen, voordat ze gevuld gaan worden, dan lukt het me logistiek niet om ze eenmaal warm afgevuld, direct door te wecken. Behalve als ze direct in het zelfde water terug mogen staan. Behalve als ik afgekoelde potten een tijd later dan het afvullen pas ga wecken. Je ziet: al die voorgaande vragen van het begin draaiden om dit probleem...[emoji38] Ik ben nog een newbie. Wat jams ingemaakt en appelmoes geweckt. De appelmoes is een jaar geleden dus weet ik niet meer, maar de jampotten gaan in de vaatwasser na gebruik, schoon de kast in en tijdens het jampruttelen in een pan met kokend water. Gaat helemaal goed. Ik werk ook helemaal op gevoel. Ook qua suiker bij de jam enzo. Maar goed, dat de consistentie net te vloeibaar of vast is, maakt mij niet uit. Zo heb ik plezier en lekkere hapjes dus ik ben blij
 11. Wauw wat mooi! Wat een werk moet dat zijn! En welkom natuurlijk ^_^
 12. Hoi, Inmiddels ben ik verhuisd, het staat wel al in mijn moestuinseizoen. Ik heb nu een tuin! En daarbij ook meer zorgen. Zo maak ik me zorgen om mijn japanse esdoorn. Er zijn sinds een paar weken kale takjes, verdorde blaadjes en nu ineens ook nieuwe blaadjes. Hij lijkt ook verdrongen te staan naast de schutting en de vlinderstruik (die groeit als kool). Is er iets mis of hoort dit er allemaal bij?
 13. Sorry, ik had jullie nog niet bedankt. Bedankt! Ik heb ze verplant om ze ook wat meer ruimte te geven. Ze zien er al wat sterker uit! Slakkenseizoen lijkt hier voorbij, dat helpt ook zo te zien.
 14. Hii Speets, Bedankt voor je antwoord! Ik heb wel een paar grote planten, grote druivenrank, 2 klimops en 2 andere klimmers, vlinderstruik, stermagnolia en japanse esdoorn. Hopelijk genoeg beschutting en insecten. Verwijderd materiaal gooi ik onder de laatstgenoemde planten, dat is meer de wilde "boshoek" (in heel erg minimalistische vorm dan, haha). Bijvoeren vind ik straks wel leuk. Ik zag laatst een tweede vogel en vandaag zat er een vers vogelpoepje op ons bankje! Oh ja, dat doen ze ook. (Even de tuinslang en opgelost) Maar langzaam begint het. Ow en ik heb de app van de vogelbescherming inmiddels gedownload!
 15. Hoi, Ik heb een paar vragen over tuinvogeltjes. Wanneer kun je vogels in de tuin zien? Bepaald jaargetijde, ochtend/middag/schemer? Komen er wel vogels in mijn suburbian tuin? Mijn tuin heeft een paar grote struiken (stermagnolia, vlinderstruik, japanse esdoon) en een grote druivenrank met vrucht. Ik woon ook langs een groenstrook met gras en bomen. Maar de tuinen om mij heen zijn veelal betegeld of vooral kleine plantjes. Ik heb ook niet bepaald een bos.... maar ik probeer wel iets.. (er is wel al van de druif gegeten, maar een klein beetje en ik heb afgelopen half jaar, sinds ik hier woon, pas 1 keer een vogeltje gezien) Onze buren hebben een voliere met, naar mijn mening, herrieschoppers. Zouden die vogels de kleine roodborstjes enzo afweren? Ik heb sinds kort twee nestkastjes en ik wil in de herfst ook wel gaan bijvoeren, maar een beetje jammer als mijn tuin vogel-on-vriendelijk is, door elementen waar ik geen (directe) invloed op kan uitoefenen.
×
×
 • Create New...