Jump to content

janterharmsel

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Converted

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Doet mij denken aan roetvlekkenziekte. (https://www.oekolandbau.de/landwirtschaft/pflanze/grundlagen-pflanzenbau/pflanzenschutz/schaderreger/schadorganismen-im-obst-und-weinbau/pilzkrankheiten/russflecken-und-fliegenfleckenkrankheit/#:~:text=Reduzierung der Regenfleckenkrankheit(2010)&text=In mehrjährigen Versuchsreihen konnten die,Infektionen bereits wesentlich früher statt.)
 2. Je zou eens kunnen kijken op de site van Koch Eurolab in Deventer.
 3. Bij mij zijn dit jaar ook de meeste perenbloesems bevroren dat kan dus ook nog. Wat me wel opvalt dat ik enkele gesteltakken zie en verder alleen jonge scheuten. Peren dragen het best op het vruchthout op scheuten van enkele jaren oud, wanneer dat steeds wordt weggesnoeid .....?
 4. Ik heb er twee staan. De een maakte pas na een aantal jaren een gering aantal uitlopers per jaar. De andere staat er nu een paar jaar maar maakt enorm veel uitlopers. Heb wel de indruk dat het te maken heeft met het beschadigen van de oppervlakkige wortels.
 5. Hoi, Er lijkt vrij weinig ruimte te zijn voor de tuien. Een andere optie is schoren aan de binnenkant. Die moet je dan niet te laag plaatsen anders komt de paal omhoog als er spanning op komt. Met tuien zou ik er twee maken vanuit 1 grondanker.
 6. Grotendeels eens met Weknow. Indien je de samenstelling zou weten dan zou je misschien gericht kunnen inzetten. Bijvoorbeeld zou je met stikstof de grasgroei in het vroege voorjaar kunnen bevorderen, omdat bij lage temperaturen de mineralisatie van stikstof in de bodem erg laag is en dat de remmende factor voor de groei vormt.
 7. Euhm als ik vragen mag, Jane hoe is de financiering geregeld? Als ik het laag aanhoud: 150ha X 15000 Euro/ha = 2.250.000,00 Euro. De waarde van zoveel grond is meer dan 2 miljoen euro. (oostduitse prijzen)
 8. Ik vind 1. Zelf snoeien is veel interessanter, je moet elk jaar weer snoeien, en leert daarbij van je fouten. 2. Van de hovenier s hier zou ik niemand in mijn fruit willen hebben. 3. Probeer in contact met een hoogstam werkgroep te komen voor advies of hulp.
 9. Net de bestelling afgerond. Als vaste waarden gekozen voor Anais, Annabelle, Alouette en Texla. Daarnaast probeer ik Celine rood en Cammeo uit.
 10. Ja nu gaat het ineens over het verspreiden van vijgenstekken. Daar gaat het toch niet om als je een leuke variatie aan kruisbessen of zwarte bessen voor jezelf wil samenstellen? N.B. Ik ben er ook nog steeds niet van overtuigd dat de aantijgingen tegen Lubera echt hout snijden (afgezien van de commerciële insteek). Van vele variëteiten bestaan sowieso al een hele reeks aan synoniemen. Ook geven ze zelf op hun site aan dat het een selectie is uit een grote reeks van variëteiten die er op zijn getest of ze geschikt zijn voor een iets kouder klimaat. Voor zover ik kan zien wordt er niet beweerd dat het eigen kweek producten zijn.
 11. @Stan WIk wil er niet te veel woorden aan wijden. Maar alleen dit meegeven. Geef het een kans. Ik denk zelf wel dat het unieke soorten betreft. Want waarom zouden ze dan bij veel andere producten wel de originele namen gebruiken zoals frambozen walnoten of peren en appels.
 12. De eerste zelf geteelde witlof ever. Vorig jaar voor het eerst geprobeerd, maar toen waren alle wortels enorm gesplitst. Dit jaar waren de wortels beter. Wortels in een bloempot in een emmer in de kelder.
 13. Ik denk niet dat die paar bolletjes van jou het verschil gaan maken. (er zit vrijwel zeker gif in, dat wel). Je zal deze wel gekregen hebben, koop zelf biologisch in het vervolg, dat is voor je geweten beter. En daarmee maak je duidelijk naar de handel toe dat het voor jou anders moet.
 14. I.t.t. Weknow ben ik van mening dat Swa op deze manier prima compost zal kunnen maken. 'het verdwijnt gewoon' lees ik als: er ontstaat een massa waarin de oorspronkelijke bronnen niet meer zijn te herkennen.
×
×
 • Create New...