Jump to content

lucas91

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lucas91

 1. Dank voor de reacties, heb nu goed water gegeven. Het bladverlies is op een paar bladeren na grotendeels gedaan. Gelukkig zit er nog aardig wat op. Ik houd het in de gaten.
 2. Ok dank. Ik zal vanavond de dompelmethode proberen. Bladval gaat in onverminderd tempo door. (waarschijnlijk is na één keer goed schudden alles weg behalve de jonge scheuten). Denk dat ik de bladval even moet doorstaan en na het dompelen moet wachten op herstel. Kan verpotten trouwens ook nog helpen?
 3. N.B. sommige blaadjes zijn wat geliger, maar het merendeel gewoon groen. Geen onderscheid in wat wel en niet afvalt.
 4. Nee is niet verpot geweest. Heb normaal ook nooit problemen gehad met extreem bladverlies, tot nu toe. Foto 1 tak net recent afgevallen bladeren. Foto 2 tak met nieuwe scheuten, nog stevig, valt er niet af als ik eraan kom Foto 3 standplaats
 5. Dag allemaal. Ik heb al geruim 2 jaar een calmondin in een terracotta pot (ca. 30cm). Gaat in de winter naar binnen en in het voorjaar naar buiten (balkon op het zuidwesten), maakt ook elk jaar weer nieuwe vruchten en blad aan. Geef om de twee dagen water, aarde is nooit te nat (misschien soms wat droog). Tijdens de hitte van afgelopen dagen was ik met vakantie. Heb donderdagavond nog water gegeven. Bij terugkomst hingen alle bladeren slap (is vaker gebeurd en kwikt altijd weer op na wat water), heb dinsdag weer water gegeven, waarschijnlijk te veel in een keer denk ik want ik het boompje heeft op een dag tijd al ca. 30-40% van z'n (nog groene) bladeren verloren. Het blaadje valt af maar het stengeltje blijft aan de tak zitten. De grond voelt op diepte nog steeds droog aan, maar durf niet meer water te geven. Is dit een stressreactie? Wat kan ik doen, gewoon uitzitten en wachten op herstel?
×
×
 • Create New...