Jump to content

jac1705

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  waalwijk
 1. De Volkstuinvereniging Waalwijk is verhuisd. Vanaf 1979 waren we gevestigd aan de Weteringweg, een mooie locatie aan de rand van de polder, lekker verscholen, uit de wind, achter de industriedijkDe gemeente had de grond nodig voor de uitbreiding van industrieterreinen. We moesten verkassen. In de loop van 2014 is de verhuizing afgerond. Een periode van 4 onzekere jaren en ontelbare vergaderingen wordt in augustus en september 2014 afgesloten met het overbrengen van vele honderden tonnen bestratingsmateralen en schuurtjes en kasjes naar het nieuwe complex, ruim 2km verder aan dezelfde weg, Voor onze vereniging met 80 leden een kolossale logistieke operatie. Alles is wonderwel goed gegaan. Vooral dankzij een goede planning In het najaar en winter 2014-2015 is het getimmer niet van de lucht en wordt de stugge kleigrond voor de eerste maal bewerkt. Het is going back in time: 35 jaren geleden was de klei even taai. We weten wat ons te doen staat : champignonmest en veel mulchen krijgen de klei fijn. Wij waren dan ook trots dat we op 25 juni 2015 het nieuwe complex konden openen. Dit werd gedaan door het jongste en het oudste lid. Een mooie dag met veel publiek
 2. Er is maar een oplossing: humus, humus en nog eens humus
 3. I.v.m. de toenemende kans op phytophtera naargelang het seizoen verstrijkt is het beter om aardappelen te rooien en op te slaan. In de grond laten zitten voegt toch niets toe?
 4. Beste mensen, Graag willen we ons voorstellen De volkstuindersvereniging Waalwijk telt nu 80 tuinen en is groot 12.300 m2. Wij zijn opgericht in 1979. De zaak is de volgende. Wij moeten weg van onze huidige locatie Wij gaan verhuizen omdat we in de uitbreiding komen te zitten van het industrieterrein Vanaf half augustus is het nieuwe complex beschikbaar. Ons probleem: hoe lossen we afvoer van het toilet op. Er is geen riolering in de buurt. Op het internet wordt van alles gesuggereerd met septictanks etc Wat wij graag willen weten is het volgende: Hoe is de afvoer geregeld en vooral hoe werkt in de praktijk maar ook wat kost het. Wij hebben niet de expertise om dit goed op te lossen en willen graag vernemen hoe dit bij jullie is opgelost. Kunnen jullie eigenlijk per omgaande eens contact met ons opnemen? Al vast hartelijk bedankt. J Claasen, voorzitter PS: de foto's van ons nieuwe complex komen er aan als de verhuizing achter de rug is.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...