Hoi Balkontuinder. Wij bakken hier al 2 jaar elke week ons brood. Het duurde best lang voordat er een echt goed brood op tafel stond, maar inmiddels heb ik veel ervaring. We gebruiken vooral spelt, maar ook wel tarwe en andere meelsoorten. Als je Noord-Limburg niet te ver vindt, ben je van harte welkom. Ik woon in de buurt van Gennep. Ik heb alvast de volgende tips voor je: 1) Koop een broodbaksteen voor in de oven. Een broodbaksteen koop je via ebay duitsland voor zo'n 15 euro. zoe op brotbackstein. het materiaal moet schamotte zijn. De steen is essentieel voor een goed gelukt brood, omdat je oven zonder de steen te snel afkoelt en het brood minder goed rijst. 2) Zorg dat je een oven hebt met boven-en onderwarmte. Brood lukt niet in een heteluchtoven! Het wordt hard en droogt uit. 3) Zorg dat je het brood goed kneedt. Als je tarwemeel gebruikt, moet je minstens 15-20 min kneden in een rap tempo. Het handigste is een kneedmachine (die wij sinds een jaar hebben aangeschaft). Doe na het kneden de vliesjesproef; neem een stukje deeg en rek dit voorzichtig uit, als het een doorzichtig vliesje vormt is het goed gekneed, als het scheurt is het nog niet klaar en moet je verder kneden. 4) zorg voor een goede stoomvorming in de oven. het beste verwarm je een bakblik mee op de bodem van de oven. Zodra je het brood in de oven zet giet je op het bakblik 1-2 dl kokend water. snel de deur dichtdoen. dit zorgt voor een heerlijk knapperige korst. ik kan je een broodbakworkshop bij levine aanraden van levine bakt brood. Zij is een expert in thuis bakken en kan je de beste tips geven. Ook zie je daar hoe goed gekneed deeg eruit ziet. Succes ermee! Niet te snel opgeven hoor, brood bakken is zoooo leuk (en lekker!). als je langs wilt komen stuur maar n berichtje Groetjes, anja