Jump to content

mosseldier

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ok dan ga ik die maar eens buiten zetten dan. Geldt dat eigenlijk altijd (dus ook in het voorjaar), of alleen nu het warm genoeg is buiten?
 2. Allereerst allemaal super bedankt voor het meedenken! Ik ben een beginneling, en van alle blogs/youtube video's word ik ook niet veel wijzer, maar heb het gevoel dat jullie me wel een stuk de goede richting op helpen! Ik heb een gietstand op de tuinslang, daar komt meer water uit met een vergelijkbare straal dan de gieter. Ik heb gisteravond twee uur na het 'sproeien' nog gevoeld, en de aarde is zowel op het oppervlak als een paar cm eronder goed nat. Maar zoals ik al eerder zei, is het de volgende dag rond 12 uur aan het oppervlak kurkdroog. Ik heb de grond aangedrukt, maar ik heb wel het idee dat de grond best losjes zit. Dat zou eventueel mee kunnen spelen. Ik ga vanavond de radijs opnieuw inzaaien, en wat flinker aandrukken, want daar zit de grond het meest los. Terwijl ik van meerdere mensen hoor dat radijs bijna niet fout kan gaan. Inmiddels heb ik de voorgezaaide bakjes paksoi/bloemkool/boerenkool/andijvie in de schaduw binnen gezet en inmiddels is er één paksoi zaadje gekiemd. De grond is nu in deze bakjes niet meer zo snel uitgedroogd. Vanavond ga ik de veldsla en winterspinazie voorzaaien. Ik zal ze ook in de volle grond doen, maar daar wacht ik dan nog even mee totdat het kwik na volgende week wellicht wat gedaald is.
 3. Dus dan komt het erop neer dat, ook al staat er op de verpakking dat je in de volle grond kan zaaien, je dit beter niet kan doen in juli en augustus tijdens neerslagtekort en zon. Ook al sproei je bij 's avonds.
 4. Aha! En buiten zie ik. Dat wat ik binnen heb voorgezaaid, heb ik juist op een zonnige plek neergezet. Misschien Ik zal even een schaduwrijke koele plek op zoeken. Misschien helpt dat.
 5. De grond weet ik niet precies. Ik heb gevraagd om grond voor in de moestuin, en dat hadden ze, maar wat het precies is weet ik helaas niet. Het voelt aan/lijkt op een iets grovere potgrond. Gemengd met de zand/tuin grond eronder wordt het wat vaster. De grond is 's ochtends vochtig aan het oppervlak (van avond sproeien daarvoor), maar rond 12 uur alweer kurkdroog aan oppervlak. Als ik nu graaf (ca. 3 uur 's middags) is de eerste cm ook droog en daaronder pas een beetje vochtig. Als het niet regent sproei ik elke avond een beetje. Maar misschien sproei ik dan wel te veel. Ik begreep dat de grond constant vochtig moest zijn. Gezien de zaadjes niet dieper dan een cm liggen, nam ik aan dat het ook echt om het oppervlak ging.
 6. Hallo, omdat ik door de bomen het bos niet meer zie, stel ik de vraag maar hier. Ik heb een maand geleden een moestuin aangelegd en gezaaid, maar er ontkiemt nog helemaal niets (behalve onkruid). De moestuin staat de hele dag in de zon en voor een gedeelte een paar uur per dag in de schaduw. Ik heb bakken gemaakt en de grond opgehoogd met een mengelmoes van de grond die er hier is (zandgrond) en moestuingrond die ik door een teler heb laten brengen. Vervolgens heb ik allemaal zaadjes geplant, die volgens de verpakking (nieuw ingekocht) allemaal in juli in de volle grond geplant zouden moeten kunnen worden. Dit betrof dan bijvoorbeeld winterrassen van boerenkool, andijvie, bloemkool, sla, wortel, etc. Maar ook radijs, peterselie, dille, rucola. Ik heb de grond goed vochtig gehouden, want het was natuurlijk hartstikke warm de laatste paar weken. Na drie weken kwam er nog niets uit dus begin vorige week heb ik de boerenkool, andijvie, bloemkool en paksoi maar binnen voorgezaaid. Nu zijn we daar ook een week verder mee, maar nog steeds geen spoor van leven. Volgens mij beginnen er een paar rucola zaadjes (zo'n 5 procent van het totaal) te ontkiemen in de moestuin, dus er is wel enkel teken van leven. Wat kan er hier mis gaan? Ik vind het zo vreemd dat er niets ontkiemt (op een paar rucola nu na). Ik kan me niet voorstellen dat alle zaadjes die ik heb gekocht, allemaal slecht zijn. Ik heb ze ook bij verschillende handelaren gekocht. Vogels lijkt me toch ook niet, want binnen komt het ook niet uit. Is het soms té warm voor álle zaadjes? Of hou ik de grond te vochtig? Of ben ik misschien gewoon ongeduldig?
×
×
 • Create New...