Ga naar inhoud

Flup

Members
  • Aantal items

    3421
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Duitsland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Mijn honingbessen zijn later dan mijn aalbessen en geven beduidend minder vruchten. Vorig jaar heb ik van 3 meerjarige, verschillende soorten (4 jaar) planten minder dan 5 vruchten gehad en het jaar daarvoor waren er wel meer vruchten, maar meer dan 20 stuks van 3 planten waren het niet. Jammer.
  2. Mocht je ook versturen, dan hou ik mij aanbevolen.
  3. Flup

    Potgrond

    Kan prima, bij mij stonk het in ieder geval niet. Maar... omslachtig is het wel. Ik heb dat in het verleden gedaan om eventuele varenrouwvliegjes te doden. Doe ik nu niet meer, is mij te omslachtig. Liever lui, dan moe. Mijn favoriete potgrond was er niet, dus partnerlief heeft nu andere soorten potgrond gekocht. En daar zit echt super potgrond bij. Ben benieuwd hoe de planten het doen, maar qua structuur is het in ieder geval precies wat ik wil. @Petrasmoestuin Zonde van die dure potgrond, maar vooral jammer van de zaden die niet op zijn gekomen. Was de structuur goed? En hoe was de voedingssamenstelling van de potgrond?
  4. De appelboom is wat liefdeloos behandelt (verplaatsen, beschadigen) en dat moet eerst herstellen (als de beschadigingen niet te groot zijn). Dan kun je niet direct verwachten dat je nu een appelboom vol bloemen en blad hebt. En verder denk ik dat de appelboom ziek is. Appelbomen zijn erg gevoelig voor ziektes, zeker als ze verzwakt zijn.
  5. Ik heb dit jaar spinaziezaad uit Nepal gekregen. Wordt 45cm hoog en is even wat steviger als normale spinazie. Ik ga het testen, heb geen idee of het qua smaak vergelijkbaar is met de spinazie die ik ken. Nieuw-Zeelandse spinazie kun je ook blijven plukken. Rucola vind ik ook erg lekker.
  6. Kan aan de potgrond liggen, maar heb daar echt geen ander zaad in gezien. Iets verwisseld heb ik in ieder geval niet, heb tot nu toe alleen tomaten, paprika en peper voorgezaaid en dat is de kiemplant in pot 1 in ieder geval niet.
  7. Mijn kiemplanten zien er heel anders uit. Eentje lijkt wel een vlierbes en de andere is hoop ik dan toch een aubergine. Beetje jammer,
  8. Kunnen de bewoners dat niet zelf doen met hulp van de vrijwilliger? Dan leren de bewoners ook wat en kunnen die ook een leuke hobby erbij krijgen.
  9. Ik heb 2 jaar geleden uitlopers van mirabellen (die had ik gevraagd) gekregen. Heel veel en ik heb ze allemaal in de tuin geplant. Het zijn echter wilde pruimen met flinke stekels. Heb nog geen vruchten gehad, die hoop ik volgend jaar te krijgen. Heb in het onkruidveld naast ons ook weleens pruimenpitten (kwetsen) gegooid. En een aantal daarvan zijn ontkiemd en gaven heerlijke pruimen. Helaas heeft de grondbezitter alles afgemaaid, dus die bomen zijn er niet meer. Maar wat niet is, kan weer komen.
  10. Ik had de hoop al opgegeven, maar er zijn er 2 gekiemd. Wel in dezelfde pot. Die heb ik nu een aparte pot gegeven. Hopelijk overleven ze dat ook, want zo groot zijn ze nu ook nog niet. In vergelijking met mijn andere gezaaide aubergines (oud zaad), daarvan is er helemaal niks opgekomen.
  11. Een interessante gedachte, die ook bij ander onkruid zonder succes is toegepast (wetenschappelijk onderzoek naar bestrijdingsmethoden van de Japanse duizendknoop bv). Zelf had ik zevenblad in de tuin (paar vierkante meter, via het grondstuk van de buren), maar dat heb ik succesvol uitgegraven. Ondanks de breekbare wortels. Wat dat betreft vind ik brandnetel (heb ik nog veel meer van in de tuin, ook via de buren), veel hardnekkiger! Dat kan ik hooguit wat in toom houden. Brandnetels houden van stikstofrijke grond, of van verstoorde bodem. Al vind ik brandnetel eerder een van de pionierplanten op braakliggende grond zonder stikstof. Waar ik woon, is de bodem zuur en arm, daar groeit zevenblad ook prima. Zvenblad groeit vrij snel, waardoor langzaam groeiende planten geen kans krijgen. Ik heb destijds zevenblad goed uitgegraven en bij de erfgrens dakpannen ingegraven (die had ik over), zodat de zevenblad minder snel weer terug kan groeien via de buren. Daarna een dikke laag snoeiafval / mulch eroverheen en direct alles wat terugkomt net zo grondig uitgraven. Zo ben ik ervanaf gekomen. Zevenblad kun je overigens ook eten en het is nog gezond ook. Heb ik zelf overigens nooit getest, maar dat is ook nog een optie.
  12. Gecondoleerd, heel veel sterkte voor de nabestaanden.
  13. Meloen is lastig. Heb pas 2x gehad dat er ook daadwerkelijk smakelijke meloenen aan zaten. En dan ook nog maar een paar meloenen per plant. Meloenen houden van een beschutte plek in ieder geval. Pal in de zon werkt hier niet, maar warmte hebben ze wel nodig. En beschutting tegen wind. Twee jaar geleden waren de meloenen overwoekerd door de komkommers en pompoenen. Werkte goed! Dit jaar probeer ik het weer, want er gaat werkelijk niets boven zelfgeteelde suikermeloenen. Die hebben ook niet veel plek nodig in de tuin, dat scheelt. Ik zaai meloen pas half april. Dan zijn ze nog niet al te groot, want mijn huis staat tegen die tijd al vol met andere planten die dringend naar buiten willen.
  14. Mijn miniplantjes zijn doodgegaan. Heb gelukkig zaden over en ga opnieuw zaaien.
  15. Ik steek mijn snoeiafval gewoon in de grond. En ik snoei in de herfst. De winter overleven de stekken over het algemeen wel. Bessen zijn echt supersimpel, ideaal voor de makkelijke moestuinder zoals ik.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...