Jump to content

Flup

Members
 • Posts

  2,987
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Flup

 1. Nou 85 euro per maand is ook wel erg veel voor 250m2 moestuin, net zoals 50 euro pm. De meeste moestuinierders zullen wel duurder uit zijn dan de groentenboer, ik tenminste wel. Maar dat wil nog niet zeggen dat je ook nog zoveel per maand moet willen betalen. Maar ieder zijn ding, het ziet er mooi uit en als je als huurder tevreden bent, dan is het goed.
 2. Mijn aalbessenstekken zijn altijd zo'n 40 cm. Gaat prima. Wil dat dit jaar ook nog gaan doen, maar nu nog niet, het is te droog. Ik stek de aalbessen eigenlijk altijd in het najaar.
 3. Ik werk op het terras met bakken en in de tuin niet. Bakken hebben als nadeel dat ze sneller uitdrogen, dus je moet meer gieten. Ohja en bakken kosten veel, ook als je ze zelf maakt. Dat heb ik gedaan. Schoffelen zou ik wel meer moeten doen, al heb ik weinig te klagen.
 4. Dank jullie wel! Als het geen kwaad kan, laat ik het zitten. Het stoort mij niet in ieder geval. Gif gebruik ik niet in de tuin, ben er geen tegenstander van, maar als het niet hoeft, dan liever niet.
 5. Heb net de eerste komkommer opgegeten. Een kleine, ongeveer 10cm groot. De smaak valt goed mee, niet al te uitgesproken, daar hou ik van. De volgende komkommers zullen niet veel groter worden, verwacht ik. Maar die zal ik wel meten met fotobewijs.
 6. Heel veel stekjes van diverse planten. Heb veel oud zaadgoed gezaaid (extra dik ivm de kiemkracht die dan minder is), maar als alles opkomt is dat natuurlijk wel wat lastig. Dus ik had veel te veel boerenkool, basilicum, ui en nieuw-zeelandse spinazie voor in mijn tuin. Dus daar heb ik flink wat van weggegeven. Heel suf dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Normaal geef ik veel aan de buren, maar die tuinieren nu niet meer ivm hun leeftijd. Maar gelukkig heb ik genoeg andere moestuinierders in mijn kennissen- en vriendenkring hier.
 7. Flup

  Pompoen 2022

  Jemig, dat ziet al al goed uit Frans! Hier groeit het nog lang niet zo hard, mijn planten zijn veel kleiner (helaas) nog. En ja, zodra de pompoen nog groter wordt, trek ik alle planten eromheen uit. Die heb ik tot nu toe laten staan ivm de droogte. Dan is de bodem tenminste iets bedekt en verliest de bodem minder vocht.
 8. Dat ziet er mooi uit @Mai Pensato! Heb wel een vraag. Je kweekt op steenwol, maar wat doe je met de steenwol na het tomatenseizoen? Gooi je dat weg of hergebruik je dat op een of andere manier? Bij mij beginnen nu net de eerste 3 soorten wat af te rijpen (Gartenperle, Tigerella en Beymes Erntesegen).
 9. Wat veroorzaakt dit en wat kan ik eraan doen?
 10. Ik waardeer je kennis ook @weknow. Je weet duidelijk veel en bent niet te beroerd om dat hier te delen. Dat is alleen maar goed. En ja, je bent soms direct, dat heb ik ook weleens gemerkt op mijn reacties. Maar aan de andere kant heb ik liever dat directe, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Ik vond je post niet arrogant of wat dan ook, wel duidelijk en direct. Dus ga daarmee gewoon door, zou ik zeggen.
 11. Blauwschokkers hebben eenzelfde groeiseizoen als peulen, dus die kun je wel weghalen nu. In Duitsland worden ze ook als peulen gezien door veel mensen. Oogstbaar tot en met augustus vind ik wel heel optimistisch. Het zal best kunnen dat je dan nog een een enkele kapucijner kunt oogsten, maar meer ook niet. Bij mij gaan ze eruit zodra de planten minder worden. Al redelijk snel, tenzij je natuurlijk zaadgoed wilt winnen.
 12. Brandnetelgier kun je ook prima als bemesting gebruiken, kan nooit kwaad om dat bij de hand te hebben. Zelf maken is makkelijk, alleen ruikt het goedje niet bepaald fris.
 13. Heb de olifantenknoflook ook geoogst. Op 1 mooie bol met tenen na, heb ik allemaal solo's geoogst. Heb een paar broedbollen weer direct ergens anders gepoot. En ga er nog een paar elders poten. Heb nog genoeg broedbollen over, dus mocht er iemand nog broedbollen willen hebben van de olifantenknoflook, stuur maar een pb. Dan verstuur ik ze wel. Ik zal ze wel in een pakket versturen, want tegenwoordig moet zaadgoed als pakketpost verstuurd worden. Dus meerdere pakketjes wordt gewoon te duur. Bij geen reactie gaan ze in de biozadendoos, maar dan zijn de broedbollen een stuk meer uitgedroogd en is blijkbaar de kans op kiemen kleiner.
 14. De bladeren krullen, om zo de verdamping te minimaliseren. Al lees ik op Duitse fora ook dat het door overbemesting kan komen. Maar met de zonnige en warme dagen, lijkt mij de eerste reden logischer. Doen mijn tomaten hier ook. Heb gisteren ook wat tomaten geoogst, net niet helemaal toprijp, maar ze waren gescheurd. Tigerella en (vooral) Beymes Erntesegen en natuurlijk (zonder scheuren) Gartenperle. Lekker!
 15. Mooie tuin en welkom. Zit er in die oude (spoor)bielzen geen teer?
 16. Vers pastinaakzaad is 2 jaar te gebruiken. Ik zaai het 2e jaar ook heel dik, want dan komt er al minder op. Gekocht zaad is meestal niet vers.
 17. Bij mijn weten niet (wat ik om mij heen zie), maar ik ben niet echt de fruitexpert hier. Dat kunnen anderen beter beantwoorden.
 18. Ik denk dat als ik hier kenaf plant, dat de buurt meer dan nieuwsgierig wordt. De bladeren lijken net wietbladeren. Op zich wel mooi op de stengels als bonenstaken te gebruiken. Ben benieuwd hoe de groei bij jou gaat. Zelf doe ik vandaag niks, veel te heet! Hopelijk morgen wat koeler, dan kan ik eindelijk weer bieten en venkel zaaien.
 19. Sonja groeit en heeft bloemen.
 20. @Mai Pensato Ben jij niet bang voor phytophthora? Mijn tomaten (buiten als in de kas) zijn behoorlijk kaal en jouw tomaten zitten vol blad. het enige jaar dat ik phythophthora had, was het jaar dat ik de tomaten niet zo kaal had geplukt. Vandaar, mijn vraag.
 21. Flup

  Pompoen 2022

  Mijn pompoenen willen niet echt groeien in vergelijking met vorige jaren. Heb oude mest ingegraven, maar toch. De schapenwol (waarvan ik dit jaar niet zoveel heb kunnen krijgen), maakt echt wel een groot verschil uit. Om uitdroging van de grond te voorkomen, laat ik nu het onkruid staan, anders is het helemaal een sahara bij mij.
 22. Ik lees op de Duitstalige fora ook veel dat men tomaten 2 stammig of meerstammig laat opgroeien. Voor de hogere opbrengst. Dat ga ik volgend jaar proberen. want ik heb over mijn tuin verspreid dan wel 15 tomatenplanten staan, maar om nu te zeggen dat zoveel planten een mega oogst opleveren, nee. En dat heb ik elk jaar zo, zo'n beperkte oogst. Is niet erg, maar als je eens wat wilt inmaken, dan is meer oogst handiger.
 23. Water gegeven en een stuk border vrijmaken voor de vervolgteelt. Daar stonden hele mooie reuzenklaprozen, maar die zijn uitgebloeid en ik heb er nog genoeg in de tuin staan. Voor zaadwinning moesten die niet blijven staan. Het was een goede schuilplaats voor de slakken en nu niet meer. Ook een pluspunt.
 24. In mijn tuin heb ik (geen idee hoe ik eraan kom) een grassoort die helaas zeer goed droogtebestendig is. Op arme zandbodem. De wortels zijn nog erger dan die van kweekgras. Hoe deze soort heet, geen idee, ik zal binnenkort eens een foto ervan maken.
×
×
 • Create New...