Jump to content

Flup

Members
 • Content Count

  2,155
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Duitsland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @tielse flipje, je kan de doos naar Arja sturen. SuusP is nog steeds niet online geweest en om daarop te wachten heeft ook geen zin nu.
 2. Lekker eekhoorntjesbrood uit de natuur met pasta. Hier in Duitsland kun je prima wildplukken en ik ga bijna dagelijks wel op pad. Zo lekker, daar kan geen champignon uit de winkel tegenop! Er groeit genoeg, al is het seizoen wat laat op gang gekomen.
 3. @tielse flipje ik zie dat SuusP voor het laatst op 28 augustus dit forum heeft bezocht. Mocht zij voor a.s. maandag (26-10) niet reageren, dan kun je de doos naar de volgende van de lijst sturen. SuusP verplaats ik dan, zodat ze later alsnog aan de beurt komt.
 4. @SuusP Je bent de volgende ontvanger van de zadendoos. Mocht het nu niet uitkomen is het ook geen probleem, maar laat het even weten dan. Later in de rij kan dan ook, net wat jou het beste uitkomt.
 5. Ja hoor, wat mij betreft ben je van harte welkom om ook mee te doen. Ik zet je op de lijst.
 6. @acpronk Die pronkboon ken ik niet. Ik ben vooral van de sperciebonen, tuinbonen en ook sperciebonen. Droogbonen probeer ik komend jaar voor het eerst. Voor de zaadwinning vooral en omdat ze niet zo snel kruisen met sperciebonen. Had zelf de stokboon spercieboon "Spatzeneier" in de doos gedaan. Die smaken goed (niet uitgesproken), zonder draad, maar zijn niet zo lang en recht als de standaard spercieboonsoorten. Als je deze als spercieboon eet, dan moet je ze natuurlijk vroeger plukken en zijn ze niet zo fel gemarmerd en dik als op de eerste foto, maar ook als droogboon kun je deze boon bewaren en eten.
 7. Dat kan ik zeker wel doen als de doos weer terug is, is geen probleem. Goed idee ook. En voor de volgende ronde zal die ook weer aangevuld worden door mij met weer andere soorten. En natuurlijk uitgesorteerd, als er zaden niet meer goed zijn (schimmel bv, al heb ik dat nog nooit meegemaakt). Bij de nieuwe ronde volgend najaar, zorg ik zeker wel voor een mooie aanvulling. Het moet voor iedere deelnemer wel interessant zijn. Wat ook nog kan, mocht daar behoefte aan zijn, is dat er nog een tweede ronde komt eind januari bv. Dan heb ik ook weer extra zaden bij de zaadgoedvereniging opgehaald en kan er nog meer bij, naast wat ik onlangs nog aan zaden heb gewonnen. Of ik stuur naar wens zaden op, dat is ook geen probleem. Ik denk dat het bij de specialos wel meevalt, met het eruitvissen. Iedereen heeft daar een ander idee bij. Dat zie je bijvoorbeeld bij de pepers. Ik heb er daar heel weinig van in de doos gestopt, aangezien ik niet echt een peperkweker ben. Daar zal ik ook weinig tot niets van uithalen. Tomaten ook niet echt, heb daar al genoeg van. Geef mij maar weer bijzondere bonensoorten! Terwijl anderen weer liever tomaten en pepers zoeken of bloemen. Hoe afwisselender de inhoud, hoe meer er voor ieder wat wils tussen zit.
 8. @MoonsparkleEen goed paddenstoelenboek is bijvoorbeeld "De grote paddenstoelengids voor onderweg" van Ewald Gerhard. Heb ik vaak bij mij als ik op pad ga. En kom ik er niet uit, dan liggen thuis nog een paar echte paddenstoelenbijbels, maar die zijn niet handig om zo even mee te nemen. Paddenstoelenapps zijn over het algemeen zeer onnauwkeurig, in tegenstelling tot goede plantenapps.
 9. Zonder foto zou ik het niet weten. Je kan de peperplant overwinteren, maar ik zou dan wel de plant afspoelen (eerst alle witte vlokken erafspoelen) en in een nieuwe pot met nieuwe potgrond planten. Bovenop de potgrond nog een laag (0,5 cm tot 1 cm) fijn zand, dan kan de varenrouwvlieg niet meer bij de wortels komen om eitjes te leggen en verdwijnen die vliegen vanzelf, als je geen andere planten hebt. Mocht de plant er nu te verzwakt uitzien, dan zou ik zelf de plant wegdoen en in februari uit peperzaad een nieuwe plant op laten groeien. Voor foto's heb je geen url-link nodig, die kun je gewoon uit je bestanden in de tekst plaatsen.
 10. Tuurlijk Nasuada, leuk! Zal je aan de lijst toevoegen, jij komt dan na RoosDeTuinier.
 11. Wat een mooie knollen hebben jullie! Ik heb 2 planten en heb de beste geoogst. Allemaal wat lange, verdikte wortels, maar geen grote knollen. Een beetje jammer, misschien had ik eerder moeten beginnen met het planten. Nu eens kijken hoe het smaakt en als het de moeite waard is, dan probeer ik het volgend jaar opnieuw.
 12. Knoflook gepoot en veel planten van de buren gekregen en geplant.
 13. Meloen is hier mislukt, die is helemaal ten ondergegaan in het pompoengeweld (slechts 2 planten). Heb 0 meloenen geoogst en een van de twee planten heeft het gewoon voortijdig opgegeven.
 14. Flup

  Moestuin in 't Gooi

  Welkom! Aparte groente- en fruitsoorten kweken is leuk, maar ook onder de "standaard" groentesoorten zijn meer dan voldoende soorten te vinden die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld paarse spruiten of boerenkool, maar ook bijzondere bonensoorten. En dan heb ik het nog niet eens over tomaten of pepers! Zoveel keus en zoveel lekkerder dan uit de winkel. Succes met jullie moestuin.
 15. Jammer fre3ke, hopelijk volgend jaar beter.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...