Jump to content

Flup

Members
 • Posts

  2,635
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Duitsland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Duitse toetsenbordproblemen, daar weet ik alles van! Ik heb de moed opgegeven en koop die ook niet meer.
 2. Nog een tip. Je hoeft de potten niet ondersteboven te zetten na het inmaken (bij wecken ook niet). De schroefdoppen van nu zijn anders dan de schroefdoppen van jaren geleden. Door het nu op de kop te zetten, tast het de deksels aan en ook hetgeen je hebt ingemaakt. Als je echt gaat wecken, dan zul je pompoen 2 uur op 100 graden moeten wecken. Pompoen is vrij dik qua structuur en dan duurt het lang voordat het goed doorgekookt is. Pompoen inmaken, wat jij hebt gedaan, kan ook. Maar daar heb ik nog geen ervaringen mee. Mocht je op Facebook zitten, dan is er een hele leuke weckgroep genaamd "Wecken is Hip". Daar vind je alle informatie in de bestanden en mocht je er niet uitkomen, dan stel je gewoon je vragen. Zit heel veel kennis!
 3. Nee, niet hetzelfde. Het wordt wel een borlotti type genoemd, maar onder borlottibonen vallen heel veel verschillende soorten bonen. Van stambonen tot en met stokbonen. De borlottibonen die ook jaren terug heb geteeld zagen er anders uit, ook aan de plant al. Spatzeneier is een oude bonensoort die nu niet veel meer geteelt wordt.
 4. Die babyknoflookjes uit bloemknoppen strooi ik altijd in de tuin uit. En dat doet het best aardig. Welk soort wat is, weet ik natuurlijk niet van die babies, maar dat maakt niet uit. Zelf heb ik tot nu toe alleen olifantenknoflook in huis (eigen oogst) om straks in oktober te poten. Moet nog wat andere soorten bestellen, maar dat komt deze week nog. Heb nog helemaal geen plaats in de moestuin, alles staat nog vol met bloemen en groente. Zelfs de tomatenkas staat nog vol met tomaten. Dus voorlopig kan ik ook nog niks poten.
 5. Of alle soorten goed narijpen, geen idee. Op de foto is toch de Rode Gentenaar / Vif d'Etampes rouge te zien? Zelf heb ik ooit de gele geteelt en die rijpen niet na. Bij mij tenminste. Vond het ook geen lekkere soort, dus ik heb die allemaal weggegeven. Hoop dat ze bij jou wel narijpen, want dat komt de smaak behoorlijk ten goede.
 6. Had 2 jaar geleden een stek van de I258 gekocht. Die is niet aangeslagen, dus de plant heb ik niet. Is ook een lastige vijg om te stekken. De Black Madeira heb ik niet, maar daar kun je in de Duitstalige vijgenfacebookgroep makkelijk aan komen. De I258 heb ik ook via die groep gekocht van een andere vijgenliefhebber. Helaas is de kwaliteit van de stekken wel heel wisselend en verzenden doet hij heeeeeeeel laat, maar hij levert wel.
 7. Bij mij ook. Heb de zaden gekocht bij een biozadenbedrijf (Dreschflegel) en afgelopen jaar gezaaid. Als je ze plukt om te eten of te verwerken, dan zien de bonen er zo uit. Pas als ze echt afrijpen (voor de zaadwinning), kleuren ze heel intensief. Deze foto is vorig jaar semtember gemaakt, bij het afrijpen voor de zaadwinning: Maar in augustus zagen de bonen er nog gemiddeld zo uit: Sommige met meer kleur dan anderen. Zelf oogst ik ze voor gebruik vrij jong, dan hebben ze nog nauwelijks kleur. De kleur verdwijnt tijdens het koken.
 8. Hier komen van allerlei soorten in, ook bekende groentensoorten die niet zo interessant zijn voor de ervaren tuinierder, maar ook apartere zaden. Bio en niet bio. Voor elk wat wils in principe.
 9. Nee, is normaal. Sommige zijn meer gemarmerd / getekend dan andere. Als je ze afrijpt voor zaadwinning zul je zien dat ook de groene bonen gemarmerd raken. Jouw bonen zijn gezonde bonen die je prima kunt eten en geen lichtgebrek hebben. Edit: Kruisbestuiving is niet aan de orde, dat jaar had ik alleen die bonen gezaaid en ook de buren hadden geen andere bonen in de tuin (die hadden helemaal geen bonen).
 10. Nee, de vijg groeit op nieuw hout en is een zogenaamde "herfstvijg". Breba's (voorjaarsvijgen) groeien op oud hout. Deze vijgaanzet zal niet meer afrijpen tot een eetbare vijg, sorry.
 11. Ik heb een mega goed pompoenjaar, heb niks te klagen van mijn paar planten. Zal morgen de Musquee de Provence oogsten, de plant is op en aan het afsterven. De pompoenen zijn nog groen, maar rijpen binnen prima uit tot hele smaakvolle en lang bewaarbare pompoenen. Pompoenen zijn ook leuk om te kweken, vind ik. Niet dat ik zoveel pompoenen eet, heel veel geef ik ook weg. Genieten anderen ook van mijn pompoenen.
 12. Ohja, die mesthoop gebruiken voor op het karton en daar in het vroege voorjaar desnoods nog een berg mest opgooien. En dan pompoenen en courgettes erop planten. Die houden wel van hele voedingrijke bodem.
 13. Beter mee verlegen dan om verlegen. Mooie oogst ook! Heb zelf net de rijpe pompoenen van de hokkaido geoogst. Was ik nog niet van plan, maar veel stelen begonnen te rotten. Heb nu 12 pompoenen geoogst en er zitten er nog minstens 6 aan die plant. Minstens, omdat ik niet alles kan zien tussen de struiken en op het stuk van de buren. Die moeten nog verder afrijpen. De Musquee de Provence moeten nog even verder rijpen, de stelen zijn nog groen. Wat ik daar zo van kon zien, heb ik er minstens 5 aan de plant. Pompoenen zijn leuk! En vreselijk lekker als je de goede soorten hebt.
 14. Flup

  Welke boon is dit?

  Paarse bonen met rode bloemen? Is lastig te raden, kan ook een kruising zijn. Bonen kruisen onderling makkelijk, vandaar. Paarse bonen worden weer groen bij het koken, ik zou ze gewoon opeten met de andere bonen.
 15. Over een paar jaar, als er een mooie mix tussen wat hoger gegroeide vaste planten een eenjarige planten staat, ziet het er helemaal mooi uit. Wordt alleen maar beter!
×
×
 • Create New...