Jump to content

Flup

Members
 • Posts

  3,056
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Duitsland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kweeperen wil ik ook nog wel hebben. Wordt ook tijd voor een kweeperenboom in de tuin. Maar ja, heb nu al chronisch plaatsgebrek. Voor wat betreft de walnoten, het is ook wel een extreem goed walnotenjaar. Ondanks de grote vogelvraat (spechten!) heb ik van onze boom heel wat kilo's walnoten.
 2. @Adrielle is de zadendoos inmiddels al op de post (met track & tracecode) naar de volgende? @MSDG komt goed, ik zet je op de lijst.
 3. Gefeliciteerd beide winnaars. En natuurlijk ook een grote dank aan de organisatie. Was weer een erg leuke wedstrijd. Ben benieuwd wat de teeltwedstrijd volgend jaar gaat worden. Nu al zin in!
 4. Ohja, dat is een reuzenbovist. Deze begint al sporen te vormen, want de binnenkant is niet meer helwit. Dat verklaart denk ik ook de aparte geur.
 5. De doos is op reis naar de eerste deelnemer; Adrielle. Gisteren met Track & Trace op de post gedaan. De code geef ik zo in een pb door aan Adrielle. @Adrielle laat je in dit topic even weten als de doos bij jou is aangekomen en wanneer die weer naar de volgende op de post gaat?
 6. De doos gaat komende week op de post! Wie nog mee wil doen, moet snel zijn. Wat ik onder andere heb toegevoegd zijn: - verschillende tomatensoorten - vijgenstekken van de vijg "Grisette" die ik op een betrouwbaar adres heb gekocht. Heb er zelf nog geen vruchten van kunnen oogsten (maakt breba's), staat bij mij al een paar jaar in een cementkuip. - broedbollen olifantenknoflook. Lastige kiemers! De meeste kans op succes heb je als je de schil erafhaalt en dan pas in de grond poot. - Friese Woudboon; stamboon, oude soort, goede opbrengst, maar wel met draad. En daar hou ik niet zo van. - Bloemenzaden - Vanillebasilicum "Blue Spice" Heel veel plezier allemaal!
 7. De foto is wel superslecht! Overbelicht en je ziet geen details. Het beste is om de paddenstoel voorzichtig uit de grond te halen en dan foto's van de paddenstoel in zijn geheel te posten. Dan zien wij ook of de paddenstoel een steel heeft en hoe de lamellen eruit zien. Overigens denk(!) ik dat het om een bovist gaat in jouw foto. Dus een paddenstoel zonder steel en lamellen of buisjes. Het zou zomaar de reuzenbovist kunnen zijn. Maar dat is een vermoeden op basis van een zeer onduidelijke foto. Garantie tot de deur dus.
 8. Rusten en niks aan doen, normaal herstellen komkommerplanten wel, al moet ik zeggen dat ik hier twijfel of het zich wel herstelt. Maar..... Het komkommerseizoen is overigens voorbij, ik zou de hele plant op de composthoop gooien en er wat anders zaaien.
 9. Koolsoorten kruisen erg makkelijk, maar het zou zeker kunnen. Zelf vind ik het zaden winnen van koolsoorten erg lastig, bij mij mislukt het ook vaak.
 10. De vraag is natuurlijk welke bestrijdingsmiddelen hij/zij heeft gebruikt? Zonder dat te weten, kun je hier geen zinnig antwoord op geven. En ja, er bestaan ook biologische bestrijdingsmiddelen die net zo (en zelfs meer nog) schadelijk zijn dan reguliere bestrijdingsmiddelen. Ook reguliere bestrijdingsmiddelen zijn in de loop van de jaren minder schadelijk geworden. Wat nu als RoundUp verkocht wordt, bevat geen glyphosaat meer om maar iets te noemen. Al zien de meeste mensen dat verschil niet. Kortom, zonder te weten wat de vorige eigenaar heeft gebruikt (als hij/zij al bestrijdingsmiddelen heeft gebruikt, want dat weet je dus niet zeker), kun je niks zeggen. Zelf zou ik mij niet druk maken over bestrijdingsmiddelen die een paar jaar geleden zijn gebruikt, behalve als de beste persoon verboden bestrijdingsmiddelen heet gebruikt. Verboden in de zin van bestrijdingsmiddelen die decennia geleden wel waren toegestaan. Maar daar ga ik niet van uit. Overigens, groente en fruit uit de supermarkt bevat doorgaans meer bestrijdingsmiddelrestanten dan dat wat je nu gaat telen op de grond. Zeker als de producten uit verre landen komen en dat komt veruit het overgrote deel inmiddels. Van de verse producten is dat makkelijk te zien, maar van bv ingeblikte zaken niet. Denk alleen tomaten uit blik die bijna allemaal uit China komen, hoe Italiaans de verpakking er ook uit ziet.
 11. Heb jaren geleden ook Lemon Drop uit de zadenbox gehaald en gekweekt. De pepers waren allemaal knalgeel. Ik ben bang dat het een ongewilde kruising is.
 12. Die gekleurde wel, denk ik. Maar dat hangt ook van het weer af. Bij mij zien de vijgen er ook zo uit, maar ik zie het wat somber in. Vannacht was het al 0 graden en vanaf donderdag wordt het overdag flink koeler.
 13. De meeste doornloze bramen zijn ook niet zo smakelijk, ik hoop dat jouw braam een uitzondering is, zodra er vruchten aan komen. En verder wat Erny zegt natuurlijk.
 14. In dit topic kun je je aanmelden voor de biozadendoos. Deze zal na het moestuinseizoen (eind september) verstuurd worden, zodat iedere deelnemer op tijd mooie, biologisch geteelde zaden kan ruilen en zaaien voor het seizoen 2023. Enkele regels zijn er wel, namelijk: Alleen actieve moestuinforummers kunnen deelnemen, dat wil zeggen minstens 6 maanden lid en actief posten (100+ posts)! Of je een beginnende tuinder of ervaren rot bent, maakt niet uit. De zaden die je ruilt moeten biologisch geteeld zijn en een soortnaam hebben. Dus niet "tomatenzaden uit 2021", maar tomaat "Black Krim" 2021. Gekochte zaden kunnen ook, maar wel biologisch geteelde zaden. De bedoeling is dat de zadendoos gevarieerd blijft, zodat die voor iedere moestuinier aantrekkelijk is. Vermeld op het zadenzakje niet alleen het soort en het oogstjaar of tht bij gekochte zaden, maar ook je forumnaam. De zaden mogen niet ouder zijn dan 2018. Natuurlijk zijn er groentenzaden die langer kiemkrachtig zijn (tomaten), maar heel veel groentenzaden zijn niet zo lang kiemkrachtig. Denk bijvoorbeeld aan venkel. Oudere zaden moeten getest zijn op kiemkracht. Er zitten heel veel mooie zaden in de doos, maar ruil 1 op 1. Zodat de volgende deelnemers ook nog voldoende mooie zaden kunnen ruilen. Meer terugdoen in de doos kan natuurlijk altijd, daar heeft niemand bezwaar tegen. Verzenden van de doos moet met TRack& Trace! Laat in het topic ook weten wanneer je de doos hebt verzonden en wanneer de doos is aangekomen. Dan weet iedereen wanneer de doos zijn / haar kant op komt. De zadendoos wordt verstuurd op volgorde van de lijst (die nog komt) en de ontvanger van de zadendoos neemt contact met de volgende op de lijst op voor het adres. Mocht er behoefte aan zijn om de doos persoonlijk bij een andere deelnemer langs te brengen, dan kan ik daar met de volgorde van de deelnemers ook rekening mee proberen te houden. Niet dat ik weet waar iedereen woont, maar dan kun je eventueel een regio aangeven waar je woont. In de zadendoos zitten groente-, kruiden-, fruit- en bloemenzaden. Die kunnen geruild worden, de nadruk ligt op zaden voor in de moestuin. Wat er nu in de doos zit, staat vermeld in het vorige topic van de zadendoos (in dit forumonderdeel). Ik ben nog lang niet klaar met oogsten en zaadwinning, er komt dus nog veel bij. Mocht er behoefte aan zijn, dan kan ik ook wat vijgenstekhout meesturen. al is dat eigenlijk alleen voor de eerste 2 personen op de lijst handig, aangezien stekhout niet te lang ingepakt kan blijven. Mochten er nog vragen zijn, dan lees ik die graag! Deelnemers ronde 2022 / 2023: 1. Adrielle 2. Liekie (regio Eindhoven) 3. Mellie 4. mdubbelm 5. Goudsbloempje 6. Arja 7. StanW 8. Loes 9. acpronk 10. Sin Fronteras 11. tielse flipje 12. Marinke 13. MSDG 14. Flup Eind september gaat de ronde beginnen, dan gaat de doos op de post.
 15. Jee, ook bij jullie heeft de droogte er flink ingehakt! Ook hier is het gortdroog, al heeft het vannacht eindelijk weer geregend en meer regen is in zicht. Veel oogst heb ik opgegeven, alleen het hoognodige krijgt water. Voor het komende jaar zal ik veel meer gaan mulchen, zodat de grond minder snel uitdroogt, en ook veel meer schaduwplekken gaan maken. Ben daar nu al mee bezig! Hopelijk is er bij jullie nu ook wat neerslag gevallen en komt er snel nog meer bij.
×
×
 • Create New...