Jump to content

kaela

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland
 1. Dat is wel een idee. Dank je!
 2. Ik ben nogal enthousiast geweest met de lenteuien. Ze staan nu nog in de grond, maar straks heb ik er ongeveer 30 tegelijk. Hoe kan ik die zo lang mogelijk goed houden?
 3. De grootste was zo (ik schat in 8 cm in doorsnede), de andere twee nog een keer zo klein. En ook die kleinste is nu in bloei. Ik kan natuurlijk van de volgende plantjes wel al oogsten als ze nog klein zijn. We gaan niet meer op vakantie, dus dan kan ik het beter inschatten. Ik denk dat ik ook wel iets te optimistisch ben geweest met mijn broccoli, spruitjes en bloemkool in potten. Ik had ook geen idee hoe groot ze worden, dus ik heb het wat onderschat. Ik kan nog wel wat van de grotere potten halen, die links en rechts naast de picknicktafel staan. Dat is ook hoog genoeg ivm de hond.
 4. kaela

  voorstellen

  Ik zal me even netjes voorstellen. Ik ben Karin en woon in Friesland. Sinds dit jaar ben ik begonnen met het kweken van wat groente. We hebben een tuin van 2,5 bij 3 meter en op dat oppervlakte heb ik een voliere voor mijn papegaaien, een grasveldje voor de hond, een zitje voor ons en een groentetuin gepropt. De groentetuin heb ik in potten die op een halve picknicktafel staan. Zo staat het van de grond, zodat de hond er niet van kan snoepen of erger nog, stiekem overheen kan plassen! Op een tomatenplantje vorig jaar na, heb ik totaal geen ervaring en ben zonder enige hinder van kennis begonnen. Ik heb nu staan: broccoli, spruitjes, bloemkool, lenteui, tomaat, parijse worteltjes en een kruidentorentje. We hebben al sla gegeten, die is nu op. En als er straks weer bakken vrij gaan komen, wil ik veldsla gaan zaaien. Op de bloeiende broccoli na, lijkt alles het heel goed te doen. We hebben al veel tomaatjes in de planten en alles groeit heel goed. Ik ga een poging doen voor een foto. Deze is van 2 weken terug:
 5. De broccoli stond in een ronde pot van 40 cm. Ik had er 1 alleen en in de andere pot 2. Dat leek me veel te klein, maar het groeide en zag er helemaal prima uit, dus dacht kijk gewoon hoe het gaat. Mijn nieuwe broccoli staat in een vierkante bak van 60 bij 60 en dan per twee. Maar die zijn nu nog kleiner en ik zou ze nog uit kunnen potten dat er 1 per pot staat. Water geven doe ik elke dag, tenzij het flink regent. De aarde is eigenlijk altijd vochtig, slechts heel af en toe was het droog tegen de tijd dat ik water ging geven. Bij heel warm weer gaf ik twee keer per dag wat water. De bloeiende broccoli is overigens inderdaad heel mooi. Nog nooit eerder gezien!
 6. Ik ben nieuw op het forum en val gelijk met de deur in huis met een probleem. Is er een voorstelhoekje waar ik mij netjes voor kan stellen? Anders hier maar even heel kort: Ik ben Karin, woon in Friesland en ben in ons piepkleine tuintje dit jaar voor het eerst met groente kweken begonnen. Onze tuin is 2,5 bij 13 meter en op dat oppervlakte heb ik een voliere voor mijn papegaaien, een grasveldje voor onze hond, een zitje voor ons en dus de moestuin gepropt. De moestuin doe ik in potten en bakken, die ik op een halve picknicktafel heb staan, op de zonnigste plek van de tuin. Op deze manier kan de hond er niet stiekem van snoepen of nog erger, overheen plassen! Ik ben niet gehinderd door enige kennis aan de slag gegaan. Ik heb tomaatjes, lenteui, parijse worteltjes, aardbeien, bloemkool, spruitjes en broccoli. We hebben ook al sla gehad, die is nu op. Ik kweek alleen wat we zelf graag lusten en wat niet al te idioot groot wordt. Nu het probleem. Vorige week zijn we een weekje op vakantie geweest. Voor vertrek waren mijn 3 broccoli's hartstikke mooi. Ze zagen eruit zoals je ze in de supermarkt koopt, alleen dan een kwart tot de helft van het formaat. Ik had dus goede hoop dat we na het weekje weg de grootste konden gaan opeten. Helaas zijn ze alle drie gaan bloeien. Ook de kleinste, die echt nog maar 1/3 van het formaat van een supermarkt broccoli had. Ze stonden in een pot met alleen potgrond. Ik heb ze in maart gezaaid en het enige wat ik er verder mee gedaan heb is een week of 3 geleden een klein beetje koeiemest in de pot gedaan. Daarvan gingen de bladeren verbranden, dus ik was al tot de conclusie gekomen dat dat niet een slimme actie was. Ik heb nu nog een paar plantjes staan die ik eind april heb gezaaid. Ik hoor dus graag wat ik beter kan doen, zodat we die broccoli's wel op kunnen smullen! Alvast bedankt!
×
×
 • Create New...