Jump to content

lgevers

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lgevers

 1. Hoi. Ja dat heb ik al 3x gedaan in 2 dagen tijd. Nu zitten er alweer op. Ook de eitjes eraf gehaald, zover ik zo kon vinden dan uiteraard. 2x per dag word er veel om elke keer te doen. Heb ik gewoon geen tijd voor.
 2. Hoi. Ik kwam na een midweek weg, weer thuis, en mijn bloemkool en broccoli planten zaten onder de rupsen. Dit heb ik in het voorjaar ook gehad bij mijn bloemkool. Maar heb ze gewoon handmatig verwijderd en toen was het goed. Nu heb ik dit al 2x gedaan, maar ze zijn voor de 3e keer terug, terwijl ik ze vanmorgen nog verwijderd heb. Iemand tips, het liefst gebruik ik geen onnatuurlijk middelen. Ik kan bijna niks vinden, om ze natuurlijk te verwijderen. alvast bedankt.
 3. ja klopt. Maar allebei de potten kregen evenveel water en hadden evenveel gaten enz. Maja kan natuurlijk toch nog wel. Ik ga er zeker van genieten. Liggen nu te drogen. Ben benieuwd hoe ze smaken.
 4. Geen idee. Als het een ziekte is moeten er toch veel aardappels het hebben?
 5. Hoi. Vandaag mijn aardappelen geoogst. Dit was de 1e keer voor mij. Ben tevreden. Ik had 2 potten staan waar ik in allebei 3 aardappelen had gepland. Ik vind het resultaat Nog niet zo slecht. Ik de linker pot zaten wel een aantal rotten, in de rechter helemaal niet. Weet iemand hoe dit kan? Groetjes linda
 6. Ja mijn bloemkool is klaar. Maar nu zit het blad er tussen doe gegroeid en onderkant zit een gat in. Kan dit kwaad?
 7. Bedankt. had ik inderdaad al ergens gelezen:)
 8. ik kon er niet ik kijken, zaten redelijk goed om elkaar heen gekruld, en durfde ze niet los te maken. Maar heb mijn vinger er proberen tussen te duwen, en volgens mij komt er iets aan Ik voelde een hard geribbeld bolletje van zoon 3 cm ongeveer.
 9. ik kan geen foto maken, Het gedeelte waar de bloemkool moet kopen zit helemaal dicht gerold met bladeren. Ik weet niet of het herfsreuzen zijn. op de verpakking staat alleen bloemkool. En er staat erbij 150-210 dagen.
 10. Hoi. Ik heb eind april bloemkool gezaaid. Nu zijn de bladeren mega groot maar er is Nog geen kool te zien. Is dit normaal? Bedankt alvast
 11. die had ik inderdaad ook al gevonden Maar ik ben van als ik iets in mijn kop heb, moet ik het meteen halen, en dan moet ik erop wachten
 12. ik wil hem zelf maken (altands mijn vriend En wil hem wel hoger (vooral achter) maken en Langer (ongeveer 2 meter breed), dit was het idee, met een dak wat open kan. Het idee is om hem te plaatsen waar nu mijn moestuin is, en dat ik hem in de zomer eraf kan halen. Dus wil graag we een verplaatsbare. Ik heb niet heel veel plaats om een kweekkas neer te zetten. maar wil in de winter toch graag groente kweken. Wat is dan je tip, Wat voor materiaal kan ik er het beste voor gebruiken? Ik had ook aan een muurkas te denken, deze plaats ik dan tegen de muur, waar nu mijn aardappels in potten zitten. Maar ook deze muur is niet groot, ongeveer 2m bij 2m.
 13. oke, bedankt. Bij mij komt hij aan de zuidkant te staan in een hoek van 2 muren.
 14. oke, bedankt voor jullie antwoord. Nu nog winkel vinden waar ik nog zaden kan kopen. Ik zat te denken aan een simpele kas, zoals foto. Is dit een goede?
 15. Hallo. Ik ben vrij nieuw hier, en ben dit jaar begonnen aan een moestuin (gewoon kleintje in volle grond). Nu zat ik te denken, ik kan in de Winter ook groenten enz. kweken in een kleine kas. Maar wat voor groente? Het gaat om kleine kas, heb er nog geen gekocht hoor. Wat jij jullie tips, en wat voor groente enz. kan ik hierin kweken? Groetjes Linda
 16. Hallo. Het weekend dacht ik nog. Oo Ik kan mijn boontjes komend weekend oogsten. Nu zijn ze in 3 dagen tijd hard gegroeid. En heb Ik ze vandaag geoogst. Maar nu zag ik dat de meeste bruine puntjes hebben. ( zie foto). Kan dit kwaad.?
 17. Hallo. Ik ben sinds dit jaar en moestuin. Het gaat super goed, nu heb ik alleen een vraag over spinazie. Ik vraag me af hoe dit eruit ziet als ze klaar zijn. Ik had verwacht dat het er ongeveer zoals sla uitzag, maar de mijne is een soort van plantje, ofzo kan dat? De blaadjes zijn ook nog helemaal niet zo groot, op een aantal na. Nu lees is overal iets over doorschieten? Hoe ziet doorschieten eruit? wie kan mij helpen. alvast bedankt! Groetjes

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...