Jump to content

Marcus

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  België- nabij Gent
 1. Ziet er niet goed uit voor mijn meloenen in de koude bak, veel te koud weer. Ik vermoed dat ik ze eind volgende maand op de composthoop zal mogen gooien.
 2. Waar kan je Bato-aardbeibakken kopen in België?
 3. Ik hou je op de hoogte. Het weer zal de komende tien dagen wat tegenvallen, zeker wat betreft temperatuur, het is vooral belangrijk dat de zon schijnt en in het westen van Vlaanderen zal dit bij dit convectief weertype wel meevallen. Weer is een hobby van mij, ben trouwens moderator van het Nederlands/Vlaams weerforum: www.weerwoord.be Ben ook wel geïnteresseerd in die Sweet Granite. @Enjoy: Hier kan je ze ook kopen: http://denieuwetuin.be/35-meloenen-buiten
 4. Charentais. Heb één plant in koude bak waarvan ik slechts één vrucht geoogst heb (slechte vruchtzetting vroeger op het seizoen) en er nu wel gezette vruchten zijn. Heb er ook één in de serre waar er vier vruchten aan 't groeien en rijpen zijn, wellicht allemaal oogstbaar deze maand.
 5. Bedankt voor het antwoord. Bijkomend vraagje, ik zie dat er zes vruchten gezet zijn, moet ik er een paar weg halen voor een betere groei?
 6. Meloenen staan uiteraard niet buien maar in de platte bak, overdekt met plastiek. Zelfs bij het frisse weer nu wordt het met zon gemakkelijk +25 °C en meer. Ze groeien in ieder geval goed, zijn nu al 5 cm groot. Gisteren er wel eentje afgeknipt want bleek een soort siamese tweeling te zijn, twee vruchtjes die aan elkaar gegroeid leken.
 7. Ik heb ook al een meloen geoogst maar daar gaat het hem niet om, mijn vraag is of de meloentjes die er nu nog zijn nog het rijpe stadium kunnen halen.
 8. IK heb meloenen in de koude bak staan, pas nu vormen ze vruchtjes die ongeveer 3 cm groot zijn. Mijn vraag is of deze nog tot gerijpte meloenen kunnen uitgroeien of is het al te laat in het seizoen?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...