Jump to content

Pedorie

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. fijne informatie, bedankt.
 2. Wat een reacties allemaal, leuk!! ik ga alles even rustig doorlezen en kijken hoe ik verder ga. Afgelopen weekend nog wezen kijken en er zit maar 1 top in de boom, die helaas niet helemaal recht loopt.
 3. Hey Marcel, Tja wat wil ik met de appelboom? Goede vraag. We kregen deze er gratis bij en hebben deze lekker laten staan en hij bleek helemaal vol te hangen met appels. De "boom" heeft inderdaad 2 toppen, er zit in het midden ineens een splitsing. Ik wil eigenlijk dat het een nettere, smallere boom word en als het kan iets grotere appels. Een tonkinstok lang de boom en daar e.e.a. aan vastbinden in misschien wel een goede optie.
 4. Mijn naam is Peter en sinds vorig jaar beheer ik samen met mijn schoonvader een moestuin van ca. 150 m2. Het was één grote blubber bende met heel veel afval en onkruid. Na diverse zaterdagen zwoegen werd het meer een moestuin. Het idee was om aan de voorkant goed te beginnen. Uiteindelijk hebben we besloten om bakken te maken. In januari was er een flinke storm en met een aantal omgewaaide schuttingen hebben we diverse bakken gemaakt. Via een brutale vraag aan een hovenier hebben we houtsnippers weten te regelen en zo mooie paden kunnen maken om schoon te kunnen werken. In het eerste jaar vrij is mijn schoonvader vrij enthousiast geweest met planten: 4x courgette en niet wetende dat er zoveel courgettes per plant komen ;-), 6 kalabassen en niet wetende dat er zoveel kalabassen aan 1 plant komen ;-), enz. In de tuin hebben diverse groentes en diverse bloemen / planten gestaan, nu staat er nog winterui (rood en wit), winterprei. En de paardenmest ligt alweer over diverse stukken van de moestuin. We hebben veel geleerd het afgelopen jaar en voor komend jaar gaan we het iets anders (gedosseerd) aanpakken, meer aardappels, meer bomen, minder courgettes ;-). Ik voeg wat foto's bij voor een impressie van afgelopen jaar.
 5. Wij hebben een moestuin overgenomen en daar stond al een appelboom in de moestuin. We hebben er niets aan gedaan en in de zomer hing deze (te) vol moet kleinere appels. De takken moesten ondersteund worden. Eigenlijk willen we deze snoeien om hem een betere vorm te geven en te kijken of er minder maar iets grotere appels aan de boom komen. Ik heb echter geen idee waar ik moet beginnen, wie kan er wat advies geven?
×
×
 • Create New...