Jump to content

ruthje43

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ruthje43

 1. Hoi Hoi, Ik heb hier helaas ook last van en bij mij is het in een aantal weken alleen maar erger geworden. Mijn sla is helaas niet meer te eten. Heb er ook nog steeds geen oplossingen voor gevonden. Succes, hoop dat je nog bruikbare tips krijgt, heb ik er ook nog iets aan.
 2. Het viel me een week geleden al op de voedingsstippen, zoals ik nu weet en nu komen de larve. Zie hier wel 6 a 8 in een blad en alle planten zitten onder de stipjes. Ik weet nu zeker dat het de mineervlieg is maar hoe ik er vanaf kom weet ik niet. Wie kan mij helpen, wand de lol gaat er zo wel af. Heb maar klein balkon, in de stad dus had dit niet verwacht. Ik heb knoflook en lavendel geprobeerd maar dat doet ze niets en tevens de dille voeden ze zich aan. Knijp er nu af en toe een paar dood, maar heb niet echt het idee dat dit iets uit maakt. Ik zet nu de deur naar buiten nauwelijks open wand binnen staan nog twee mooie tomaten planten en die wil ik dit echt besparen maar als het straks warmer word, is dat ook niet meer te doen. Wie heeft tips voor mij, alles is welkom
 3. ruthje43

  tomaatjes

  Wie weet, misschien houden tomaten wel van een mooi uitzicht. Ik woon in een flatje waar het binnen eigenlijk altijd veel te warm is en droge lucht, meesten planten vinden dit niets maar de tomaat lijkt het de ideale omgeving te vinden.
 4. ruthje43

  tomaatjes

  Yeee de eerst tomaatjes zijn gespot en zie al die bloemetjes. Alleen de zonnebloemen, broccoli en sla hebben rare vlekjes. Ik dacht aan mineervliegen of koolvliegjes maar het kan ook mijt zijn. Hoop dat het niet snel uitbreid.
 5. Bedankt voor je antwoord, aan mijt had ik nog niet gedacht. Hopelijk word het niet veel erger, even afwachten dus.
 6. Wat is dit voor iets, ziet er niet uit als beestjes maar tast wel in snel tempo mijn zonnebloem planten aan. Ik heb zelf iets over mineervlieg of witte vlieg gevonden. Wat denken jullie? En wat kan ik er tegen doen? O nee nu ook op broccoli en sla, help wie weet wat ik er tegen kan doen???
 7. ruthje43

  radijs

  Radijs moest meteen in definitieve pot/tasje gezaaid worden. 26 Maart hoera, de eerste kiemblaadjes. 2 April 11 April Het begint al heel wat te worden. 19 April 26 April, ik zie rode steeltjes, kom op jongens bollen jullie. 30 April, ik ga het erop wagen en er een oosten. Volgens mij goed gelukt, erg schattig en lekker. De ander mag nog even verder groeien 13 mei, deze is nog flink doorgegroeid. Ook weer smullen maar.
 8. ruthje43

  zo begon het

  De eerste ah plantjes die echt buiten moesten omdat ze binnen veel te lang en iel werden. Toen dus nog een lege kast, nooit verwacht dat hij nu al zo vol zou staan. De sla was een van de eerste die naar buiten mocht, natuurlijk wel beschermt in een bak wand het is dan pas 10 maart De rucola De cherrytomaten plantjes die het alle 5 overleeft hebben en nu zeker 60 cm hoog zijn en allemaal al bloemetjes hebben. Ik heb er al twee weggegeven, en één moet er nog naar mijn zus. Twee moet nog wel te doen zijn, denk ik. Alhoewel, als mijn aubergine en paprika ook zo groot worden, wordt het nog drukker.
 9. ruthje43

  overvol

  tomaten planten gaan erg hard, staan lekker in het zonnetje voor het raam, dit was 2 mei Nu is het helaas erg druk geworden in huis en op mijn mini balkonnetje Mijn doorgeschoten rucola, en enorme tomatenplant die ik aan het afharden ben Te veel op de grond om alles nog goed water te kunnen geven Een kast die al overvol staat.
×
×
 • Create New...