Jump to content

mike123

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ik zie dit regelmatig naar voren komen, maar wat doe je daarna met de aarde? Die kun je gewoon herbruiken? Hoe houdt je die grond in de emmer vruchtbaar? In normale grond zitten natuurlijk 1000 wormen en bacterien, in een emmer is het maar afhankelijk van wat je er in stopt lijkt me, niet?
  2. @Patrijs Klein beetje achter...grond, ik zit zelf in Bulgarije (maar spreek de taal niet 100%, vandaar dat ik een Nederlands forum opzoek ) Nu, ik ga daar wel zelf bakken voor maken, de grond van mijn huis laat het niet toe om in te kweken. Hele hele slechte stads grond. Wat betreft de stikstof voor de groei, daar heb je hier een overvloed van Worden bakken van L120xB60xH40cm Eigenlijk zou het beter zijn om minstens 3 van die bakken te hebben dan? 1 voor vroege, middelvroege en late... en dat ik ze dan ook elk jaar een bak door schuif ipv 3 bakken met 1 soort? Dan zit er 2 jaar tussen voor de zelfde aardappel in de zelfde bak gaat.
  3. @Patrijs Thnx voor dit! dat maakt een hoop duidelijk is dat dan dat je ze na die 100/120 dagen MOET oogsten ook, of kun je ze evt. nog wat langer laten zitten zodat ze misschien wat meer groeien? Of gaan ze dan juist rotten?
  4. Hi all, Ik ben nieuw in de wereld van eigen voedsel kweken en ik had het idee om maar eens een start te maken met aardappelen. Na wat eigenonderzoek kwam ik tot de ontdekking dat dit niet heel erg lastig zou zijn & ik heb er de ruimte voor - vandaar de keuze. Er is wel 1 ding waar ik tegen aanloop, oogst tijd. Ik wil de aardappel soort "arizona" kweken, die wordt in maart gepoot, met een middelvroege oogstijd. Maar wat is nu die middelvroege oogsttijd? Ik vind wel een aantal zaken over Augustus, maar dat lijkt me nogal laat als je al in Maart poot? Daarnaast, kan ik een kg of 25 het hele jaar in de kast laten liggen, zodat ik het jaar erop weer mooikes heb om te te poten? Het lijkt mij dat deze toch ook een keer gaan rotten dan?
×
×
  • Create New...