Jump to content

Yabba

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zeewolde
 1. Ja dat is zo deze persoon verkoopt het zelf, heb het zelf nog nooit gebruikt. Vroeg me alleen met dit mailtje wat ik kreeg wat er waar van is en wat niet.
 2. Heb een tijdje geleden een mailtje over roundup gehad, of het klopt weet ik niet. Op de melding over Round Up, willen wij u het volgende mededelen. De Roundup middelen voldoen aan alle wettelijke bepalingen, die continu worden getoetst door het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden). Verder wordt glyfosaat als onkruidmiddel geïnactiveerd als het in de grond komt; nadien wordt het ook afgebroken door de aanwezige micro-organismen. Daarom kan al één week na de behandeling opnieuw gezaaid of geplant worden. In Denemarken is er recent een studie geweest waarbij onkruidbestrijders in risicoklassen zijn ingedeeld. Roundup kwam in de laagste klasse (minste risico) uit. Ten aanzien van wetgeving over verbod/einde toelating hieronder ook nog de feiten op een rij: Feiten Roundup - Toelatingen lopen tot 2016 voor de Roundup RTU varianten en voor de Roundup concentraten, de Roundup Fast en de Roundup Gel tot 2022; - Einde toelating betekent niet dat het product verboden is; - Nieuwe toelatingen voor de RTU varianten en de concentraten zijn in behandeling; - Roundup is niet slecht voor bijen. Roundup werkt alleen wanneer een organisme/plant/dier fotosynthese omzet in zuurstof en koolhydraten, dit gebeurt niet bij dieren of mensen. Informatie over het Ctgb Roundup is toegelaten op de Nederlandse markt door het Ctgb. In Nederland mogen alleen gewasbeschermingsmiddelen en biociden worden gebruikt, verhandeld of in voorraad worden gehouden die zijn toegelaten op grond van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Wgb) van oktober 2007. Hierbij worden de mogelijke risico's voor mens, dier en milieu beoordeeld. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is als zelfstandig bestuursorgaan verantwoordelijk voor de toelating. Het College bestaat uit onafhankelijke deskundigen en wordt ondersteund door een Collegesecretariaat, dat beslissingen wetenschappelijk en administratief voorbereidt. Het Ctgb wordt aangestuurd door de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (gewasbeschermingsmiddelen) en Infrastructuur en Milieu (biociden). Daarnaast zijn de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid betrokken bij onderwerpen betreffende hun beleidsterreinen. De ministeries hebben een Commissie van Toezicht ingesteld die jaarlijks beoordeelt of het Ctgb haar taken naar behoren uitvoert.
 3. Yabba

  Even voorstellen

  Welkom op het forum
 4. Bestelde vroeger altijd aparte dingen bij Baldur, en het ging altijd goed. Wordt uit voorraad altijd binnen 1 tot 8 dagen bezorgd.
 5. Yabba

  ff voorstellen

  Welkom op het forum
×
×
 • Create New...