Jump to content

Letsgo

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noord brabant
 1. Jep precies dat! Stom dat ik daar niet aan heb gedacht.. Dus ik ga die boefjes gewoon even terug vlechten/binden! Bedankt voor de tips.
 2. Iemand een idee waarom mijn kapucijners niet aan het rek willen groeien wat ik speciaal voor hun heb geïnstalleerd? Heb ik ze te dicht bij elkaar gezaaid? Is het te druk aan het rek? Of vinden ze de stokken voor mijn andere bonen gewoon leuker? Ik heb er nog touw tussen gespannen omdat ik dacht dat ze dat fijner vonden... Maar blijkbaar niet.
 3. Hoho, je citeert verkeerd! Daar ben ik het juist NIET mee eens Ik knijp geen bloemetjes uit, want in de praktijk klopt dat - hier in elk geval - niet: mijn plant groeit én bloeit vrolijk door en maakt meteen nieuwe vruchtjes. Dit is niet het eerste jaar dat ik deze soort kweek, dus ik spreek uit ervaring: Maar goed, laat iedereen vooral doen wat 'ie zelf wil, maar geloof vooral niet alles wat hier beweerd wordt Over jouw foto's: die groeien toch mooi door! ik zie op beide een vruchtbeginsel, dat groene bobbeltje En als er worteltjes onderuit de pot groeien wordt het inderdaad tijd voor een ruimere behuizing. Maar ik zou ze liever nog niet buiten in de volle grond zetten, want pepers/paprika's hebben veel warmte nodig. Oww sorry! Foutje, ik wilde ergens een stukje weghalen om zo'n lijst van quotes te voorkomen maar daar is iets misgegaan. Mijn excuses! Nog geen worteltjes onderuit de pot dus komt goed dan
 4. Bedankt voor alle reacties, er zijn dus veel meningen over. Ik heb ze niet verwijderd maar het lijkt er op dat bij het ene bloempje wel een vruchtje vormt en bij de andere niet. Verder moeten ze denk ik echt de grond in want de plant zelf groeit niet echt meer. Op de foto dus het verschil, is dat nu wat ik dus zie als ik wel of geen pepertje krijg? Of is het ene gewoon al verder in groei dan de andere?
 5. Mijn pepers gaan ook goed! Voor de eerste keer gezaaid dit jaar. Ik krijg al bloempjes volgens mij, is dat al wel nuttig? Ze moeten toch nog n tijdje binnen blijven. Edit: ik lees nu dat er al veel mensen knopjes hebben.. lekker laten zitten dus [emoji1]
 6. Letsgo

  Dikke pret!

  Goh wat leuk, weer wat geleerd!
 7. Letsgo

  Dikke pret!

  Jeej wat is dit toch leuk! Zoveel wat nu aan het ontkiemen/groeien is en zoveel wat ik nog kan zaaien Ik heb enorm genoten van het lekkere weer de afgelopen weken en heb best wel wat uurtjes in mijn tuintje doorgebracht. Nog wat extra dingetjes gezaaid zoals bietjes (rode en gele) en snijbiet. Verder heb ik ook nog wat aardbeitjes verplant en de sugar snaps buiten gezet. Voor het eerst heb ik ook Oost indische kers (Tropaeolum majus) voorgezaaid, ben hier wel erg benieuwd naar! Het zijn wel mega grote zaden zeg. Dit jaar zijn er nogal wat eerste keren voor mij trouwens super leuk! Hierbij wat foto's: Basilicum Beschermde Sugar snaps Eetbaar viooltje wat ik vorig jaar heb gezaaid maar wat toen niet is uitgekomen. Nu wel! Worteltjes Zaden van de Oost Indische kers. Het is een rankende soort dus die zal wel wat ruimte gaan gebruiken. Capucijners blauwschokkers, ook voor de eerste keer. Krulsla Losso rosso en Ijssla Koolrabi En de groene selderij is ook eindelijk boven, dat groeit enorm traag! Maar dat is normaal heb ik gelezen. Tomaten en Peper gaat ook goed Eerste aardbeien bloempjes, en in de nieuwe bakjes En ook wel grappig, vorig jaar heb ik zaadjes geoogst van Aziatische mesclun aan de tuintafel. Nu zag ik dat ik wat zaadjes ben verloren tijdens de oogst Petunia's voor mijn vader gezaaid En steeds als ik mijn verhaal heb getypt en de foto's erbij plak crasht Photobucket en daarmee heel internet! Kan ik hier niet iets anders voor gebruiken?? Tegen de tijd dat ik nu eindelijk mijn verhaal klaar heb en de foto's erbij zonder crash.. is alles dus alweer 5cm gegroeid en zou ik al weer nieuwe foto's moeten posten maar goed, het is nu eindelijk gelukt.
 8. Toch erg gewaardeerd hoor! Heb er wel een les uit geleerd die ik anders misschien niet had gehad
 9. Aha dat zijn al wel veel verklaringen weer! Bedankt. Er zitten erg veel pissenbedden in en ook veel wormen. Geur.. *gaat vanavond eens goed ruiken* Ik heb geprobeerd om het heel gevarieerd te maken met alleen ongekookt keuken afval en geen aardappelen/tomaat/brood/vlees etc. Er zit redelijk veel paardenmest met stro in en een beetje gemaaid gras en veel bladeren ook. Misschien in verhouding dat ik er toch teveel bruin in heb gedaan zoals takjes en droge bladeren. Zeker toen ik dus nog toe heb gevoegd.. Ik ga het zeker niet opgeven maar zou nu wel graag opnieuw beginnen met een verbeter plan ga er sowieso geen (dikke) takjes meer in doen wat ik vorige keer wel heb gedaan en eerst goed sparen met mijn keukenafval. Ik ben wel van plan om courgette en pompoen te zetten dus wellicht gebruik ik het dan daarvoor en begin ik lekker opnieuw. Gras maaisel dat heb ik hier helaas niet veel.. Paardenmest wel dat kan ik misschien beter de volgende keer meer toevoegen als groen en minder stro. Heb weer veel bijgeleerd, bedankt!
 10. Bijna een half jaar verder en het lijkt nog steeds nergens op Sommige stukken lijken ok maar er zitten nog zoveel takjes in en er beginnen zelfs dingen in de groeien Geen idee wat ik er nog mee kan doen.. het zit wel vol met beestjes.
 11. Oke, ja dat zou kunnen. Ik dacht dat ik niet teveel water mocht geven maar misschien nu toch maar wel doen met deze zonnige dagen! Bedankt voor je comment!
 12. Geen zon gezien vandaag helaas... bewolking en wind... Maar die Westlandse rode peper... wist niet dat ie bestond dus ff opgezocht. Blijkt ook gewoon een Capsicum Annuum te zijn. Dus dan kun je ook de groeiwijze van een Annuum verwachten. Plant zou een hoogte van 50 cm tot zelfs 2 meter kunnen bereiken. Dat ligt natuurlijk ook aan je verzorging. Ohh wat zonde, vandaag toch wel zonnig dan? Hier is het heerlijk! Ok bedankt! Ik kon er niks van vinden op internet maar dat is nogal variatie. Dan zal ik er vanuit gaan dat ze groot worden dan
 13. Hoi allemaal, Ook dit jaar ben ik weer fanatiek bezig met mijn moestuin bakken. Dit jaar heb ik ze voor de eerste keer zelf bemest met biologische 2 jaar oude stalmest van Biokultura. Ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken! Ik heb helaas mijn eigen compost nog niet kunnen gebruiken, duurt toch wel heel lang voordat dit goed is. Ik heb ook weer een plannetje gemaakt om netjes te wisselen elk jaar. Met de hagel is helaas mijn tomaten afdakje kapot gegaan (samen met heel veel andere planten ) Maar dit jaar gewoon weer vol goede moed eraan begonnen! Ik ga zelfs weer aardappelen proberen die hadden de hagel ook niet overleefd. Hierbij alvast wat updates van dit seizoen: Aardbeien Munt Driekleurig viooltje welke ik vorig jaar heb gezaaid maar deze zijn toen niet meer uitgekomen. Nu wel! Knoflook, geen idee of dit gaat lukken. Heb gewoon teentjes uit de supermarkt in de grond gestopt in November. Bieslook in het potje 2 soorten frambozen ik weet alleen niet welke het zijn.. Heb dus ook geen idee hoe ik ze zou moeten snoeien aangezien dit nog anders is voor bepaalde soorten heb ik gelezen. Tomaten /peper en basilicum Verder heb ik al worteltjes en koolrabi gezaaid en voor het eerste jaar kapucijners (blauwschokkers). Heb er helemaal zin in!
 14. Goedemorgen, Weet iemand hoe hoog de Westlandse rode peper wordt? Ik heb ze nu voorgezaaid en ze komen uiteindelijk buiten bij mijn tomaten onder een afdakje met dichte wanden. Groetjes en fijne zonnige (tuin) dag vandaag!
 15. Letsgo

  Tomaten 2017

  Oke dan valt het misschien toch nog mee, bedankt voor de reacties. Ze staan voor het raam boven de verwarming. Misschien is dat iets te warm? De pepers staan er ook en die zien er wel goed en stevig uit. Ze groeien wel allemaal naar het licht toe. Is dat een teken dat ze dat niet genoeg krijgen dan?
×
×
 • Create New...