Jump to content

Greeninside

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland
 1. Aangezien de kast toch gevuld moest worden heb ik er naast wat gewone planten ook een bal met aardbeienplanten ingezet. Tot mijn vreugde heb ik de eerste aardbei al kunnen plukken Binnenkort komen er ook nog wat bakken met kruiden in, deze staan nu nog in een kweek bakje op de vensterbank.
 2. Ik hoop dat ik hier iemand kan vinden die een oordeel kan vellen over mijn peper plant. Ik heb zelf het idee dat de bladeren wat slap hangen en ik wat moet doen, maar heb geen idee wat Hier wat foto's:
 3. Wat bedoel je met klein houden van te voren? En is het verstandig om de pepers te laten overwinteren of kan ik beter in het voorjaar nieuwe opkweken?
 4. Ik heb het gelezen, beetje jammer dus Zullen de kruiden het ook niet doen? Ik heb ook nog 2 balkons, één inpandig op het zuiden en één uitwendig op het westen. Dan deze maar goed benutten denk ik.
 5. Greeninside

  Nieuw

  Hallo allen, Hier Greeninside, ik woon 10 hoog en heb een inpandig balkon op het zuiden en een uitwendig balkon op het westen. Ook een plantenwand maar heb al vernomen dat dit niet echt gaat werken, dus nu maar focussen op de balkons. Vriendelijke groei groet
 6. Hallo, Het was inderdaad mijn eerste bericht maar ik heb al vaker op het moestuinforum rondgekeken Wat je zegt dacht ik inderdaad zelf ook al, alleen vind ik het zonde om het rek voor het raam te plaatsen. De 2 rechtse vakken zijn inderdaad het lichtste en daar zou ik dan ook de pepers en dergelijke willen plaatsen. Onder het dichte gedeelte staat nu een sansevieria die het daar wel uit houd denk ik zo. Zou ik in het vak ernaast de kruiden kunnen plaatsen?
 7. Hallo, In mijn nieuwe huis heb ik een erg grote wand waar ik een kast voor geplaatst heb (zie foto). Het raam wat je ziet is op het zuiden en ongeveer 5 meter breed, haaks hierop tegenover de kast dus zit nog een raam van dezelfde breedte als de kast, deze is op het westen. Ook wonen we op de 10de verdieping en is er dus niks wat het lichtinval beperkt. Nu wil ik de kast graag vol zetten met planten, het liefst eetbare! Mijn idee is om aan de rechterkant 2 peperplanten boven elkaar te plaatsen omdat dit het dichtste bij het raam is. Daarnaast heb ik ook al basilicum, peterselie en bieslook in het kweekbakje gezaaid om later in de kast te plaatsen. Hebben jullie voor mij nog andere suggesties welke planten ik in de kast kan zetten? Ik zat nog te denken aan pluksla, aardbeien en lente ui, liefst nog meer! Alvast bedankt!
×
×
 • Create New...