Ga naar inhoud

driepinter

Members
  • Aantal items

    348
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. De vraag is ook, wat zijn lage doses? Ik ben zeker geen expert, maar het lijkt me dat als je een metalen zeecontainer wil scannen om de inhoud te zien dat die röntgenstraling dan vele malen krachtiger is dan bij een simpele röntgenfoto?
  2. @Vrouwholle ik hoop ook roti te kunnen maken, met eigen gekweekte kousenband,(en natuurlijk ook met eigen aardappelen,tomaten, ui en knoflook). Maar zie ik het nou goed dat die paarse kousenband gewoon groen wordt met bereiden ?
  3. Stokslabonen "vesperal" neergezet bij de bamboestokken, 2 per plant, ik had even niet meer plantjes. Misschien later nog wat boontjes bijplaatsen. Daarnaast nog wat sla neergezet tussen de uitjes, en wat goudsbloemen in de kas neergezet bij de tomaten, hopelijk trekken die tzt wat bijtjes aan.
  4. Ik heb onlangs die action klantenservice benaderd om te vragen welke meloenzaadjes ik bij hen had gekocht . Op het zakje stond namelijk een plaatje van een meloen met groen vruchtvlees, terwijl de soortnaam die op het zakje stond, Charentais, een meloen is met oranje vruchtvlees. Hier hun reactie 🤡
  5. Dank voor de waardevolle informatie. Ik heb 14 plantjes staan op zolder, dus dat kan ik dus mooi verdelen over de 4 bamboestokken in de kas en mocht er wat wegvallen dan kan ik later nog wat boontjes zaaien bij zo'n bamboestok. Ik heb trouwens de "metro rouge" kousenband van vreeken, de zaadjes zijn roodbruin. Ik moet alleen nog de meest logische indeling bedenken, in datzelfde bed komen tomaten, meloen, komkommer en kousenband, en elke plant heeft ook weer zijn eigen behoeften. Ook las ik dat je beter voorverwarmd water kunt geven door een gieter met water in de kas te laten staan. Dus misschien is die handige parelslang toch niet zo heel handig voor kousenband. Kan ik ipv bamboestokken bijvoorbeeld ook panlatten gebruiken (daar heb ik er nog een heleboel van liggen en die zijn 3 meter lang) ? Of groeien ze toch het beste op ronde bamboestokken ? De buitenteelt laat ik maar zitten, wat ik her en der lees is ons klimaat niet heel geschikt, en de ruimte in mijn tuintje is beperkt. Het zou al mooi zijn als een bescheiden oogst lukt in de kas. Mijn zijkanten van de kas lopen schuin , dus na een stukje verticale groei zal ik de plant toch sowieso verder schuin omhoog moeten begeleiden. Ik ga later ook nog foto's plaatsen van het verloop van de groei.
  6. Ik heb weleens gehoord dat die kokosblokken een hoog zoutgehalte kunnen hebben vanwege verwerking van zeewater, misschien dat dat die lucht verklaard? . En op de website van diana's mooie moestuin ( https://www.mooiemoestuin.nl/dood-en-leven/ ) staat "Onder de pepers zaait ze wel dood en verderf" . Dat ging overigens over zaailingen en niet over grotere plantjes , maar misschien toch even iets om in de gaten te houden.
  7. Graag advies gevraagd , ik heb ongeveer 10 kousenband plantjes staan thuis op zolder, en ik heb maar plek in de kas van ongeveer 1 vierkante meter. Zou ik op die vierkante meter 4 bamboestokken kunnen zetten, en dan 1 of meerdere plantjes per stok kunnen zetten of is dat veel te dik ? Ik bedoel, ik zou er wel het liefst meerdere maaltjes vanaf halen dus ik wit me niet beperken tot 1 of 2 plantjes tenzij dat echt beter is voor het groeiproces. En er staat van mijn vorige bewoner van het tuintje nog een soort van houten klimrek buiten. Daar zou ik ook nog wat kousenbandplantjes kunnen neerzetten, maar ik twijfel . Ik zou daar namelijk ook snijbonen of sperciebonen kunnen plaatsen en die hebben me vorig jaar kilo's en kilo's oogst opgeleverd, dat lijkt me een dankbaarder gewas. Of is het beter om kousenplant in een speciekuip te planten ? (de grond warmt daarin sneller op, maar koelt ook sneller af lijkt me ?) De website van Vreeken vermeldt "Plantafstand 50cm, rij afstand 100cm" Heeft iemand goede ervaringen of tips met de buitenteelt van kousenband voor een beginneling?
  8. Op uw herhaaldelijk verzoek hier dan wat wijze raad namens het Gilde der groene Vingers. Een gedeelte van dat vermaledijde straatplaveisel opofferen, zal de vreugd van het aanschouwen van uw lieflijk hofje alleen maar doen toenemen. Dat schone onkruid zult u , al dan niet met vreugd, moeten verwijderen, zodat er nog mooiere flora kan groeien. Het wegnemen van deze sluipende nachtschaduwen zal vlotter gaan naarmate u doorgaat met wieden tot het krieken van de nacht. Uw hofje snakt ernaar om een moestuin te worden, gelijk een weduwevrouw kan snakken naar de rookworst van de keurslager. Onze hoop en verwachting is dat u morgen een foto zal plaatsen, genomen vanaf dezelfde positie, waarin zichtbaar is dat de woeste grond van uw hofje gereed is gemaakt, zodat het zaad van uw keuze de humuslaag zo spoedig als mogelijk zal penetreren ,
  9. Net nog even een paar tomatenplantjes neergezet in de kas, 4 romanova, en 2 marmande vleestomaten. Was 35 graden in de kas, ik hoop dat ze het niet te warm zullen hebben , deze week nog warme temperaturen verwacht. Ik moet snel een timer plaatsen voor het automatische bewateren, hoop dit weekend tijd te vinden om nog wat verbeteringen aan te brengen in de waterlanders. Op die tweede foto rechts staan de tomaten, en helemaal links 4 komkommerplantjes (die ga ik nog omruilen met meloenplantjes in dat smalle gedeelte ). In het middenstuk van dat bed moet dan nog die komkommer komen en kousenband, best krap allemaal.
  10. Op de website van Vreeken staat ook " In extra jong stadium zijn de knapperige vruchtjes als augurk of snackkomkommer te oogsten" Misschien inderdaad wel leuk, om zelf zure bommen te maken in potjes.
  11. @Jometje Ik ben ook maar een beginneling, maar die lange dunne stengels krijg je als de plantjes te weinig licht hebben. Je kan dat een beetje remmen door ze wat koeler weg te zetten zodra de plantjes zijn opgekomen. Maar deze plantjes zien er m.i. tiptop uit. Zelfs al staat je vensterbank op het noorden, echt daglicht is zoveel beter dan een groeilampje. Een tomatenplantje kan echt wel een dagje zonder water, maar het kan vrij warm worden achter glas op een zonnige dag, dus hou dat wel gewoon dagelijk in de gaten, voel het gewicht van de potjes. En met de zonnige dagen kun je ze gerust buiten op een zonnige plek zetten, maar hou ze het liefst 's-nachts binnen zodra de nachttemperaturen nog onder de 10 graden zijn.. De enige tip die ik kan geven is dooor je plantjes af en toe te draaien in de vensterbank als ze teveel naar het llicht groeien, als de potjes goed doorworteld zijn kun je ze in grotere potjes zetten, en je kunt ze ook wel wat verdunde voeding geven.
  12. Op de website van diana's mooie moestuin staat : "onder glas is de opbrengst van 2 planten zo groot dat je ze in één gezin amper allemaal kunt opeten". Dus 4 planten is wat te veel , zoveel komkommers eten we helegaar niet 😇 En nu ik die foto weer zie denk ik, op die plek van de komkommerplantjes had ik denk ik beter de meloenplantjes kunnen neerzetten. Als de theorie klopt, en ik moet straks tientallen komkommers of augurkjes gaan oogsten, is het wel zo prettig als je er goed bij kunt komen. Ik ga ze dus vermoedelijk nog verplaatsen, en me beperken tot 2 plantjes. Want ik wil dus ook nog kousenband, nog meer tomaten, en paprika in de kas en de ruimte is beperkt
  13. Vandaag 4 komkommerplantjes "Bumper Green F1" in de kas gezet. Getwijfeld of het al kon qua nachttemperatuur, maar ik heb 10 plantjes en dat was een beetje veel bleek achteraf, en ik heb ze op een beetje moeilijk bereikbare plek in de kas gezet, rechts naast dat tafeltje . Mochten ze het niet overleven heb ik nog reserveplanten. En dan heb ik ook nog wat voor de weggeef.
  14. Gisteravond onkruid gewied op mijn lapje van 25 vierkante meter, en daar een beginnetje gemaakt met aanleggen van de restanten parelslang die ik nog over had. De uitgebloeide tulpen uit de grond gehaald , misschien kan ik de bollen nog hergebruiken. Vanmiddag nog een timer aangesloten daar voor het bewateren, zo'n handmatig ding met zo'n draaiknop. En op het ander stuk van 100 m2 een bed volgezet in de kas met 12 tomatenplanten, en 4 komkommerplantjes. Volgens de website van diana's mooie moestuin heb je met 1 of 2 komkommerplanten meer dan genoeg komkommers dus wellicht was dit een beetje veel, en ik heb ze dus maar wat dikker neergezet. Voor de rest daar ook wieden, de heermoes schiet overal de grind uit. En als laatste nog wat vinassekali gestrooid en water gegeven.
  15. Vandaag 12 tomatenplantjes geplant in mijn kasje : 4 san marzano (van de action) , 4 Paola F1 (van het tuincentrum) , en 4 Crimson Crush (gekregenvan de tuinclub). Eigenlijk 2 Crimson Crush, die achterste waar de rode potjes bijstaan dat zijn overblijfselen van het enten, ik hoop dat daar nog een of meer dieven uitkomen die ik kan stekken , later zal ik deze vervangen door de 2 geënte Crimson Crush die ik thuis heb staan. Bij mijn eerste poging tot enten Hield ik 2 van de 3 planten over, mijn 2e poging was minder succesvol, ik denk dat ik het hier maar bij laat qua enten. De Romanova plantjes wilden weer niet lukken met enten, dus die gaan zo maar de grond in de volgende keer . Ik zal wel een beetje moeten schikken want voor het andere bed had ik komkommer, kousenband , meloen en paprika in gedachten en ik kom nu al ruimte tekort. Ik wil sowieso die Romanova nog in de kas, en misschien nog 2 marmande vleestomatenplanten omdat ik denk dat die het buiten minder goed zullen doen dan de kerstomaatjes die ik ook nog heb. Die staan nu nog even in de kas in aardappelkweekzakken. Die andere 2 kweekzakken zijn logeetjes van de buren. Ik denk dat ik op de plek van die kweekzakken dan de paprikaplantjes maar in potten ga telen in de kas.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...