Jump to content

Woudenberger

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Woudenberger

  1. @BonTon, Superfoto's. Daar wordt je wel heel blij van. En geen gespit meer he? Ik moet ook nog van die tunnels maken. Hoe lang heb jij de buizen van je tunnelbogen gemaakt ?
  2. Er zijn meer fanatieke niet-spitters dan ik dacht. Maar het verhaal is duidelijk. Ik laat het stro in het voorjaar maar lekker liggen (waar het kan).
  3. In juli kreeg ik via de moestuinvereniging een kaveltje toegewezen van 5x20 meter. We hebben er al wel meteen wat groenten in gezet, maar aangezien we zo laat begonnen niet heel veel. Ik heb de afgelopen maanden vooral benut om aan de 'infrastructuur' te werken; kist gemaakt, tegels gelegd, hek geplaatst etc. ik vind het echt geweldig om in de tuin bezig te zijn, alleen werd me al wel snel duidelijk dat spitten niet mijn hobby is. Ook merkte ik dat ik relatief veel tijd kwijt was met het onkruidvrij houden van de paden. Op internet las ik dat het ook anders kan. Het resultaat is nu klaar: - 11 bakken van 120x300 en 4 van 110x360 die ik heb gemaakt van hardhouten vlonderplanken (gebruikt via marktplaats) - grond in de bakken gespit, iets opgehoogd met tuinaarde, laagje compost en daarna afgedekt met stro - paadjes opgehoogd, geegaliseerd, worteldoek erop en 5 cm houtsnippers Ik wil er in februari ook nog mest bij doen. Ik haal dan wel het stro er weer af. Ik heb me laten vertellen dat je dat niet door de grond moet werken. Het belangrijkste wat ik wil bereiken is de grond in de bakken niet belopen wordt en ik dus niet meer hoef te spitten (natuurlijk wel de bovenste 15 cm losmaken). En ook dat door de houtsnippers op de paden ik daar geen last meer heb van onkruid. Zijn er medemoestuinders die al wat jaren ervaring hebben met deze aanpak? (bij ons op het complex ben ik de enige die het zo doet). Wat ik met name zou willen weten is: - is spitten op deze manier niet meer nodig? - moet ik het stro in het voorjaar op de composthoop gooien, door de grond werken of gewoon op de grond laten liggen?
×
×
  • Create New...