Jump to content

Marco1967

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Tilburg
 1. Bedankt voor deze (inderdaad RobO) nuttige informatie. Ik houd het voorlopig maar bij natuurlijke compost. Ik vind deze paardeshit toch te tricky. Je weet inderdaad niet wat er allemaal in zit.
 2. Beste Mat, Ik heb begin dit jaar een aantal zaden geplant, en binnen opgekweekt. Ik heb een zeer ruime oogst gehad. Je kunt de vruchten die nu nog groen zijn, binnen te drogen leggen en na laten rijpen. De buitenkant verdroogt en op een of andere manier verkleurt de vrucht nog van lichtgroen naar lichtgeel. Planten kun je vanaf mei (na IJsheiligen, 24 mei of zo dacht ik). In de volle grond. Op een halfschaduwrijke plaats. Ik heb met 3 plantjes meer dan 400 vruchten kunnen plukken. Van wat verschrompelde vruchtjes kun je nieuwe zaden gebruiken; kapot drukken tussen duim&wijsvinger in een bakje water, de zaadjes zakken naar de bodem. Daarna laten drogen en je hebt zo tientallen zaden voor nog een vruchtbaar jaar!
 3. Ik heb een aanbieder van gratis paardemest gevonden in mijn omgeving. Is dit ook goede mest voor de moestuin? En wanneer is het de beste tijd om deze te verspreiden? Zie graag reacties van iemand tegemoet.
 4. Ik ben sinds kort grootgrond bezitter; van 6m2 moestuin in een vintagewijk heb ik er nu 100m2 moestuin bij op een volkstuin/moestuinencomplex. Ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig naar de zadenenvellopactie. Ik houd van experimenteren; op de 6m2 heb ik afgelopen jaar met succes; quinoa, chiazaad, pintobonen, en kikkererwten en ananaskers weten te verbouwen. Zijn er mensen die ervaringen hebben met het plaatsen van steigerbuizen en verbindingen om zo planten te geleiden? Ik ben op zoek naar een duurzame oplossing. Bijgaand foto van mijn lapje grond. Het onkruid is overigens al weg. Asperges zijn ook afgestoken en opgeruimd.
×
×
 • Create New...