Ga naar inhoud

Tani

Members
  • Aantal items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Amsterdam

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Geen ducktape gebruiken, dit verteert al na een paar maanden. Ik heb verschillende plakmethodes uitgeprobeerd op folie, maar er is er eigenlijk geeneen die het lang uithoudt. Siliconenkit, superlijm, contactlijm, allemaal overleven ze niet in wind en regen en zon. Naaien is eigenlijk de beste methode op stukken folie aan elkaar te krijgen.
  2. Ik heb ooit het volgende geknutseld:
  3. Geen haringen gebruiken , is te slap. Maak een frame van houten balkjes 4x4 waarop je de kas plaatst. In twee of vierhoeken sla je een paaltje in de grond en maakt dat met een hoekijzer vast een houten frame. Het frame van de kas maak je vast met tierips aan het balkjes frame. Groot voordeel : alles ik ook weer makkelijk te demonteren. zie ook:
  4. Bedoel je een foliekas? Dan is hier mijn oplossing.
  5. De deur is de zwakste plek. Die dus in de luwte zeten. Meestal is dat op het noord-oosten.
  6. Niks ingraven, en ook niet met spanbanden werken. Je foliekas op een een raamwerk van balkjes plaatsen en hij zal nooit meer wegvliegen. hier mijn beschrijving.
  7. Al een paar jaar aan het experimenteren met zo'n systeem. Heb daar dit over geschreven: https://www.moestuinforum.nl/topic/18609-een-eenvoudig-solar-watergeefsysteem/?tab=comments#comment-289346 voordeel is onder andere : geen drukgevoelige timer nodig. Werkt na al die jaren nog steeds prima, doe er nu twee kassen mee. Heb wel de druppelaars vervangen door die dunne slangetjes die wietkwekers gebruiken, maar een druppelslang gaat ook.
  8. Tani

    Mirabilis

    Ik bewaar ieder jaar de knollen, dan weet ik zeker welke kleur ik krijg. Roze heeft mijn voorkeur. Maar gestreept komt ook voor. Mijn Schoonvader noemde het altijd het Vieruursbloempje, van wege het late moment dat de bloemen opengaan. Daar zijn de nachtvlinders dan weer dankbaar voor.
  9. Gesnoeid riet een paar weken laten liggen zodat alles echt dood is. Dan hakselen en dan is het wel geschikt als mulch. Ongehakseld is het lastig hanteerbaar en ook breekt het echt langzaam af. Riet als dakbedekking gaat immers 20 jaar mee. Riet kan zich enorm vermeerderen , en het is dus echt zaak het onder de duim te houden. Traditioneel wordt afgeneden riet altiijd verbrand.
  10. Gele bladeren onderin duidt bij bonen op kalkgebrek. Bonen altijd extra kalk geven. Je zegt dat je weinig water geeft: bonen hebben veel water nodig. Bonen moet je ook geen mest geven.
  11. Tani

    12v waterpomp

    Ik zou wat vergelijkend onderzoek doen. Zet de pomp vlak naast de sloot, en de accu ook, en kijk dan wat hij presteert. Ik heb een vergelijkbare opstelling , en ook mijn resultaten vallen tegen. Mijn ervaring is dat 10 meter tuinslang de druk al verlaagd met ruwweg 40 - 50 procent. De verliezen bij de electra kunnen ook al flink oplopen. De verliezen bij 12 volt gelijkstroom zijn veel groter dan bij 220 volt wisselstroom . Dus ook een dikke kabel van 10 meter geeft al een enorm verlies. Mijn advies is: zet alles zo dicht mogelijk bij elkaar en geloof dat amerikaanse filmpje niet.
  12. 90 cm hoog is flink hoog, je kan er dan best een struik of boompje inzetten. Betonplex is goed materiaal, en technisch lijkt me alles goed uitvoerbaar. Ik zou de hele bak bekleden met onkruidfolie. Bij bakken altijd letten op de afwatering. Er moeten dus altijd gaatjes onderin zitten. Ze verstoppen niet zo gauw. Onderin de bak een laag van een paar centimeter met grind of hydrokorrels. Ze dienen zowel voor een goede afwatering als voor ventilatie. Daaroverheen een laag die voorkomt dat de aarde de korrellaag verstopt met aarde, en daarvoor gebruik ik al jarenlang afzuigkapfiltermateriaal. Het is goedkoop en 1 laag is genoeg. Daarbovenoop kan je je aarde storten. je bak zal, wanneer hij gevuld is , niet gauw omwaaien , daar is hij te zwaar voor, mits de terrasafscherming die je erop wil monteren maar wind kan doorlaten. Iets met takken of een smal schapenhek is wel geschikt.
  13. Waarom die suiker erbij? Nooit van gehoord. En ik doe er ook geen deksel op. Ik zet mijn emmer in de zon en na drie weken prima gier. Dat witte schuim heb ik nooit gehad.
  14. Mijn ervaringen met composiet zijn slecht. Het verkleurt en erger nog, het behoudt zijn vorm niet, het zakt uit.
  15. Tani

    OVerkapping

    Ik denk dat iedere ervaren moestuinier dankbaar is voor alle zon die er op zijn tuintje kan schijnen. Zon doet groeien. Die paar dagen dat het echt heet wordt neem je op de koop toe. Tomaten krijgen vaak een dakje niet tegen de zon , maar tegen de regen. En wel omdat opspattend regendruppels de gevreesde tomatenziekte overbrengen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...