Jump to content

hein

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord-limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De eerste grote oogst van dit jaar afgelopen zondag. 😃
 2. Inmiddels het systeem nu een paar maanden in gebruik, ben er goed tevreden mee. Eerst gebruikt voor de aardbeien, nu voor de vruchtgewassen. Een klein nadeel is er wel soms komt er ergens lucht in de slang en dan verstopt 1 druppelslangetje doordat er een luchtbel voor zit. Dit moet ik nog even onderzoeken hoe dit kan.
 3. Afgelopen weekeind het systeem compleet opgebouwd en getest. Het frame waar de ton op ligt is eigen fabricaat. Na montage van het systeem blijkt toch de doorlaat van de beregeningscomputer niet afdoende is, deze gaat wel open maar heeft inwendig veel te veel weerstand en laat een minimale hoeveelheid water door. Inmiddels op marktplaats een Gardena t1030 Card op de kop kunnen tikken gelukkig, deze zal ik volgend weekeind uittesten of deze wel een vrije doorlaat heeft.
 4. Gister op de palmkool na de laatste groenten van 2021 geoogst.
 5. Het genoemde topic van Borsalino heb ik ook eens doorgelopen daar heb ik ook de overtuiging uitgehaald om het toch sowieso eerst met zwaartekracht te proberen. stroom is geen probleem in principe deze is aangelegd in de kas, alleen de keuze om stroom componenten buiten en in contact met water, weer en wind te monteren heeft niet mijn voorkeur wel overwogen trouwens. Inmiddels heb ik de bovengenoemde onderdelen besteld, de druppelaars en capillairslangen en tyleen slang incl koppelingen en filter besteld bij een andere site: Capillairs en stekers kopen? | Bestel online op Cityplants.nl - De basis voor iedere kweker En de beregeningscomputer die in het eerste bericht genoemd is, is inmiddels thuis en getest deze gaat open zonder voordruk maar heb het idee dat ik toch wat waterflow mis maar we gaan het gewoon proberen. Ook is het frame klaar waar het vat op komt te liggen, de onderkant van het vat komt ongeveer op 1 m hoogte te liggen. De foto's en montage volgen nog.
 6. Afgelopen herfst is het mij gelukt om een kas te bemachtigen voor afbraak, deze intussen mooi in orde gemaakt. Nu kwam ik op het idee om er een druppelirrigatie systeem in te maken, dit omdat de laatste zomers best warm zijn geweest en ik zo de planten meermaals per dag water kan geven. Nu wil ik het systeem op zwaartekracht laten werken doormiddel van de blauwe ton op hoogte te brengen, nu is de vraag wat zal de minimale hoogte zijn ? Het systeem wil ik uitvoeren met ongeveer 17 a 20 druppelaars zoals deze : Slang 0,8 x 3,2mm 2 Liter Capillair slang 1 meter | Sproeipennen en Druppelaars | Greensell en Capillair open T-steker prijs per stuk | Sproeipennen en Druppelaars | Greensell De hoofd slang wil ik buitenom rond in de kas leggen op een hoogte van ongeveer 10 cm en een doorsnede van 20 mm. Het systeem wil ik aan sturen door een beregening computer : TOOLCRAFT 1530891 Besproeiingscomputer werkt op batterijen | bol.com de keuze is op deze gevallen omdat ik op internet nergens anders een kon vinden die lager als 0,5 bar kan aansturen. Ook heb ik zitten denken om er een aquarium pompje in te zetten om een beetje druk te kunnen bouwen, waardoor de afgifte bij alle uitlopen redelijk gelijk blijft. van dit plan heb ik afgezien omdat deze pompjes de niet zo'n goede eigenschap hebben om geen druk te kunnen maken, of zijn hier andere ervaringen in ? Ook heb ik even gekeken naar een kant en klaar systeem zoals deze : Irrigatia SOL-C24 irrigatie systeem op zonne-energie - Da's slim water geven ! - Moestuin Weetjes Mijn twijfels liggen een beetje bij de levensduur van dit systeem en de kosten van dit systeem, en natuurlijk is het leuker om zelf iets te fabriceren ;). Als er nog mensen zijn met tips of opmerkingen graag !
 7. @HuubvG gewicht is bijgevoegd in het bericht, het is inderdaad nog mogelijk met de overgebleven planten
 8. De eerste 5 venkel planten zijn geoogst waarvan de zwaarst op de foto. Helaas nog niet in de buurt van de zwaarst die hier gewogen is, maar het zijn mooie venkel planten geworden. het gewicht is 593 gram.
 9. mijn venkel plantjes groeien gestaag door, gewoon een kwestie van geduld hoop ik
 10. Vandaag met dit prachtige weer de voor gezaaide knolvenkeltjes in de volle grond geplant.
 11. Ik heb de zaden al een tijdje geleden netjes ontvangen 👍
 12. Dit jaar wil ik ook graag weer meedoen !
 13. Zo mijn eerst pepers van mijn wedstrijdplanten geoogst. De langste eruit gezocht en deze gemeten voor mijn eerst officiële inzending 15,5 cm. Nu nog hopen dat de planten nog een grotere formaat peper maken
 14. Mijn planten zijn flink bijgekomen de laatste 3 weken nadat ze in de grotere potten zijn beland. Hier en daar verschijnt al een eerste pepertje.
 15. Gister de wedstrijdpepers per 2 in bloempotten op het terras geplant, dit omdat ik geen kas heb en het terras lekker lang warm blijft dus hoop zo de grootste kans van slagen te krijgen. Helaas zijn de planten van mij nog lang niet zo ver als bij sommige anderen hier op het forum hier komen de bloemknopjes er maar net in. maar we houden moed !
×
×
 • Create New...