Jump to content

JessicaL

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Weert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vijf lekkere Iznik snack komkommers. En de plant groeit maar door Er hangen nog zeker 30 vruchten in 2 planten te ontwikkelen en elke dag zie ik weer nieuwe.
 2. @rorror, maken ze binnen in de juiste temperaturen ook vruchten aan? Ik wilde namelijk een aantal planten binnen houden omdat ik buiten de ruimte niet heb en wel mooie vensterbanken op het zuiden met volle zon.
 3. Ja hoor. Staan wel in potten tegen een klimrek, dus niet in de volle grond dus overtollig water kan weg. Bladeren zijn lichtelijk aangevreten door iets, maar er vormen zich sneller nieuwe bladeren als dat zij kunnen eten dus ik laat het even gaan Vandaag weer 5 komkommertjes kunnen plukken. Ik dacht altijd dat je komkommers niet kon overwateren.
 4. Als het ook met honden urine zou werken, laat ik gewoon de reuen even hier in de moestuin onder supervisie en even markeren naast de bakken Maar we hebben hier de gewone huismuis, dus geen idee of dat hetzelfde effect heeft
 5. Dat is precies waar mijn partner hier over klaagt :') die houdt van waterige komkommer. Dus ik verwerk ze nu de salade die toch al wat natter is.
 6. Mijn planten groeien nog goed en de meeste schimmel zit op de stammen en op de stokken waar ze zijn opgebonden. Die heb ik zojuist verwisseld en heb ze verdeeld over 2 staande kassen zodat ze niet meer tegen het plastic aan staan. Daarnaast ook bij allebei het zeil aan de voorkant omhoog gebonden, zo worden ze niet nat in de regen maar kunnen ze wel goed hun vocht kwijt. Het kan dus zijn dat ik ondanks die schimmel toch gewoon gezonde tomaten krijg? Er zitten al bloemetjes in een van de planten die er gezond uitzien.
 7. Ik denk dat ik dit op mijn kastomaten heb, vooral op de Roma. Is hier iets aan te doen? Behalve beter laten drogen? Kan ik dit nog bestrijden?
 8. Mijn komkommerplanten (Iznik F1) zijn op 9 april gezaaid en 2 maanden later zijn ze gigantisch met enorm veel vruchten. Heb ze wel binnen gehouden tot ze ongeveer aan halve meter groot waren. En ze staan in potten en ik heb ze regelmatig verpot maar wortels vanaf gebleven...en blijkbaar was dat heel effectief
 9. Heb twee planten dus dan ga ik eens experimenteren
 10. Voor de mensen die het interessant vinden, de sonar lijkt vooralsnog goed te werken. Ik heb geen vraat meer gezien aan mijn planten sinds de drie dagen dat hij is geïnstalleerd. Kan ook zijn in verband met het andere weer, maar vooralsnog lijkt het hier te werken.
 11. vraagje, moet ik mijn komkommers ook dieven? En zo ja, zijn dit dan die blaadjes die in de oksels bij de vrucht verschijnen?
 12. Zijn er geen wintergroente die je balkon een beetje groen kunnen houden om toch het seizoen wat te verlengen?
 13. Ja mijn tomatenplanten staan verdeeld over volle grond en staande kassen en laatste staan dus in potten. Dus zet ik ook vaak gewoon buiten de kas in de zon en zet ze in regenperiodes en in de avond terug in de staande kas om te beschermen tegen beesten en regen.
×
×
 • Create New...