Jump to content

JessicaL

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Weert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier moet ik ook meteen oogsten als ze rijp zijn anders hebben de vogels ze aangevreten. Het wordt nu wel minder nu de kersen rijp beginnen te worden in de bomen bij ons en de buren. Maar ga ze toch beschermen. Mijn zoontje smikkelt elke dag de rijpe aardbeien op, aangezien ik ze zelf niet lust. Vandaag had mijn partner geluk, want de kleine lag al op bed toen ik ze ging oogsten. Heeft ie ook een handje vol aardbeien uit de tuin gehad. De stekjes die ik heb gekregen doen het ook goed komen al nieuwe bloemen in Heb ook een witte aardbeienplant gegeven, maar vrees dat die wortels te veel beschadigd zijn met uit de grond halen, want hij ligt al 4 dagen plat. Maar hij is nog groen, dus hopelijk met een beetje TLC leeft ie weer op.
 2. Wauw, dat is een mooie krop sla
 3. JessicaL

  Komkommer 2020

  ik heb de mijne een week of anderhalf afgehard door ze in de middag onder de parasol te zetten. Ze groeien nog steeds enorm hard. Ik heb ze enkel in de ochtend en avondzon gezet. Dan gingen ze in de ochtend nog wel eens slap hangen maar herstelden zich in de schaduw
 4. Ben benieuwd, vandaag wordt alles geleverd. We hebben aan frame gebouwd van oude stoeptegels omdat onze grond alles behalve waterpas was en zelfs afliep naar achteren. We hebben 40 zakken van 25 kg ophoogzand gehaald (we hebben geen achterom dus laten storten was geen optie) en het geheel ligt nu waterpas. Ik ben alleen bang dat ik dit jaar het zwembad er nog niet op durf te zetten. 7 kuub water op een net opgehoogd stuk zand, ik weet niet of ik dat aandurf. Het is een grote investering voor ons geweest en wil niet dat de boel gaat verzakken...
 5. De fundering van de vlonder gelegd, die eigenlijk voor donderdag af moet zijn. Maandagmiddag wordt alles geleverd dus dinsdag wordt het hard werken Gisteren bij een vriendin in de tuin stekjes gaan uitzoeken, die heb ik gisterenavond nog direct uitgeplant. Twee soorten aardbeien, een berg sierbloemen en struikjes en wat kruiden De tuin begint echt wat te worden. Volgende week eindelijk mijn vierkante meter bakken halen en plaatsen. Kan de sla eindelijk naar buiten. Die barst uit zijn potjes
 6. JessicaL

  Komkommer 2020

  Ik heb ze eerst binnen best groot laten worden in een 1 liter potje tot ik ze naar buiten deed. Staan nu toch ook buiten maar groeien nog steeds, ondanks wind en kou.
 7. JessicaL

  Komkommer 2020

  Vermoedelijk dat het daar dan mee te maken heeft, zijn F1 zaden. Feit dat ik ze per enkele heb opgekweekt zal ook helpen omdat de wortels niet beschadigen bij om potten. Zitten al veel vrouwelijke bloempjes in. Ga 1 van de planten weggegeven want drie planten gaat voor ons eigen verbruik wat veel zijn als ik nu al 5 bloemen per plant tel.
 8. JessicaL

  Ben ik geobserveerd?

  Ik had ze bij toeval al gevonden Staat er hier nu ook 1 in de tuin voor de tomaten.
 9. JessicaL

  doorschieten?

  Ik draaide de mijne elke dag 2 keer weg van het licht aan de kant dat ze leunde, dat maakte ook dat ze niet scheef gingen staan en inmiddels zijn ze mooi recht uitgegroeid.
 10. JessicaL

  Komkommer 2020

  Haha vandaag heel wat geleerd over komkommers en over hoe ik het eigenlijk volledig fout doe ... toch zitten in alledrie de planten groeiende vruchten. Ach, regels zijn er om gebroken te worden zeker. Beginnersgeluk misschien?
 11. JessicaL

  Tomaten Topic 2020

  Sinds vandaag staan ze hier ook buiten in de staande kas. Qua warmte moet het wel kunnen hoop ik. We gaan het zien... heb mijn overschot weggegeven en geruild 😛 dus hopelijk lukt het.
 12. De bedoeling is om de White Eggplant morgen om te zetten Drie gaan er hier in potten, drie gaan er naar een volkstuincomplex waar ze bij een vriendin mogen gaan groeien in de kas dan heb ik dubbele kansen dat het goed gaat Zodra er meerdere staande kasjes zijn, gaan de peperplanten ook weer naar buiten. Hopelijk morgen of maandag
 13. JessicaL

  Komkommer 2020

  Oh oh, ik heb er drie ... gelukkig een kleine die liefst hele dag groente en fruit smult
 14. JessicaL

  Komkommer 2020

  Het zijn F1 Iznik van Horti tops.
 15. Vandaag even naar forumlid @geert h geweest om wat tomatenplanten te ruilen. Zeker omdat mijn bakken pas volgende zomer in gebruik kunnen waarschijnlijk, moet ik nu alles in potten kweken en ik had van elke soort 6 tot 8 plantjes verspeend. Twee per soort is wat ik heb aangehouden. Een gedeelte heb ik bij Geert geruild voor pepers en white eggplant. Heel spannend Mijn eigen tomaten staan nu in grotere potten in de staande kas die ik heb opgepikt bij de Action. Ik ga er hier nog van bijhalen want voor 10 euro vind ik het bijzonder fijne en stevige kasjes De vensterbanken worden wat rustiger nu. Er staat nog sla, de nieuwe peperplanten en de white eggplant. Oh, en de aardbeienzaailingen die toch ook wel nog steeds groeien. Die ga ik dit weekend een eigen potje geven Benieuwd of het dan toch gaat lukken om ze volledig zelf te kweken. Mijn restant aan plantjes gaat vanavond naar een vriendin met een volkstuin. Zij kan ze nog kwijt en weggooien vind ik toch echt zonde van alle TLC die erin zit. Daarnaast gaan twee Tiny Tim planten naar het kinderdagverblijf van onze zoon, zodat ze met de oudere peuters straks tomaatjes kunnen plukken. Ze hebben ook diertjes dus is hartstikke leuk Mijn komkommers heb ik ook omgezet want die waren bijna uit hun potjes gebarsten van de wortels. In de achtergrond zie je de aanleg van het frame van onze nieuwe vlonder die maandag wordt geleverd. Dinsdag en woensdag moet die gelegd worden, want donderdag wordt onze kleine man 1 jaar en komt er, volgens social distance regels, bezoek voor zijn verjaardag en we zouden graag op de vlonder zitten. Hopelijk gaat dat lukken. De aanschaf van mijn vensterbank kas heeft echt wonderen gedaan voor mijn snack paprika's, pepers en puntpaprika's. Benieuwd of ik ze op tijd groot genoeg krijg om er nog van te kunnen oogsten. We gaan het zien.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...